QUOTE(biesas66 @ 2017 02 25, 08:24)
Cibuli.idomu buvo pamatyti rezultatus. Dar karta isitikinau kad teorija nuo praktikos zenkliai skiriasi
Labai graziai jie paskaiciavo.Labai graziai..
Man dar nieko. Jiems suskaičiavo, kad energijos sąnaudos šildymui -
vos 1 kWh. Nemanau, kad šį skaičių sumažina atsinaujinanti energija. Mano atveju atsinaujinanti energija lygi 0, bet energijos sąnaudos šildymui - 5,6 kWh. Sausio mėnesio šildymas jiems kainavo
70 eurų, man -
28 eurus.
Pasvalio namo statytojai sako, kad buvo sugedęs jų oras-vanduo siurblys, todėl COP išeina apie 1, nes dirbo grynai elektra. Įvertinus, kad orinuko COP turėtų būti apie 3,5 išeina, kad jiems sausio šildymas su gerai veikiančiu orinuku kainuotų apie 20 eurų. Panašiai kaip man, bet teorija labai skiriasi nuo popierinių skaičių.
Tikėtina, kad dar bus triukšmo su šituo sertifikavimu. Arba sertifikatą reikia laikyti palyginamuoju dydžiu. Panašiai kaip naujų mašinų degalų sąnaudas: realios labai skiriasi nuo ištestuotų ant stendo ir degalų sąnaudos parodo tik santykį tarp mašinų, variklių. Bet šiuo atveju Pasvalio ir mano namo santykis pagal SPSC visiškai niekam tikęs. Kaip bevartysi, bet galai nesueina.