Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(Paliukas @ 2017 02 24, 13:00)
Galvoju, gal granulinius nuomot, kol israsineja sertifikata  bigsmile.gif

Sertifikuotojas privalo atvažiuoti prie namo ir jį apžiūrėti. Mano atveju taip ir buvo. Viską nufoktina.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 02 24, 12:00)
Galvoju, gal granulinius nuomot, kol israsineja sertifikata  bigsmile.gif

Kažkaip reiktų kaminą laikiną išvesti per kanalizaciją, kad nereiktų skylės stoge daryti:)
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 02 24, 21:01)
Kažkaip reiktų kaminą laikiną išvesti per kanalizaciją, kad nereiktų skylės stoge daryti:)

Tada WC turėsi dūminę pirtį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 23, 22:06)
Ir kaminas l blogai...

Nestatyčiau kamino ir dabar.
Atsakyti
Cibuli.idomu buvo pamatyti rezultatus. Dar karta isitikinau kad teorija nuo praktikos zenkliai skiriasi smile.gif Labai graziai jie paskaiciavo.Labai graziai.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 02 25, 08:24)
Cibuli.idomu buvo pamatyti rezultatus. Dar karta  isitikinau kad teorija nuo praktikos zenkliai skiriasi smile.gif  Labai graziai jie paskaiciavo.Labai graziai..  smile.gif

Man dar nieko. Jiems suskaičiavo, kad energijos sąnaudos šildymui - vos 1 kWh. Nemanau, kad šį skaičių sumažina atsinaujinanti energija. Mano atveju atsinaujinanti energija lygi 0, bet energijos sąnaudos šildymui - 5,6 kWh. Sausio mėnesio šildymas jiems kainavo 70 eurų, man - 28 eurus.

Pasvalio namo statytojai sako, kad buvo sugedęs jų oras-vanduo siurblys, todėl COP išeina apie 1, nes dirbo grynai elektra. Įvertinus, kad orinuko COP turėtų būti apie 3,5 išeina, kad jiems sausio šildymas su gerai veikiančiu orinuku kainuotų apie 20 eurų. Panašiai kaip man, bet teorija labai skiriasi nuo popierinių skaičių.

Tikėtina, kad dar bus triukšmo su šituo sertifikavimu. Arba sertifikatą reikia laikyti palyginamuoju dydžiu. Panašiai kaip naujų mašinų degalų sąnaudas: realios labai skiriasi nuo ištestuotų ant stendo ir degalų sąnaudos parodo tik santykį tarp mašinų, variklių. Bet šiuo atveju Pasvalio ir mano namo santykis pagal SPSC visiškai niekam tikęs. Kaip bevartysi, bet galai nesueina.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 02 25, 10:44)

Pasvalio namo statytojai sako, kad buvo sugedęs jų oras-vanduo siurblys, todėl COP išeina apie 1, nes dirbo grynai elektra. Įvertinus, kad orinuko COP turėtų būti apie 3,5 išeina, kad jiems sausio šildymas su gerai veikiančiu orinuku kainuotų apie 20 eurų. Panašiai kaip man, bet teorija labai skiriasi nuo popierinių skaičių.

geriausiu atveju 2.5 bus sausi su orinuku, abejoju jog ten kazkoks auksinis oras-vanduo butu ir sugebetu 3.5 tureti. Taigi vienodos sanaudos su taviskem, tik va popieriniai skaiciai Pasvalio namo zymiai geresni smile.gif Visgi visi sie skaiciavimai kazkokie "oriniai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 25 vasario 2017 - 23:31
Vasaris.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 02 28, 16:27)

labai neblogai, gaila jog rekuperatoriu paveluotai gaunu nes tada tureciau realias sildymo sanaudas uz vasari. Kai patalpas vedini prie -15 atidares langus ir dar papildomai vakarais pries miega su kanaliniu ventiliatoriumi ant 200 kubu istraukineji is patalpu silta ora, tai realiu sanaudu nelabai ir suzinosi. Dar ir 2 x 200mm atviros angos sviecia i lauka.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 01, 00:10)
labai neblogai, gaila jog rekuperatoriu paveluotai gaunu nes tada tureciau realias sildymo sanaudas uz vasari. Kai patalpas vedini prie -15 atidares langus  ir dar papildomai vakarais pries miega su kanaliniu ventiliatoriumi ant 200 kubu istraukineji is patalpu silta ora, tai realiu sanaudu nelabai ir suzinosi.  Dar ir 2 x 200mm atviros angos sviecia i lauka.

Teisingai. Jei gerai pameni, tai pernai metais namą šildžiau nuo lapkričio 9 d., t.y. 1 mėnesiu trumpiau nei šią žiemą. Siurblys ruošė 1 laipsniu žemesnį termofikatą, bet namą vėdinau pro langus. Šildymo sezonas kainavo 120 eurų, kuomet šiemet šildymo sezonas trunka 1 mėnesiu ilgiau, siurblys ruošia 1 laipsniu aukštesnę temperatūrą, sudėtos parketlentės, bet kol kas suma siekia tik 105 eurus. Akivaizdu, kad namo vėdinimas per langus duoda ženkliai didesnius nuostolius nei vėdinimo sistema, nors aš pro langus vėdindavau trumpai: po 10-15 minučių per parą. Būtų įdomu sužinoti, kiek kainavo šildymas be rekuperatoriaus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 03 01, 08:51)
Teisingai. Jei gerai pameni, tai pernai metais namą šildžiau nuo lapkričio 9 d., t.y. 1 mėnesiu trumpiau nei šią žiemą. Siurblys ruošė 1 laipsniu žemesnį termofikatą, bet namą vėdinau pro langus. Šildymo sezonas kainavo 120 eurų, kuomet šiemet šildymo sezonas trunka 1 mėnesiu ilgiau, siurblys ruošia 1 laipsniu aukštesnę temperatūrą, sudėtos parketlentės, bet kol kas suma siekia tik 105 eurus. Akivaizdu, kad namo vėdinimas per langus duoda ženkliai didesnius nuostolius nei vėdinimo sistema, nors aš pro langus vėdindavau trumpai: po 10-15 minučių per parą. Būtų įdomu sužinoti, kiek kainavo šildymas be rekuperatoriaus.

Vasaris ~330 kwh be karsto vandens, viduje 22-23 C, sildomo 130 kv.m, turis jeigu skaiciuoti iki svariu gipso lubu ~360 kubu, jeigu bedrai ~450-480 kubu. O vedinimas trunka pas mane vidutiniskai po 3-4 val i para, kanalinis ventiliatorius ~350 m3/h nasumu istraukineja visa namo ora lauk. O lauko oras patenka per 200mm skyle, bei kartais praveriama langa ir balkonines duris. Tai prie didesnio minuso tikrai nemazi nuostoliai. Jeigu sauleta diena, tai poreikis sildymui lygus 0 kwh.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 01 kovo 2017 - 09:24
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 01, 10:15)
Jeigu sauleta diena, tai poreikis sildymui lygus 0 kwh.

Tik dienos metu ar visą parą užtenka saulės, t.y. ar dieną pašvietus saulei siurblys nesijungia ir naktį?
Atsakyti