QUOTE(remiga @ 2017 02 23, 21:46)
Sveikinimai
Bet kai pagalvoji kiek metų galėjai šildytis namus už sertfikavimui išleistus pinigus....
Bet kai pagalvoji kiek metų galėjai šildytis namus už sertfikavimui išleistus pinigus....
Mano atveju tik 3-4 metus (aš gavau nuolaidą). Bet labiau pikta, kad geoterminis nepriskiriamas atsinaujinančiai energijai. Pasirodo, kad pasistatai granulinį pečių ir nereikia nei geoterminio, nei saulės elektrinių. Pagal dabartinius teisės aktus - tai labiausiai apsimokanti sistema A++ klasės namui: ir pigu, ir klasė pasiekta. Aš kalbu apie tai, kas bus su A++, o nes kas buvo su C ar B klasės namais. Tai jau praeitis, istorija. Man įdomiau padiskutuoti, koks šilumos šaltinis labiausiai apsimoka A++ klasės namui. Panašu, kad šiuo atveju geriausias variantas yra automatizuotas granulinis pečius. Turėtų geotermščikai sukilti, nes požiūris nėra adekvatus. Arba kitą namą, jei reikėtų statyti A++ klasę, rinkčiausi su granulėmis ir kaminu. Mano supratimu - pigiausias variantas. Tokia sistema iš esmės beveik nepabrangins A++ klasės namo statybos.