Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(remiga @ 2017 02 23, 21:46)
Sveikinimai  4u.gif

Bet kai pagalvoji kiek metų galėjai šildytis namus už sertfikavimui išleistus pinigus....

Mano atveju tik 3-4 metus (aš gavau nuolaidą). Bet labiau pikta, kad geoterminis nepriskiriamas atsinaujinančiai energijai. Pasirodo, kad pasistatai granulinį pečių ir nereikia nei geoterminio, nei saulės elektrinių. Pagal dabartinius teisės aktus - tai labiausiai apsimokanti sistema A++ klasės namui: ir pigu, ir klasė pasiekta. Aš kalbu apie tai, kas bus su A++, o nes kas buvo su C ar B klasės namais. Tai jau praeitis, istorija. Man įdomiau padiskutuoti, koks šilumos šaltinis labiausiai apsimoka A++ klasės namui. Panašu, kad šiuo atveju geriausias variantas yra automatizuotas granulinis pečius. Turėtų geotermščikai sukilti, nes požiūris nėra adekvatus. Arba kitą namą, jei reikėtų statyti A++ klasę, rinkčiausi su granulėmis ir kaminu. Mano supratimu - pigiausias variantas. Tokia sistema iš esmės beveik nepabrangins A++ klasės namo statybos.
Atsakyti
Ale tai kai greit požiūri pakeitei apie granulini.
Keli puslapiai atgal: serviso nėr, atstovu nėr, granulės nesamoningos, reikia geru ieškotis 😂
Tik Inotec gėris.
Ir kaminas l blogai...
Pigiausias variantas vėjelis- atsiperkantis ir greit atsinaujinantis

QUOTE(cibulis @ 2017 02 23, 20:13)
Mano atveju tik 3-4 metus (aš gavau nuolaidą). Bet labiau pikta, kad geoterminis nepriskiriamas atsinaujinančiai energijai. Pasirodo, kad pasistatai granulinį pečių ir nereikia nei geoterminio, nei saulės elektrinių. Pagal dabartinius teisės aktus - tai labiausiai apsimokanti sistema A++ klasės namui: ir pigu, ir klasė pasiekta. Aš kalbu apie tai, kas bus su A++, o nes kas buvo su C ar B klasės namais. Tai jau praeitis, istorija. Man įdomiau padiskutuoti, koks šilumos šaltinis labiausiai apsimoka A++ klasės namui. Panašu, kad šiuo atveju geriausias variantas yra automatizuotas granulinis pečius. Turėtų geotermščikai sukilti, nes požiūris nėra adekvatus. Arba kitą namą, jei reikėtų statyti A++ klasę, rinkčiausi su granulėmis ir kaminu. Mano supratimu - pigiausias variantas. Tokia sistema iš esmės beveik nepabrangins A++ klasės namo statybos.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 02 23, 23:13)
Mano atveju tik 3-4 metus (aš gavau nuolaidą).

Man tik keista ,kad tik Jus galite gauti nuolaidas o kiti ,,lochai'' moka dvigubai . smile.gif
Atsakyti
...ko manau nepasakysi apie m2 savikainą, nors su išskirtinėm nuolaidom

QUOTE(korida @ 2017 02 23, 21:12)
Man tik keista ,kad tik Jus  galite gauti nuolaidas o kiti ,,lochai'' moka dvigubai  . smile.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 23, 22:06)

tai reikia iskarto vejeli integruoti su granuliniu jeigu tokie musu sertifikavimo "skaiciuotojai"
Formuliu milijonas, o sveiko proto logikos absoliutus 0

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 24 vasario 2017 - 02:36
QUOTE(korida @ 2017 02 23, 23:12)
Man tik keista ,kad tik Jus  galite gauti nuolaidas o kiti ,,lochai'' moka dvigubai  . smile.gif

Pats save tokiu laikai? Aš taip nesakiau. FB paskelbiau kainą be nuolaidos, nes paslaugų teikėjai nenorėjo, kad viešinčiau (ten parašiau - kaina be nuolaidų). Remyga nusistebėjo, kad už sertifikavimą ilgai galėčiau šildytis. Galiu pasakyti, kad atėmus B klasės sertifikato kainą (100 eurų), mano išleista suma sertifikatui atsipirks per mažiau nei 3 metus. Tai dabar ir skaičiuok. Galėtum savo sertifikavimo kainas paskelbti, bes irgi esi tokį namą sertifikavęs. Kiek kainavo? Dabar jau A klasės namai prasidėjo ir be tokių paslaugų niekas neišsivers, todėl Remigai aiškinti, kad galėjau pataupyti ir nesertifikuoti - visiška nesąmonė.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 02 23, 23:06)
Ale tai kai greit požiūri pakeitei apie granulini.
Keli puslapiai atgal: serviso nėr, atstovu nėr, granulės nesamoningos, reikia geru ieškotis 😂
Tik Inotec gėris.
Ir kaminas l blogai...

Žinai posakį - žiūri į knygą, bet mato špygą. Tai jis tau puikiai tinka. Aš niekur nesakiau, kad granulinis gėris. Aš tik iškėliau hipotetinį klausimą, jei pagal dabar galiojančias normas reikėtų man asmeniškai statyti A++ klasės namą, tai pigiausiai padaryti pasirinkus granulinį pečių. Geoterminis ir saulės elektrinė daug brangesni, vėjelis ir saulės elektrinės - taip pat. O A++ klasės namas su granuliniu mažo galingumo pečiumi (jei tokių yra ar dar bus) - pigiausias variantas.

Atsakyti
Ar tau pridavimui butina sertifikuoti? St. leidimas išduotas seniau, tikrai ne A plius. Tad popierelis - tik del sportinio intereso

QUOTE(cibulis @ 2017 02 24, 07:21)
kad galėjau pataupyti ir nesertifikuoti - visiška nesąmonė.
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 24, 09:32)
Ar tau pridavimui butina sertifikuoti? St. leidimas išduotas seniau, tikrai  ne A plius. Tad  popierelis - tik del sportinio intereso

Aš nesivadovauju tokiu požiūriu, kokiu vadovaujasi dauguma. Pvz., čia per 20 metrų nuo manęs stovintis turtas. O gal reikės namą parduoti, turėsiu sertifikatą iš karto.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 02 24, 08:39)
Aš nesivadovauju tokiu požiūriu, kokiu vadovaujasi dauguma. Pvz., čia per 20 metrų nuo manęs stovintis turtas. O gal reikės namą parduoti, turėsiu sertifikatą iš karto.

O kuriam laukui sertifikatas, ne 10 metu?
Atsakyti
Rašo, galioja 10 m, paskui vel prašom 700 susimokėt, kad šiltai gyvent smile.gif

QUOTE(Orginalus @ 2017 02 24, 10:31)
O kuriam laukui sertifikatas, ne 10 metu?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 24, 11:51)
Rašo, galioja 10 m, paskui vel prašom 700 susimokėt, kad šiltai gyvent smile.gif

Galvoju, gal granulinius nuomot, kol israsineja sertifikata bigsmile.gif
Atsakyti
Joo, čia niša gal būtų. Reikia šildymo sistemą ant "greitų jungčių" galvot, kad keist prietaisus, priklausomai nuo aplinkybiu. biggrin.gif

QUOTE(Paliukas @ 2017 02 24, 11:00)
Galvoju, gal granulinius nuomot, kol israsineja sertifikata  bigsmile.gif

Atsakyti