Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

va susiradau visa TikTas ir Ekie SM epopeja nuo 2012 : http://www.supermama...howtopic=871191
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 13 vasario 2017 - 20:58
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 12, 17:10)
Na jei ant tavo linijos tėra kokie 2-3 vartotojai kažkur kaimo glūdomoj, tada taip, praūžus uraganui bus atstatinėjama paskutiniams. Bet jei kokioj gyvenvietėj tai sunkiai įsivaizduojama situacija.

Beje, jei rimtai, tai labiausiai nevirškinčiau situacijos, kai atsikeli ryte, palendi po dušu, ir kai išsimuiluoji galvą dingsta elektra. Elektros pabaigti nusiprausti nereikėtų daug, ir jos puikiausiai užtektų akumuliatoriuose. Kas dėl generatoriaus, tai būtent jo paleidimas tokiu momentu sukeltų labai daug nepatogumų smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 14, 16:15)
Beje, jei rimtai, tai labiausiai nevirškinčiau situacijos, kai atsikeli ryte, palendi po dušu, ir kai išsimuiluoji galvą dingsta elektra. Elektros pabaigti nusiprausti nereikėtų daug, ir jos puikiausiai užtektų akumuliatoriuose. Kas dėl generatoriaus, tai būtent jo paleidimas tokiu momentu sukeltų labai daug nepatogumų smile.gif.

Kaip suprantu, generatorius gali automatiškai pasileisti dingus įtampai... Tik tokiu atveju vėl: jei dingsta naktį ar savaitgalį: generas sunaudoją visą kurą, tu to nepastebi ir aukščiau aprašyta situacija neišvengiama... reiktų turbūt susikurt schemutę, kad kokie cirkucialiniai ar gręžinio siurbliukai tik veiktų nuo akumo, aišku įtariu įjungimas turėtų būt nuo kokios knopkės (geriausia vonioj biggrin.gif), kad nereiktų eit į katilinę ar rusy su muiluota galva... biggrin.gif čia gal reik temoj: "klausimai elektrikui" užduot rebusą... biggrin.gif arba kas galėtų pasidalint patirtim... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 14 vasario 2017 - 15:47
QUOTE(mintas @ 2017 02 14, 15:15)

Gal padarom tokį pratimą. Kam iš šio forumo buvo taip nutikę? Man nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 02 14, 19:54)

o ka, nera nutike kad ryte elektros nebutu? bent man taip nutike ne karta ir ne kokiam gudziam uzkampy. tai gerai kad namie vanduo is tinklu, jei ne - lieki be vandens.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 02 14, 20:54)

Netik man nebuvo bet ir visiem mano pazystamiem..

P.s. Koks ten sovietinis kinas buvo kur issimuilaves duris uzsitrenke? Matyt Mintas sita kina ziurejes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 02 14, 19:54)

Man mano name buvo, grežinio siurblio paleidimo dėžutėje sumontuotas saugiklis buvo parėjęs. Išmečiau, nes siurblys pas mane per kitą saugiklį paleistas. Taip, kad ne dėl elektros dingimo kaltės, bet malonumas menkas, ir norėtūsi sumažinti tokių nutikimų galimybę.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2017 02 14, 20:32)
Matyt Mintas sita kina ziurejes  smile.gif

Policijos akademijoje ne ką prastesnė situacija su muiluota galva buvo pavaizduota smile.gif.

Kaip minėjau, man jau buvo nutikę gyvenant name.
Atsakyti
O šitie kam taip nenutiko, toks šiek tiek pagražintas klausimas: ar draudžiatės mašina kasko, nes jau buvo ją pavogę ir n kartų buvote kalti dėl avarijų ar dar ir dėl to, kad mažiau skaudėtų galvą kai tai nutiks.. ? biggrin.gif
Atsakyti
Šiaip, mindf*kui... biggrin.gif

Paanalizavau Jonavos miesto renovuotų (116vnt.) daugiabučių šilumos suvartojimą už sausio mėnesį ir gaunasi taip, kad mažiausiai šilumos suvartojantys renovuoti daugiabučiai yra geriau nei A klasės namai... na čia su sąlyga, kad butuose jie palaiko +22 smile.gif

Taigi sausio mėnuo Jonavoje (šilumos tinklų duomenys):
Vidutinė lauko oro temperatūra -3,7 C
Vidutinis šilumos kiekis sunaudotas renovuotame name 12,59 kWh/kv.

įvedus -3,7 ir +22 duomenis į mano A klasės statomo namo šilumos nuostolių skaičiuoklę (vėdinimo nuostolių nevertinu, kad būtų sąžininga) gaunu 10,45 kWh/kv. Valio, kol kas lenkiu vidutinišką renovuotą Jonavos daugiabutį...

Tačiau jei paėmus penkis mažiausiai vartojančius renovuotus daugiabučius (duomenys kWh/kv: 7,57; 7,76; 7,9; 8,65; 9,43), jų vidurkis 8,26 kWh/kv...

WTF.. ? biggrin.gif Malonus atradimas ir džiaugsmas dėl renovuotų daugiabučių ir skaudus teorinis nusivylimas statomu A klasės namu...
p.s. aišku kaip minėjau su sąlyga, kad jie palaiko +22, nors tikrai žinau, kad kai kurie taip nedaro, turėdami individualius reguliavimus ant savo buto radiatorių...

Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 02 15, 08:40)
Šiaip, mindf*kui...  biggrin.gif

Paanalizavau Jonavos miesto renovuotų (116vnt.) daugiabučių šilumos suvartojimą už sausio mėnesį ir gaunasi taip, kad mažiausiai šilumos suvartojantys renovuoti daugiabučiai yra geriau nei A klasės namai... na čia su sąlyga, kad butuose jie palaiko +22 smile.gif

įvedus -3,7 ir +22 duomenis į mano A klasės statomo namo šilumos nuostolių skaičiuoklę (vėdinimo nuostolių nevertinu, kad būtų sąžininga) gaunu 10,45 kWh/kv. Valio, kol kas lenkiu vidutinišką renovuotą Jonavos daugiabutį...

Tačiau jei paėmus penkis mažiausiai vartojančius renovuotus daugiabučius (duomenys kWh/kv: 7,57; 7,76; 7,9; 8,65; 9,43), jų vidurkis 8,26 kWh/kv...

WTF.. ?  biggrin.gif  Malonus atradimas ir džiaugsmas dėl renovuotų daugiabučių ir skaudus teorinis nusivylimas statomu A klasės namu...
p.s. aišku kaip minėjau su sąlyga, kad jie palaiko +22, nors tikrai žinau, kad kai kurie taip nedaro, turėdami individualius reguliavimus ant savo buto radiatorių...

netikusi tavo skaiciuokle, reikia skaiciuoti pagal STR'a. Turint didesni plota A klase visada lengviau pasiekti.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 02 15, 08:40)
Šiaip, mindf*kui...  biggrin.gif

WTF.. ?  biggrin.gif  Malonus atradimas ir džiaugsmas dėl renovuotų daugiabučių ir skaudus teorinis nusivylimas statomu A klasės namu...

Fizika (o gal geometrija?), gerbiamasis, fizika. Didėjant namui, tūris (ir, kaip rezultatas, vidaus plotas) plotas didėja ~3 laipsniu, kubiškai, o paviršiaus plotas (t.y. šiluminiai nuostoliai) kvadratiškai. Kuo didesnis namas, tuo šiluminiai nuostoliai per ploto vnt. mažesni.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 02 14, 20:19)
o ka, nera nutike kad ryte elektros nebutu? bent man taip nutike ne karta ir ne kokiam gudziam uzkampy. tai gerai kad namie vanduo is tinklu, jei ne - lieki be vandens.

O su muiluota gala:)?

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 02 14, 21:38)
Man mano name buvo, grežinio siurblio paleidimo dėžutėje sumontuotas saugiklis buvo parėjęs. Išmečiau, nes siurblys pas mane per kitą saugiklį paleistas. Taip, kad ne dėl elektros dingimo kaltės, bet malonumas menkas, ir norėtūsi sumažinti tokių nutikimų galimybę.

Būkim biedni, bet turtingi - ne dėl elektros dingimo. O mes kalbame apie elektros dingimą. Bet tolimoj perspektyvoj Mintai, tu ir tavo antra pusė važnėsite elektromobiliais - jie bus jūsų elektros generatorius išskirtinėms situacijoms. Dar aš kažkaip manau, kad valstybė turėtų skatinti saulės energetiką vien dėl saugumo - na tarkime karas, atkertamas kabelis, bet pusę namų turi elektrines.

Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 02 14, 21:55)
O šitie kam taip nenutiko, toks šiek tiek pagražintas klausimas: ar draudžiatės mašina kasko, nes jau buvo ją pavogę ir n kartų buvote kalti dėl avarijų ar dar ir dėl to, kad mažiau skaudėtų galvą kai tai nutiks.. ?  biggrin.gif

Namą tikrai drausiuosi. Juk mašinai nestatote antro energijos šaltinio, jei dyzeliukas baigtųsi.
Papildyta:

Dabar aš turiu klausimą. Gal ne visai toj temoj, bet čia daugiausią gudrių galvų. Ar labai bloga mintis laiptus į antrą aukšta kelti į tambūrą? Čia du momentai - patogumo bei tai, kad tambūras turėtų būti uždaras, kad šaltas oras nepatektų į svetainę, plius lauko durys nerasotų. Bet tie laiptai, tai kaip ir atviri - ar jie nesugadina visos tambūro funkcijos?

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 15 vasario 2017 - 09:33