Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(vaikis_ @ 2017 02 12, 17:54)
Tai netoli Arkavos Pavilnyje yra Tik tas statytas namas. Seimininko vardas Andrius.

tai ka su juo daba daryt? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 17:36)
Vou, tai štai kur TikTas pasislėpė smile.gif. Specialiai nuėjau pažiūrėti bendrovės, ir akurat tie patys smile.gif. Idėja gera, bet praktinis išpildymas negali būti geras. Net stiklai stiklo pakete, būna susiglaudžia ties stiklo paketo viduriu, per didesnius šalčius, o čia ženkliai tapresnės plėvelės. Tikrai įdomu būtų žvilgtelėti į jų skydus su termovizorium prie kokio -25C - -30C.

tik dabar galus surisai? :/ abejoju ar ju sistema bus tokia sandari kaip stiklo paketai, todel pleveles gal ir nesusiglaus, o jei ir butu pakankamai sandari, nieks netrukdo kas pusmetri ar pan. siauras kokio nors putplascio tarpines sudet, o kadangi ju plotas vistiek butu santykinai mazas, tai nelabai sugadintu bendra silumine varza.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 17:36)
Gyvenu labai panašioj situacijoje, kaip nupasakota smile.gif.

Na tada gal ir verta pagalvoti apie rezervinį elektros šaltinį, bet aš manau vistiek pasirinkčiau paprastą benzininį generatorių už pora šimtų eurų, būtų pigiausia investicija.
Atsakyti
Tai dabar yra 2, vienas jau 2 m gyvenamas, kitą dabar stato, lipdo EPS.
Bandau pasigaut ju savininką, stato ant 2 sklypų.

QUOTE(vaikis_ @ 2017 02 12, 16:54)
Tai netoli Arkavos Pavilnyje yra Tik tas statytas namas. Seimininko vardas Andrius.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 15:57)

Ai, kai elektromobiliais pradėsim važinėti, poreikis išaugs kartais  hmm.gif

tuoj pradėsim smile.gif
jau plaukia leaf iš usa žmonai
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 02 12, 18:18)
tai ka su juo daba daryt? smile.gif
Papildyta:

Arkavai slapčia naktį nueiti su termovizoriumi smile.gif Dar tvoros berods nėra. Ir pats namas jau ar ne 2-4 metus stovi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 12 vasario 2017 - 21:00
Orientirovkės reikia- kur eit... prie kurio 😀

QUOTE(vaikis_ @ 2017 02 12, 19:59)
Arkavai slapčia naktį nueiti su termovizoriumi smile.gif Dar tvoros berods nėra. Ir pats namas jau ar ne 2-4 metus stovi.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 16:39)
Ne kainoje esmė, o tiksle, kodėl man to reikia. Apie tai aš kitoje temoje jau rašiau. Noriu, kad dingus elektros energijai, sakykim, po viesulo, kokiai savaitei, kad nelikčiau visai be nieko, o tokia saulės jėgainė, net ir išsekus akumuliatoriams, yra šansų, kad šiek tiek elektros energijos iš saulės sugraibys net žiemą.

Dyzelinis generatorius, dujinis šildytuvas gerokai pigiau bus tokiems atvejams. Jau kažkas numetė mintį, kad dujinį šildytuvą galima panaudoti ir terasoje pasišildyti, o dujų balioną pajungęs prie turistinės kaitlentės - ir kavą, ir tušonkę pasigaminsi:)
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 15:48)
Tai kad kai sertifikuoja, juk skaičiuoja putplasčio storius, kuriuos nurodai. Tik sandarumas realiai išmatuotas, tai jei apšiltinimo sluoksnis blogai sudėtas, tai ir sąnaudos ženkliai kyla. Antras dalykas, dar labai svarbu susižaisti su savo šildymo sistema, nes aš per kelis metus susižaidžiau su savo elektriniu šildymu, o su ŠS dar tik pradedu, tai jei lyginti mano namo elektrinį šildymą su ŠS, tai kainos skirtumas rodo COP apie 2,6. Nu nesąmonė, akivaizdu, kad neradau optimalių ŠS nustatymų ir darbo režimo. Reikės kada nors taimerį įsigyti, kad ŠS veiktų tiktai naktimis, be to sunku ką pasakyti dėl šildymo, kol nematau realiai kiek ŠS elektros surijo, nors ir buvau nusiteikęs elektros skaitliuko nepirkti, bet manau, kad vis tik ateitį įsigysiu, tik ir vėl, jei jau mokėti didelius pinigus už skaitliuką, tai gal jau geriau dar truputį damokėti ir nusipirkti tokį, kuris jungiamas prie tinklo, kuris gal net monitoringą leistų padaryti. Gal turit kokių idėjų dėl tokio tipo elektros skaitliuko? Nes šiai dienai tai žinau tik apie [url=https://www.lemona.lt/?
page=item&i_id=201855]EFERGY ENGAGE HUB[/url] lemonoje už 95€, kuriam dar reikės įsigyti 2 papildomus daviklius po 12€, kad galima būtų trifazę srovę matuoti, o tai kaip ir brangoka.

Pirk is uk: https://www.amazon.c...1/dp/B00G5DZK8I
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 12, 16:54)
O kada paskutini kartą taip buvo? Kažkaip sunkiai įsivaizduojamas scenarijus žinant kiek tinklo šiai dienai jau užkabeliuota ir toliau intensyviai kabeliuojama.. Kokiom dviem parom, jei gyveni miškuose gal ir realu, bet savaitei mano galva tikrai ne.

Dzūkijoje būtent miškuose pirmoj eilėj šiuo metu kabeliuojama. Mūsų valdose, kurios yra miškuose ir kur 2010 m. buvo praūžęs škvala- nei vieno stulpo nebeliko jau.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 12, 21:04)
Orientirovkės reikia- kur eit... prie kurio Ø

J.Urbšio g. 49 smile.gif
A klase su Tik Tas skydais ir papildomais 2cm balto polistirolo ;)
Atsakyti
Aišku. Jam su fasadu lyg problemų buvo, kai per šalnas dekorą uždėjo..
Dar vienas Versmių g. statomas

QUOTE(vaikis_ @ 2017 02 12, 22:23)
J.Urbšio g. 49 smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 02 12, 23:23)
J.Urbšio g. 49 smile.gif

2cm polistirolio ? idomu kokiu tikslu, turbut kad silumine varza padvigubint smile.gif
Atsakyti