Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(cibulis @ 2017 02 12, 15:45)
Čia rašoma: Ant namo stogo sumontuota 35 kvadratinių metrų ploto jėgainė per metus pajėgi pagaminti 5 tūkstančius kilovatvalandžių elektros energijos. Tokio kiekio pasvaliečių šeimai pakaktų penkiems rudens ir žiemos mėnesiams.

A++ klasės namas vadinamas beveik energijos nevartojančiu namu, bet saulės elektrinės pakanka tik 5 mėnesiams. O kaip likę 7 mėnesiai. Man čia mistika.

Keistuoliai, kada žurnaliūgos pateikė pilną teisingą informaciją? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 02 12, 16:05)
Aš apie tai, kad saulės elektrinė padengia tik 5 mėnesių išlaidas. O A++ namas apibrėžiamas kaip beveik energijos nenaudojantis, bet panašu, kad taip nėra.

Jei teisingai supratau jūsų minčių eigą, tai sakote, kad saulės elektrinė tik 5 mėn. realiai gamina elektrą ir likusius 7 mėnesius namas turi maitintis iš tinklo. Tačiau kaip aš suprantu, skaičiuojamas metinis namo energijos sąnaudų balansas - per 5 mėnesius prigaminama (ir patiekiama į tinklą) tiek elektros, kad likusius 7 pakanka namo reikmėms.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 02 12, 17:20)
Jei teisingai supratau jūsų minčių eigą, tai sakote, kad saulės elektrinė tik 5 mėn. realiai gamina elektrą ir likusius 7 mėnesius namas turi maitintis iš tinklo. Tačiau kaip aš suprantu, skaičiuojamas metinis namo energijos sąnaudų balansas - per 5 mėnesius prigaminama (ir patiekiama į tinklą) tiek elektros, kad likusius 7 pakanka namo reikmėms.

Ten parašyta, kad saulės elektrinės pagamintos elektros pakanka tik 5 mėnesiams. Gal klaida? Šiaip tai aiškiai, kad nesąmonė, jei A++ klasės namui reikia daugiau nei 5000 kWh per metus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 02 12, 16:22)
Ten parašyta, kad saulės elektrinės pagamintos elektros pakanka tik 5 mėnesiams. Gal klaida? Šiaip tai aiškiai, kad nesąmonė, jei A++ klasės namui reikia daugiau nei 5000 kWh per metus.

A, apie šitai. Na savo nuomonės apie tai, ką žurnalistai rašo, aš gal geriau nerašysiu, dar užbanins biggrin.gif

Šiaip tai faktas, kad jei imti pamėnesiui, saulės elektros balansas teigiamas bus tik 5-7 mėnesius (priklauso nuo jos galingumo). Visą kitą laiką tektų gyventi iš ESO tinkle sukauptų 'lašinių'...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 02 12, 16:05)
Kiek tokia sistema kainuoja?

Ne kainoje esmė, o tiksle, kodėl man to reikia. Apie tai aš kitoje temoje jau rašiau. Noriu, kad dingus elektros energijai, sakykim, po viesulo, kokiai savaitei, kad nelikčiau visai be nieko, o tokia saulės jėgainė, net ir išsekus akumuliatoriams, yra šansų, kad šiek tiek elektros energijos iš saulės sugraibys net žiemą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 16:39)
Noriu, kad dingus elektros energijai, sakykim, po viesulo, kokiai savaitei, kad nelikčiau visai be nieko

O kada paskutini kartą taip buvo? Kažkaip sunkiai įsivaizduojamas scenarijus žinant kiek tinklo šiai dienai jau užkabeliuota ir toliau intensyviai kabeliuojama.. Kokiom dviem parom, jei gyveni miškuose gal ir realu, bet savaitei mano galva tikrai ne.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 12, 16:54)
O kada paskutini kartą taip buvo? Kažkaip sunkiai įsivaizduojamas scenarijus žinant kiek tinklo šiai dienai jau užkabeliuota ir toliau intensyviai kabeliuojama.. Kokiom dviem parom, jei gyveni miškuose gal ir realu, bet savaitei mano galva tikrai ne.

Buvo čia gal pora ar trejetą metų atgal, kai uraganas praūžė palei Kauną, tai tikrai virš savaitės LESTO pajunginėjo žmones prie tinklų.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 12, 17:54)

Aš irgi manau, kad Minto baimės perdėtos. Tokia investicija nėra tikslinga.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 17:06)
Buvo čia gal pora ar trejetą metų atgal, kai uraganas praūžė palei Kauną, tai tikrai virš savaitės LESTO pajunginėjo žmones prie tinklų.

Na jei ant tavo linijos tėra kokie 2-3 vartotojai kažkur kaimo glūdomoj, tada taip, praūžus uraganui bus atstatinėjama paskutiniams. Bet jei kokioj gyvenvietėj tai sunkiai įsivaizduojama situacija.
Atsakyti
tai visgi sudas ta buvusi Tiktas berods, dabar Ekie patentuota apsiltinimo sistema, jei per sausi, laikydami viduj +18C, 70eur sugebejo ant SS prasildyt. gal nesugeba saziningai, tvarkingai tas savo plokstes su plevelem surinkt, nes pagal sausus skaiciukus sistema lyg ir turetu veikt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 12 vasario 2017 - 17:26
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 12, 17:10)
Na jei ant tavo linijos tėra kokie 2-3 vartotojai kažkur kaimo glūdomoj,

Gyvenu labai panašioj situacijoje, kaip nupasakota smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2017 02 12, 17:25)
buvusi Tiktas berods, dabar Ekie patentuota apsiltinimo sistema

Vou, tai štai kur TikTas pasislėpė smile.gif. Specialiai nuėjau pažiūrėti bendrovės, ir akurat tie patys smile.gif. Idėja gera, bet praktinis išpildymas negali būti geras. Net stiklai stiklo pakete, būna susiglaudžia ties stiklo paketo viduriu, per didesnius šalčius, o čia ženkliai tapresnės plėvelės. Tikrai įdomu būtų žvilgtelėti į jų skydus su termovizorium prie kokio -25C - -30C.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 17:36)
Gyvenu labai panašioj situacijoje, kaip nupasakota smile.gif.
Papildyta:

Vou, tai štai kur TikTas pasislėpė smile.gif. Specialiai nuėjau pažiūrėti bendrovės, ir akurat tie patys smile.gif. Idėja gera, bet praktinis išpildymas negali būti geras. Net stiklai stiklo pakete, būna susiglaudžia ties stiklo paketo viduriu, per didesnius šalčius, o čia ženkliai tapresnės plėvelės. Tikrai įdomu būtų žvilgtelėti į jų skydus su termovizorium prie kokio -25C - -30C.

Tai netoli Arkavos Pavilnyje yra Tik tas statytas namas. Seimininko vardas Andrius.
Atsakyti