QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 16:48)
Tai kad kai sertifikuoja, juk skaičiuoja putplasčio storius, kuriuos nurodai. Tik sandarumas realiai išmatuotas, tai jei apšiltinimo sluoksnis blogai sudėtas, tai ir sąnaudos ženkliai kyla.
Nesupratai minties arba aš blogai parašiau. Esmė ne storiai, o dokumentai įrodantys, kad būtent ta medžiaga ir panaudota. Jei neturi dokumentų (pirkai juodais), tai ima prasčiausią tos rūšies medžiagą. Tarkime ant sienų sudėjai neoporą, neturi tai patvirtinančių dokumentų ir naudos ne 0,032 liamdą, o stipriai blogesnę - 0,041 ar pan.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2017 02 12, 16:55)
Taigi naudojasi ESO elektros energijos 'pasaugos' paslauga. Iš 5000 KWH, įdarbinus ŠS, jau visai nemažai energijos pasigaminti galima šildymui ir karštam vandeniui.
Aš apie tai, kad saulės elektrinė padengia tik 5 mėnesių išlaidas. O A++ namas apibrėžiamas kaip beveik energijos nenaudojantis, bet panašu, kad taip nėra.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 02 12, 16:57)
Apie kažką panašaus ir aš galvoju.
Kiek tokia sistema kainuoja? Man atrodo, kad daug patraukliau susimontuoti baterijas karšto vandens ruošimui. Įtariu, kad to pakaktų, kad mano namas taptų A++. Ir kaina būtų juokinga: kokie 2000 eurų. Tegul suskaičiuoja iki galo. Tada bus aiškiai matyti, kiek mano namo trūksta iki A++ klasės.