Ar yra prasme siltinti is vidaus lango angokrasti XPS (storiausia vieta 2cm ir ploneja einant i vidu), kai langai stovi apsiltinimo sluoksnyje?
Cibuli, kaip pas save darei ?
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 02 09, 16:15)
Ar yra prasme siltinti is vidaus lango angokrasti XPS (storiausia vieta 2cm ir ploneja einant i vidu), kai langai stovi apsiltinimo sluoksnyje?
aš nešiltinsiu
beje, rytoj ryte po šaltos nakties darysiu megėjišką termoviziją, pasiskolinau Therm-App kamerą
pasimatys angokraščių temperatūros
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 02 09, 17:15)
Nedėjau, nes neužteko vietos. Varstomuose languose vyrių pusėje būtų netilpęs XPS. Būčiau dėjęs, jei būtų tilpęs. Būčiau dėjęs, nes dėjo visi, dėl šiltumo. Dabar suprantu, kad visiškai nebūtina. Bet tas XPS būtų atlikęs papildomą garso apsaugą, nes dabar toje vietoje tik EPS ir jis puikiai praleidžia garsą.
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 02 09, 16:15)
Jei dėti apšiltinimą iš vidaus, tai tik tiek, kad uždengtų montavimo vietą, o ne rėmą. Rėmas turi gauti kaip galima daugiau šilumos iš patalpų vidaus, kad jo temperatūra nekristų, nes kitu atveju ant jo rinksis kondensatas.
Matavau savo langų temperatūrą kai lauke buvo apie -20C, tai ties stiklų viduriu viskas tvarkoje, buvo apie +15C, bet apatinė rėmo dalis tik +8C, nieko keisto, kad ant jo rinkosi kondensatas. Ir čia tipo šilčiausių "rehau geneo" profilių su tipo "be armuotės, nes jie ir taip tvirti", o "su termoužpildais" rezultatas.
QUOTE(mariuzs @ 2017 02 09, 17:31)
darysiu megėjišką termoviziją, pasiskolinau Therm-App kamerą
butu saunu jei paskui pasidalintum rezultatais ;)
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 02 09, 17:40)
Nedėjau, nes neužteko vietos. Varstomuose languose vyrių pusėje būtų netilpęs XPS.
Pas mane irgi problema su vieta, t.y. is bedos 2 cm telpa, lieka grubiai 2 mm atstumas nuo vyriu..
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 02 09, 18:46)
Jei dėti apšiltinimą iš vidaus, tai tik tiek, kad uždengtų montavimo vietą, o ne rėmą. Rėmas turi gauti kaip galima daugiau šilumos iš patalpų vidaus, kad jo temperatūra nekristų, nes kitu atveju ant jo rinksis kondensatas.
Juostos sudetos ant lango remo, reiskias ir apdaila turi ant remo uzeit.
Kas blogiau ar tinkas ant remo ar putplastis ?
Katik IR termometru perejau langus ir angokrascius. Remo virsus-16 laipsniu, apacia 12. Paketas-16. Angokrastis (3 cm XPS) matuojant nuo sienos link remo 20, 17,15-16.Patalpoj 20, sienos-20, grindys-22.
Manau jei angokrastis butu tinkas-visas butu 15-16 laipsniu, persiduotu nuo remo, nes tinkas laidesnis silumai
Turbut verta XPS
Manau jei angokrastis butu tinkas-visas butu 15-16 laipsniu, persiduotu nuo remo, nes tinkas laidesnis silumai
Turbut verta XPS
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 02 09, 17:54)
Papildyta:
Pas mane irgi problema su vieta, t.y. is bedos 2 cm telpa, lieka grubiai 2 mm atstumas nuo vyriu..
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 02 09, 18:54)
Taip, apdaila turi užeiti, bet ne apšiltinimo medžiagos. Kaip tik gipskartonio lakštas telpa, o jis šilumai pakankamai laidus.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 02 09, 19:07)
Remo virsus-16 laipsniu, apacia 12.
Pakankamai neblogas rezultatas. Geresnis nei Geneo MD+, spreandžiu pagal apatinę rėmo dalį, nes viršus ir šonai pinai uždengti putplasčiu. Keista, kad mano langų šone esantis rėmas juntamai vėsesnis nei viršuje, nes apšiltinti identiškai. Tiesa, dėl termometro tikslumo neaišku, bet kadangi viskas matuota su tuo pačiu, tai bent skirtumas tarp laipsnių turėtų būti daug maž teisingas.
Tas pats IR termometras pas mane vidinių sienų (atitinkamai reikia manyti ir oro) - 21C,
lango rėmas viršutinėje lango dalyje - 18C
Lango rėmas šoninėje lango dalyje - 14,4C
Lango rėmas apatinėje lango dalyje - 10,4C
Stiklo paketas per vidurį - 17C
Arka šone nuo 16,4C iki 19,6C
Plastikinė palangė nuo ~13C iki 19,7C
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 02 09, 18:54)
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
taip, angokraščių neverta šiltinti, jei langai išnešti - šiltas angokraštis prie pat rėmo
šiltas angokraštis prie pat polanginio
esu patenkintas 1300eur investiciją į perinsul, kad turėti šiltą plintusą
kamino įzoliavimas su pustikliu taip pat veikia, kaminas yra sienų temperatūros tiek apačioje ir tiek viršuje
langai man atrodo gerai, tik radau vitrinos nesandarumus, tikiuosiu kad Aulaukis pareguliuos ir sumažins skersvėjus apačioje ir viršuje
kieme buvo apie -12, name antrajame aukšte buvo +15, pirmajame +12, nes per naktį buvo praviros durys į garažą, kad nesušaltu katilinė (radau garaže +4)
ŠS padavinėjo +22, grįžtamas +17, gręžinys +3,8/0, dirbą antrą parą non stop, elektros sąnaudos neviršija 0.9 kWh, reikia aiškintis su korida kodėl nevalgo daugiau
apėjau lauke sienos /pamato sąndūrą, bet tokių ryškių vietų kaip pas cibulį neradau, tikėjausi kad bus, nors mano pamato šiltalas tik apie 30cm iš žemės išlindęs
QUOTE(mariuzs @ 2017 02 10, 11:06)
kamino įzoliavimas su pustikliu taip pat veikia
Kaip izoliavimas atliktas?
Papildyta:
langai man atrodo gerai, tik radau vitrinos nesandarumus, tikiuosiu kad Aulaukis pareguliuos ir sumažins skersvėjus
Kokie langai? Rehau?
Papildyta:
apėjau lauke sienos /pamato sąndūrą, bet tokių ryškių vietų kaip pas cibulį neradau, tikėjausi kad bus, nors mano pamato šiltalas tik apie 30cm iš žemės išlindęs
Tikroji termovizija daroma tik sukėlus slėgio skirtumą, t.y. sandarumo testo metu. Temperatūrų skirtumas tarp vidaus ir lauko turi būti ne mažesnis nei +15 laipsnių. Galbūt tai turėjo įtakos, kad prasčiau buvo matomas šis mazgas. Mano atveju termovizija atlikta sandarumo testo metu, viduje buvo +20, lauke -16 ar -18.
QUOTE(cibulis @ 2017 02 10, 12:13)
Kaip izoliavimas atliktas?
Papildyta:
Kokie langai? Rehau?
Papildyta:
Tikroji termovizija daroma tik sukėlus slėgio skirtumą, t.y. sandarumo testo metu. Temperatūrų skirtumas tarp vidaus ir lauko turi būti ne mažesnis nei +15 laipsnių. Galbūt tai turėjo įtakos, kad prasčiau buvo matomas šis mazgas. Mano atveju termovizija atlikta sandarumo testo metu, viduje buvo +20, lauke -16 ar -18.
Papildyta:
Kokie langai? Rehau?
Papildyta:
ant kamino pamatėlio dėtas 10cm perinsul, po to mūritas kaminas,
viršuje stogo šiltalo lygyje naudotas "šiltas" kamino blokas Thermosplit blokelis, su putstiklio intarpu
šiaip kamino konstrukcija nėra sandari, teks imtis priemonių
langai rehau md+, sumontuota su illbruck sistema
vitrina rehau HS
galbūt sandarumo testo metu ar esant didesniam šaltukui, vaizdas būtų kitoks
QUOTE(mariuzs @ 2017 02 10, 14:26)
ant kamino pamatėlio dėtas 10cm perinsul, po to mūritas kaminas,
viršuje stogo šiltalo lygyje naudotas "šiltas" kamino blokas Thermosplit blokelis, su putstiklio intarpu
vitrina rehau HS
vitrina rehau HS
Neklausyk cibulio. Nerodo dabar,vadinas viskas gerai. Juk namuose prie sukelto slegio negyvensi
QUOTE(biesas66 @ 2017 02 11, 07:54)
Neklausyk cibulio. Nerodo dabar,vadinas viskas gerai. Juk namuose prie sukelto slegio negyvensi
Tą slėgį sukuria realios sąlygos. Jei lauke šalta ir pučia 10-12 m/s vėjas turime apie 50 Pa slėgį. Tik ne į visas namo konstitucijas, o tik vėjo pūtimo kryptimi. Testai tam ir daromi, kad sukurtų ekstremalias sąlygas. Priešingu atveju jie nieko neparodytų.