Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(lexxx @ 2017 02 01, 11:10)
skambinau dujininkams - vis tik ventiliacijos anga būtina, būtinas ir langas arba durys tiesiai į lauką. Kamino per sieną, sakė, geriau nedaryt - girdimas ūžesys, degimo produktai ir matosi, ir "kvepia", ypač negerai, jei yra kambarių langai toje pat sienoje ar virš kamino (antrame aukšte).

Dėl mažesnių tech priežiūros kaštų - sutinku - dujinį katilą pakeist pigiau nei šilumos siurblį (ar jo vieną iš "blokų")...

Galų gale, kaip ir nekart minėta šiame forume, greičiausiai po 20 m. eksploatacijos viskas kainuos maždaug tiek pat - čia daugiau įsitikinimų reikalas smile.gif

Jei būtų privaloma ventiliacijos anga, man leidimo statybai nebūtų išdavę ;) Pats konsultavausi su ugnegesiais... Tiesa kai visada slypi anapus smile.gif

Tas "kaminas" per sieną, tai plastikinis dvigubas vamzdis (vamzdis vamzdyje). Pas kaimyną buvau, absoliučiai jokio užimo. Gal nuo katilo priklauso?

Dėl antro aukšto sutinku. Bet pas mane jo nėra.

Taip pat susitinku dėl įsitikinimų. Tik kolkas neesu įsitikinęs galutinai nei dujom nei oras-vanduo. Laukiu tolesnių pamąstymų smile.gif

Nekilnojamojo turto žmonės teigia, kad namo vertė didesnė su dujų įvadų. Cia dar vienas pliusas dujoms. O po 10 metų tas pats dujų katilas pasens. Galima bus atsisakyti dujų ir pasistatyti oras-vanduo, kuris tikėta bus atpigęs. Ką manot?
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 02 01, 10:47)
Jei būtų privaloma ventiliacijos anga, man leidimo statybai nebūtų išdavę ;) Pats konsultavausi su ugnegesiais... Tiesa kai visada slypi anapus smile.gif

Tas "kaminas" per sieną, tai plastikinis dvigubas vamzdis (vamzdis vamzdyje). Pas kaimyną buvau, absoliučiai jokio užimo. Gal nuo katilo priklauso?

Dėl antro aukšto sutinku. Bet pas mane jo nėra.

Taip pat susitinku dėl įsitikinimų. Tik kolkas neesu įsitikinęs galutinai nei dujom nei oras-vanduo. Laukiu tolesnių pamąstymų smile.gif

Nekilnojamojo turto žmonės teigia, kad namo vertė didesnė su dujų įvadų. Cia dar vienas pliusas dujoms. O po 10 metų tas pats dujų katilas pasens. Galima bus atsisakyti dujų ir pasistatyti oras-vanduo, kuris tikėta bus atpigęs. Ką manot?

Jums reikia argumentų, kad galėtumėt padiskutuoti ir apginti dujinį katilą? Na, susidarė toks įspūdis. Tai rinkitės dujas ir nesikankinkit 4u.gif
Klausime "oras-vanduo ar dujos" yra svarbiau, ką manote pats, o ne ką mano aplinkiniai. Religija, įpročiai, prioritetai, galimybės, įsitikinimai - individualu ir tik asmeniškai pats su savim galite susitarti.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 02 01, 00:15)
firminis oras-vanduo  panasonicas 5kw, jeigu servisas atras kaip priversti dirbti orginalu pulteli-termostata pagal norima patalpos temp. histerize desiu dideli pliusa smile.gif
Labai lauksime žinių, nes H karta irgi man gręsia.. biggrin.gif o service manual saviškiam turi..? jei taip, tai gal gali atsiųst...? noriu pasinagrinėt skaičiukus jei ten yra lentelė su įvairių galingumų blokais... (ankstesniuose manualuose bent būdavo)
Dėkui
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 02 01, 12:26)
Jums reikia argumentų, kad galėtumėt padiskutuoti ir apginti dujinį katilą? Na, susidarė toks įspūdis. Tai rinkitės dujas ir nesikankinkit  4u.gif
Klausime "oras-vanduo ar dujos" yra svarbiau, ką manote pats, o ne ką mano aplinkiniai. Religija, įpročiai, prioritetai, galimybės, įsitikinimai - individualu ir tik asmeniškai pats su savim galite susitarti.

Gerai pastebėjote. Kadangi čia beveik visi uz siurblius, todėl bandau provokuoti argumentuotai diskusijai. Aš kolkas prioriteto niekur nededu, kaip ir minėjau.

Kolkas argumentų mažoka iš abiejų pusių. Dauguma postų "patinka ar nepatinka". Zinoma, kad spresiu pats. Bet patarimo visada galima paklaust. Galim ir nepatart, taip pat ;)
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2017 02 01, 11:33)
Gruodi praziopsojau sumoket, tai vakar mokejau uz du menesius grubiai nuo 2016 Spalio 25 iki 2017 Sausio 31. Viso 381m3 x 0.36e = 137.16eur + 7.98 pastovi dalis. Cia karstas vanduo ir sildymas uzstatytas ant +23c, naudingas plotas 203m2.

Trys, o ne du mėnesiai išeina. Kaip dažnai židinį kuri? Dar lyg ir oras-vanduo ar oras-oras pasistatei ar žadėjai statyti.
Atsakyti
jei namas šiltas ir palygint nedaug šilumos sunaudoja, ir dujų per kalendorinius metus sunaudosi mažiau nei 500m3 - tai bus kitas tarifas
QUOTE(bpm @ 2017 02 01, 14:16)
Kolkas argumentų mažoka iš abiejų pusių. Dauguma postų "patinka ar nepatinka". Zinoma, kad spresiu pats. Bet patarimo visada galima paklaust. Galim ir nepatart, taip pat ;)

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 31, 21:34)

O kaip tikrai šaltą mėnesį elgėsi entalpinis „Zehnder ComfoAir Q350“ rekuperatorius? Prieš mėnesį skaitliukas fiksavo 20,45 kWh elektros, šį vakarą jo ekrane degė 107,83 kWh elektros. Skirtumas sudaro 87,38 kWh elektros. Pinigais būtų: 87,38x0,114=9,96 euro.

Visą mėnesį name buvo palaikoma +20 laipsnių temperatūra. Nepriklausomai kokia buvo lauko temperatūra, rekuperatorius į namus didžiąją laiko dalį grąžino +17 laipsnių temperatūrą, kartais grąžinama temperatūra buvo kritusi iki +16,5 laipsnio.

Lauko temperatūra nesvarbi, nes veikė tenas. Pas mane tenas taipogi veikė, tik palaikė +19C tiekiamo oro temperatūrą. Vėdinimas bendrai prisuko 75,7 kWh. Rekupas dirba 30%-35% našumu. Gaunasi apie 7,5€ per mėnesį už taip dirbantį rekupą.

Taigi, Vėdinimo sąnaudos naudojant rotacinį rekuperatorių šaltesnę žiemą mažesnės, o į patalpas tiekiamo oro temperatūra labiau komfortabili.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 vasario 2017 - 13:47
QUOTE(bpm @ 2017 02 01, 14:16)
Gerai pastebėjote. Kadangi čia beveik visi uz siurblius, todėl bandau provokuoti argumentuotai diskusijai. Aš kolkas prioriteto niekur nededu, kaip ir minėjau.

Kolkas argumentų mažoka iš abiejų pusių. Dauguma postų "patinka ar nepatinka".

Kokį namą statai, statysi: B, A ar A+ klasės? Kuo namas šiltesnis, tuo labiau perkaista. Šilumos siurbliai (ypač geoterminis) gali vėsinti namą, t.y toks dalykas daug nekainuoja. Dujos namo nevėsina, todėl teks investuoti į papildomas šešėliavimo, vėsinimo priemones. Vadinasi, namo šildymo-vėsnimo sprendimas su dujomis+žaliuzės/kondiškė bus brangesnis nei šildymo-vėsinimo sprendimas vien šilumos siurblyje. Aišku, komfortas nedomina, tai tinka dujos ir užuolaidos.

Vilniuje dujininkai tikrai reikalauja katilinėje lango arba uždujinimo vožtumo, vetiliacinio kaminėlio. O tai yra šalčio tiltas. Toks pats šalčio tiltas yra ir kaminas. Jei dujos stovėtų atskirame pastate, pvz., garaže, tada mažiau problemų dėl sandarumo ir patalpos vėdinimo.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 02 01, 14:44)
Lauko temperatūra nesvarbi, nes veikė tenas. Pas mane tenas taipogi veikė, tik palaikė +19C tiekiamo oro temperatūrą. Vėdinimas bendrai prisuko 75,7 kWh. Rekupas dirba 30%-35% našumu. Gaunasi apie 7,5€ per mėnesį už taip dirbantį rekupą.

Taigi, Vėdinimo sąnaudos naudojant rotacinį rekuperatorių šaltesnę žiemą mažesnės, o į patalpas tiekiamo oro temperatūra labiau komfortabili.

Kai dirba 30-35 proc. našumu, kokį oro kiekį varinėja tavo įrenginys? Ar tikrai dirba visame name, t.y. tu lyg ir ne visame name naudoji vėdinimą? Gal aš ir klystu. FB rašiau, kad po testo išeidamas netyčia padidinau našumą ir kelias paras rekūpas dirbo 3(225 kubai) 4 (315 kubų) greičiu. Taigi realiai mėnesio vidurkis išeina apie 170-175 kubai.

Įvertink faktą, kad tavo name +22 ar +23, mano name +19,5/+20. Tavo name yra drėgmės, mano nėra, todėl maniškis pradėjo užšalinėti nuo -9, nors PHI deklaruoja nuo -13 laipsnių. Tikėtina, kad gyvenant name užšalimas būtų atitolintas ir prisukta mažiau elektros. Jei mano name būtų +21/+22, tai grąžinama būtų ne +17, o +18/+19, t.y. tokia pati temperatūra kaip tavo atveju. Taip pat vertinti reikia ne tik vieną mėnesį, o visus metus.
Atsakyti
Ne visi ir ne visų namai perkaista (nes aprengti ...30 cm kailiniais) ir kokybiskais šešėliuotais langais.
Ne nuo šiltumo jis perkaista, o nuo nepagalvotų architektūrinių/dizainiškų sprendimų. (termose gi kūnas ilgai neatšąla, ir atvirkščiai) biggrin.gif
Pasirinkimo reikalas.

QUOTE(cibulis @ 2017 02 01, 12:59)
Kokį namą statai, statysi: B, A ar A+ klasės? Kuo namas šiltesnis, tuo labiau perkaista. Šilumos siurbliai (ypač geoterminis) gali vėsinti namą, t.y toks dalykas daug nekainuoja. Dujos namo nevėsina, todėl teks investuoti į papildomas šešėliavimo, vėsinimo priemones. Vadinasi, namo šildymo-vėsnimo sprendimas su dujomis+žaliuzės/kondiškė bus brangesnis nei šildymo-vėsinimo sprendimas vien šilumos siurblyje. Aišku, komfortas nedomina, tai tinka dujos ir užuolaidos.

Vilniuje dujininkai tikrai reikalauja katilinėje lango arba uždujinimo vožtumo, vetiliacinio kaminėlio. O tai yra šalčio tiltas. Toks pats šalčio tiltas yra ir kaminas. Jei dujos stovėtų atskirame pastate, pvz., garaže, tada mažiau problemų dėl sandarumo ir patalpos vėdinimo.

Atsakyti
Sorry, du menesiai, klaida isivele.. Nuo 2016/11/25

Su papildomu silumos saltiniu yra problemu, pvz uzkuri zidini tada 1a duju termostatui kuri laika atrodo silta ko pasekoje sala 2a del to kuriu retai tik del romantikos...

QUOTE(cibulis @ 2017 02 01, 14:28)
Trys, o ne du mėnesiai išeina. Kaip dažnai židinį kuri? Dar lyg ir oras-vanduo ar oras-oras pasistatei ar žadėjai statyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 01 vasario 2017 - 14:38
QUOTE(*** @ 2017 02 01, 15:34)
Sorry, du menesiai, klaida isivele.. Nuo 2016/11/25

Su papildomu silumos saltiniu yra problemu, pvz uzkuri zidini tada 1a duju termostatui kuri laika atrodo silta ko pasekoje sala 2a del to kuriu retai tik del romantikos...

Gerai, kad pripažįsti jog kūrei. Gal ir retai, bet kūrei. Aišku galėtum pasakyti, kiek kartų per mėnesį ar per šildymo sezoną. Tiems, kas domisi dujomis, gal bus aktualu.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 02 01, 15:09)
Ne visi ir ne visų namai perkaista (nes aprengti ...30 cm kailiniais) ir kokybiskais šešėliuotais langais.
Ne nuo šiltumo jis perkaista, o nuo nepagalvotų architektūrinių/dizainiškų sprendimų. (termose gi kūnas ilgai neatšąla, ir atvirkščiai)  biggrin.gif
Pasirinkimo reikalas.

Jau ne kartą kalbėjome, kad tavo namas neperkaista dėl miško ir mažesnio apšiltinimo. O ir namo sandarumo testo nesi daręs, todėl galimai namas nėra toks sandarus, kad perkaistų. Bet kuriuo atveju namų perkaitimai būna ir juos reikia spręsti.
Atsakyti
4-5k gal ir busiu kures del pramogos... O jai manai kad cia tiesiog spinduliuoja KW masiskai tai gal ir paciam vertejo kokia burzuika isimest biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2017 02 01, 15:48)
Gerai, kad pripažįsti jog kūrei. Gal ir retai, bet kūrei. Aišku galėtum pasakyti, kiek kartų per mėnesį ar per šildymo sezoną. Tiems, kas domisi dujomis, gal bus aktualu.

Atsakyti