QUOTE(lexxx @ 2017 02 01, 11:10)
skambinau dujininkams - vis tik ventiliacijos anga būtina, būtinas ir langas arba durys tiesiai į lauką. Kamino per sieną, sakė, geriau nedaryt - girdimas ūžesys, degimo produktai ir matosi, ir "kvepia", ypač negerai, jei yra kambarių langai toje pat sienoje ar virš kamino (antrame aukšte).
Dėl mažesnių tech priežiūros kaštų - sutinku - dujinį katilą pakeist pigiau nei šilumos siurblį (ar jo vieną iš "blokų")...
Galų gale, kaip ir nekart minėta šiame forume, greičiausiai po 20 m. eksploatacijos viskas kainuos maždaug tiek pat - čia daugiau įsitikinimų reikalas
Dėl mažesnių tech priežiūros kaštų - sutinku - dujinį katilą pakeist pigiau nei šilumos siurblį (ar jo vieną iš "blokų")...
Galų gale, kaip ir nekart minėta šiame forume, greičiausiai po 20 m. eksploatacijos viskas kainuos maždaug tiek pat - čia daugiau įsitikinimų reikalas
Jei būtų privaloma ventiliacijos anga, man leidimo statybai nebūtų išdavę ;) Pats konsultavausi su ugnegesiais... Tiesa kai visada slypi anapus
Tas "kaminas" per sieną, tai plastikinis dvigubas vamzdis (vamzdis vamzdyje). Pas kaimyną buvau, absoliučiai jokio užimo. Gal nuo katilo priklauso?
Dėl antro aukšto sutinku. Bet pas mane jo nėra.
Taip pat susitinku dėl įsitikinimų. Tik kolkas neesu įsitikinęs galutinai nei dujom nei oras-vanduo. Laukiu tolesnių pamąstymų
Nekilnojamojo turto žmonės teigia, kad namo vertė didesnė su dujų įvadų. Cia dar vienas pliusas dujoms. O po 10 metų tas pats dujų katilas pasens. Galima bus atsisakyti dujų ir pasistatyti oras-vanduo, kuris tikėta bus atpigęs. Ką manot?