Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(Diukas66 @ 2017 01 27, 09:44)
Prabanga. Mano vieno aukšto namui 60m tik išorinių sienų sudaro 2520eur. Nepagalvojote šią sumą geriau investuoti į storesnį apšiltinimą sienų, grindų, stogo? Kaip nekaip galima nupirkti apie 50kūbų neoporo ar dar daugiau vatos už šią sumą, kur duotų tikrai didesnį efektą, negu šalčio tilto panaikinimas nuo pamato Jūsų paminėtais blokeliais. Ar aš kažko nesuprantu?

Man gavosi 30m t.y. apie 1300eur, todėl ir daug negalvojau ir dariau.
Jei būtų daugiau metrų, tada apie plokštuminį pamatą galvočiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 27 sausio 2017 - 11:02
QUOTE(Giords @ 2017 01 27, 10:59)
Vieni statybininkai vidinėms pertvaroms siųlo vietoj mūro (galvoju apie tokų dėl termomasės SIP name) daryti trigubą gipskartonį - garso izoliacija geresnė, gal nelabai blogesnė ir termomasė.

Trigubas gipsas doh.gif . Spėju kaina tokios sienos nevaikiška gaunasi. Dėjau dvigubus gipsus, tai ir brangu atrodė.
Atsakyti
Primečiau- mano 48m-2200€.
Grubiai 8,5 sezono šildymo išlaidos.

QUOTE(mariuzs @ 2017 01 27, 10:01)
Man gavosi 30m t.y. apie 1300eur, todėl ir daug negalvojau ir dariau.
Jei būtų daugiau metrų, tada apie plokštuminį pamatą galvočiau.

Atsakyti
QUOTE(Diukas66 @ 2017 01 27, 10:44)
Prabanga. Mano vieno aukšto namui 60m tik išorinių sienų sudaro 2520eur. Nepagalvojote šią sumą geriau investuoti į storesnį apšiltinimą sienų, grindų, stogo? Kaip nekaip galima nupirkti apie 50kūbų neoporo ar dar daugiau vatos už šią sumą, kur duotų tikrai didesnį efektą, negu šalčio tilto panaikinimas nuo pamato Jūsų paminėtais blokeliais. Ar aš kažko nesuprantu?

Kas naudoja Perinsul manau ir taip grindys ir sienos minimum 30cm, stogas 40cm šiltinti.

Cia kalba eina apie labai energetiskai efektyvų namą. O tai pasiekti žinoma, kad kainuoja. Bet tiems kurie siekia, to aiškinti nereikia ;)

P.S. jei yra vitrininiu langų, po jais Perinsul nereikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bpm: 27 sausio 2017 - 12:19
QUOTE(bpm @ 2017 01 27, 12:15)
Kas naudoja Perinsul manau ir taip grindys ir sienos minimum 30cm, stogas 40cm šiltinti.

Cia kalba eina apie labai energetiskai efektyvų namą. O tai pasiekti žinoma, kad kainuoja. Bet tiems kurie siekia, to aiškinti nereikia ;)

P.S. jei yra vitrininiu langų, po jais Perinsul nereikia

Sakyčiau apskritai abejotina nauda šio šalčio tilto nutraukimo, net nekalbant apie didžiulius pinigus. Įvertinant, kad gerai apšiltinto rostverko apačioje laikosi apie +5-7c (kažkas forume neperseniausiai rašė apie įmontuotą temp. daviklį su tokiais parodymais per šalčius rostverko apačioje). Su pakeltu grindų lygiu nųo rostverko viršaus bent 20cm, niekada nemačiau kažkokių temperatūrinių skirtumų su termovizoriumi sienų apačioje žiūrint iš vidaus. Šiuo atveju išorinės sienos rostverkas beveik niekuom nesiskiria nuo vidinių pertvarų rostverko (jeigu toks yra), tai kodėl dedat tik ant išorinių sienų? Beje pagal šiluminę varžą berods 1.7 šie blokeliai stebuklų irgi nedaro, o kainuoja kaip Boeing detalės. Nemėtykite pinigų ant kosminių technologijų, kadangi mano spėjimu sutaupysite 15eur per sezoną. Kaip minėjote, tai skirta ypač šiltiems namams. Dėl ko? Kad sumokėti ne 30eur per mėn už šildymą, o 28? Juokinga. Visi šie paskaičiavimai yra tik spėjimai pagal mano statybų patirtį, todėl prašau rimtai nepriimti. Spręskite patys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diukas66: 27 sausio 2017 - 13:37
QUOTE(Diukas66 @ 2017 01 27, 14:36)
Sakyčiau apskritai abejotina nauda šio šalčio tilto nutraukimo, net nekalbant apie didžiulius pinigus. Įvertinant, kad gerai apšiltinto rostverko apačioje laikosi apie +5-7c (kažkas forume neperseniausiai rašė apie įmontuotą temp. daviklį su tokiais parodymais per šalčius rostverko apačioje). Su pakeltu grindų lygiu nųo rostverko viršaus bent 20cm, niekada nemačiau kažkokių temperatūrinių skirtumų su termovizoriumi sienų apačioje žiūrint iš vidaus. Šiuo atveju išorinės sienos rostverkas beveik niekuom nesiskiria nuo vidinių pertvarų rostverko (jeigu toks yra), tai kodėl dedat tik ant išorinių sienų? Beje pagal šiluminę varžą berods 1.7 šie blokeliai stebuklų irgi nedaro, o kainuoja kaip Boeing detalės. Nemėtykite pinigų ant kosminių technologijų, kadangi mano spėjimu sutaupysite 15eur per sezoną. Kaip minėjote, tai skirta ypač šiltiems namams. Dėl ko? Kad sumokėti ne 30eur per mėn už šildymą, o 28? Juokinga. Visi šie paskaičiavimai yra tik spėjimai pagal mano statybų patirtį, todėl prašau rimtai nepriimti. Spręskite patys.

Vidines sienos ant stezkes, todel Perinsul nereikia.

Rostverko sijonas iš XPS taip pat kainuoja + darbo daug (gerai jei gruntas smėlis, jei tikras molis - ragas). Bet poliai vistiek nuogi lieka, per kuriuos šiluma keliauja į gruntą. Cibulis ne karta minėjo, kad skaičiavimai su programa rodo, kad joks sijonas polių įtakos nepanaikina (tai aišku ir be skaičiavimų, remiantis elementaria logika). O Perinsul šiuo atveju tą ir daro, kad naikina šilumos tilteli.

Niekas neperša, bet tai daiktas, kuris atlieka savo funkciją. Jei ta funkcija nereikalinga - nereikalingas ir daiktas ;)
Atsakyti
QUOTE(Diukas66 @ 2017 01 27, 11:40)
Reikia patarimo. Vieno aukšto name su dvišlaičiu stogu nusprendžiau šiltinti stogą, o ne perdangą,  kaip buvo planuota. Palėpės aukščiausia vieta apie 70cm, todėl nebus naudojama. Visur bus įtempiamos lubos, todėl nusprendžiau pasidaryti juodlubes iš osb prisukant jas prie perdangos stygų (200x60). Pertvarinės sienos išmūrytos iš fibo 88 blokeliu tik iki perdangos (iki stygų), todėl suprantama, kad reikia kažkaip spręsti garso izoliacija lubose, kad per lubas iš kambario į kambarį neitų garsas. Klausimas ar osb ir įtempiamos lubos užtektinai sulaiko garsą, ar būtinai reikia dėti kažkokį sluoksnį vatos palėpėje tarp stygų?  Kaip suprantu fibo 88 blokeliai gan prastai sulaiko garsą, tai lubose kažkokių stebuklų nėra prasmės daryti.  Taip yra tik miegamojoje dalyje, kita pusė namo lubos yra iki stogo.
Kiek kubinių metrų nenaudojamos palėpės kasmet šildysit tuščiai..? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 01 27, 22:14)
Kiek kubinių metrų nenaudojamos palėpės kasmet šildysit tuščiai..? smile.gif

Dėl to jau įvertinti pliusai su minusais. Klausimas ne apie tai.
Atsakyti
Betono karalystėje... darydamas duris, noriu su šiltalais nutraukti šalčio tiltą į nešildomą, bet apšiltintą rūsio vidų...

Sugalvojau tokį durų mazgą http://www.part.lt/i...e0ee2099999.png
Kokių patarimų turėtumėte..? ką kurioj vietoj geriau naudoti...?

Dėkui

Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 01 30, 13:42)
Betono karalystėje... darydamas duris, noriu su šiltalais nutraukti šalčio tiltą į nešildomą, bet apšiltintą rūsio vidų...

Sugalvojau tokį durų mazgą http://www.part.lt/i...e0ee2099999.png
Kokių patarimų turėtumėte..? ką kurioj vietoj geriau naudoti...?

Dėkui

Labai jau prabangiai nori įėjimą į rūsį padaryti smile.gif

Manau pilnai užtektų XPS'o. finnfoam tvirtesnio nei standartinis XPS'o 500 ir 700kPa atsparumo gniuždymui. Tavo duris tikrai atlaikys, bet ir 300-tinis
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2017 01 30, 15:39)
Labai jau prabangiai nori įėjimą į rūsį padaryti smile.gif

Manau pilnai užtektų XPS'o. finnfoam tvirtesnio nei standartinis XPS'o 500 ir 700kPa atsparumo gniuždymui. Tavo duris tikrai atlaikys, bet ir 300-tinis

Ta prasme tą tvirtesnį XPS naudot toj vietoj kur papaišiau Perinsul ar Marmox...?
Durys realiai gi laikysis ant šonų ir viršaus, o čia apačioj tas slenkstukas tik dėl vaizdo...kad vanduo sniegas nekeliautų vidun... po šalčio tilto nutraukimo, man svarbu, kad užlipus ant to slenkstuko, nelinktu jis žemyn...
p.s. prabanga gausis tikrai ne dėl metro Perinsul ar Marmox, o dėl sąnaudų išdaužyt aplink visur tą betoną... nors nežinau ką konkrečiai turėjai omeny biggrin.gif
Atsakyti
95% namo fasado - struktūrinis tinkas. Nedidelė dalis planuojama medžio brūseliai 5x5cm, montuojami su tarpais. Kažkas panašaus:

https://www.google.l.....pC0P328jM_PM:

Namas šiltintas EPS.

Planas: nuarmuoti EPS, greziant per EPS į mura su kronsteinais tvirtinti vertikalu karkasiuka ir poto jau horizontaliai medinius bruselius. Gautųsi ale ventiliuojamas fasadas, tik be oro tarpo tarp EPS ir medžio.

Klausimas: gal galite parekomenduoti kronšteinus vertikaliam karkasiukui tvirtinti? Gal stiklo pluošto?
Atsakyti