Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(bpm @ 2017 01 26, 20:35)
Bet vistiek klijais klijuota, o ne skiediniu? Kodėl storesnė siūlė? Gal kad apkrovos pasiskirstytu tolygiau?

Na taip, su skiediniu apkrova labiau pasiskirstytu, bet čia gal labiau kai keramikiniais murijima yra, arko apačia lygesnė, didesniu plotu remiasi.
Papildyta:
QUOTE(VipVideo @ 2017 01 26, 20:39)
Perinsul naudojote tik ant isoriniu pamatu pertvaru ar ant visu?

Prabanga būtu pertvaroms naudoti.
Nedariau pertvaroms pamatukų, buvo liejamas vientisas grindų betonas, 9-10 cm storio ir pertvaros mūrijamos ant jo iš fibo 88 blokelių.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2017 01 26, 21:58)

Prabanga būtu pertvaroms naudoti.
Nedariau pertvaroms pamatukų, buvo liejamas vientisas grindų betonas, 9-10 cm storio ir pertvaros mūrijamos ant jo iš fibo 88 blokelių.

Kodėl ne 2xgipsas+vata+2xgipsas? Fibo garso izoliacija silpna
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 01 26, 22:37)

man vata kambaryje nelabai patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2017 01 26, 23:52)
man vata kambaryje nelabai patinka smile.gif

Suprantu kur lenkiate, bet vata sienoje, ne kambaryje ;) ir rozetes iplukdyti su klijais galima. O Fibo 88 tik 39db garso izoliacija, kas yra labai prastai, žemiau nei F klasė. Bet gal jus ne triukšmadariai ;)

Dar dėl Perinsul. Ar sujungimus tarp blokų uztepinejot kuom nors siekiant sandarumo?
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 01 27, 08:25)

Dar dėl Perinsul. Ar sujungimus tarp blokų uztepinejot kuom nors siekiant sandarumo?

Tepiau iš namo vidaus su styrbitu visas perinsul siules.
Ir dar tepsiu sienos grindų sandurą su blowerproof.

Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2017 01 26, 15:19)
Taip, pirkau per latvius, išmatavimai 10x24x45 cm, kaina apie 42eur/m, atvežimas iš belgijos apie 150eur.

Beje yra likę gal 7 vienetai Perinsul HL

Prabanga. Mano vieno aukšto namui 60m tik išorinių sienų sudaro 2520eur. Nepagalvojote šią sumą geriau investuoti į storesnį apšiltinimą sienų, grindų, stogo? Kaip nekaip galima nupirkti apie 50kūbų neoporo ar dar daugiau vatos už šią sumą, kur duotų tikrai didesnį efektą, negu šalčio tilto panaikinimas nuo pamato Jūsų paminėtais blokeliais. Ar aš kažko nesuprantu?
Atsakyti
Ir as išeina panašiai nesuprantu. Kad pagaut žiemą "pabėgantį" kW, kitą - sukišt tukstančius.
Nesakau kad sprendimas blogas, bet neakvatus

QUOTE(Diukas66 @ 2017 01 27, 08:44)
Ar aš kažko nesuprantu?

Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2017 01 25, 23:45)
Gal ir atsakei, bet suprasti vis tiek nesupratau  blink.gif Kaip gali buti apatinis lango remas apsiltintas (ar is vidaus ar is lauko) labiau negu virsutinis ar soniniai  blink.gif Juk cia tik palanges prieina is abieju pusiu, o visi kiti (tame tarpe ir visrutinis) gali buti paslepti NEPS'e kiek tik nori  bigsmile.gif

Pas mane lango rėmas iš šonų ir viršaus apšiltintas vos ne iki stiklo paketo iš lauko pusės, o apatinis rėmas apačioje iš vis neapšiltintas, nes palangė kišasi po rėmu.

Iš vidinės pusės, viršutinis ir šoninis rėmas pas mane iš vis neapšiltintas, o apatinis rėmas iš vidaus apšiltintas todėl nuo varčios iki palangės net centimetro nėra, kaip aukštai palangė pakelta, o ir storis palangės minimalus, nes jai standartinio storio palangę dėčiau, tai pusę varčios uždengtų.

Vidinės palangės pas mane ne pakišinėtos po rėmu, bet pristumtos iš šono ir klijuotos prie rėmo silikonu. Vat AEname analogiškai dėjo..
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 27, 10:07)
Vidinės palangės pas mane ne pakišinėtos po rėmu, bet pristumtos iš šono ir klijuotos prie rėmo silikonu. Vat AEname analogiškai dėjo..

Tai kad ne analogiškai: "Vėliau po lango rėmu dar išpjoviau ploną xps juostelę, taip, kad palangė po remu palystu ~1cm."
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 01 26, 22:37)

Siena rimto mūro gaunasi, o ne kartoninė. Teko vienam bare gyvai matyti, kai po muštynių su vieno bičelio galva siena buvo pramušta. Na kas čia per siena smile.gif. Per vėlai apie Fibo88 sužinojau, tad tik vieną pertvarą iš jų susimūrijau, visos kitos iš gipskartonio. Dabar tai visas iš Fibo 88 mūryčiau. Kas dėl triukšmo slopinimo, tai teisingai susukto gipskartonio siena tikrai gerai decibelus numuša, gali būti, kad net geriau nei fibo88.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 01 27, 09:57)
Nesakau kad sprendimas blogas, bet neakvatus

Kai tokios kainos, pritariu.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2017 01 27, 10:10)
Tai kad ne analogiškai: "Vėliau po lango rėmu dar išpjoviau ploną xps juostelę, taip, kad palangė po remu palystu ~1cm."

Ups, pasirodo suklydau. Teksto neskaičiau, tik nuotraukas peržvelgiau, o žiūrint pav. į šią tikrai įsivaizdavau, kad palangė grynai prie šono prileista.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2017 - 10:16
Reikia patarimo. Vieno aukšto name su dvišlaičiu stogu nusprendžiau šiltinti stogą, o ne perdangą, kaip buvo planuota. Palėpės aukščiausia vieta apie 70cm, todėl nebus naudojama. Visur bus įtempiamos lubos, todėl nusprendžiau pasidaryti juodlubes iš osb prisukant jas prie perdangos stygų (200x60). Pertvarinės sienos išmūrytos iš fibo 88 blokeliu tik iki perdangos (iki stygų), todėl suprantama, kad reikia kažkaip spręsti garso izoliacija lubose, kad per lubas iš kambario į kambarį neitų garsas. Klausimas ar osb ir įtempiamos lubos užtektinai sulaiko garsą, ar būtinai reikia dėti kažkokį sluoksnį vatos palėpėje tarp stygų? Kaip suprantu fibo 88 blokeliai gan prastai sulaiko garsą, tai lubose kažkokių stebuklų nėra prasmės daryti. Taip yra tik miegamojoje dalyje, kita pusė namo lubos yra iki stogo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diukas66: 27 sausio 2017 - 10:50
QUOTE(mintas @ 2017 01 27, 11:25)
Teko vienam bare gyvai matyti, kai po muštynių su vieno bičelio galva siena buvo pramušta. Na kas čia per siena smile.gif.

Geriau siena, nei galva biggrin.gif
QUOTE(mintas @ 2017 01 27, 11:25)
Kas dėl triukšmo slopinimo, tai teisingai susukto gipskartonio siena tikrai gerai decibelus numuša, gali būti, kad net geriau nei fibo88.

Vieni statybininkai vidinėms pertvaroms siųlo vietoj mūro (galvoju apie tokų dėl termomasės SIP name) daryti trigubą gipskartonį - garso izoliacija geresnė, gal nelabai blogesnė ir termomasė.
Atsakyti