Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(biesas66 @ 2017 01 14, 07:47)
Kaip tu silikato plonasluoksne siule siulai suarmuoti ?  biggrin.gif (dabar populiariausias murijimo varijantas)

Suarmuosi su Murfor EFS/z 140. O akytbetoni gali ir su tradicinia viela pasidaręs griovelius blokelyje.

Bet silikato armavimas perteklinis.
Atsakyti
QUOTE(makufas @ 2017 01 13, 23:41)
Uzmeciau ant greituju kainas(blokeliucentras)-
akytbetonis apie 60 eur. m3
silikatas apie 80 eur m3.

aha, jei silkato siena 18cm o akytbetonio 25cm, tai visgi sienos kvadrato kaina gaunasi panasi.
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 01 14, 09:00)
Suarmuosi su Murfor EFS/z 140. O akytbetoni gali ir su tradicinia viela pasidaręs griovelius blokelyje.

Ar tikrai jis tinka plonasluoksnei technologijai? smile.gif As abejoju .nebent papildomai kliju detum..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 01 14, 22:26)
Ar tikrai jis tinka plonasluoksnei technologijai? smile.gif As abejoju .nebent papildomai kliju detum..

Kuom grįstas tavo abejojimas? Produktas būtent tam ir sukurtas, pasidomek jei įdomu. Abejoti galim bet kuo, bet kas iš to smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 01 15, 14:27)
Kuom grįstas tavo abejojimas? Produktas būtent tam ir sukurtas, pasidomek jei įdomu. Abejoti galim bet kuo, bet kas iš to smile.gif

Ar tikrai silikato blokeliam is plonasluoksnei siulei jie sukurti ? As tai zinai kokio storio siule gaunas ir kokio storio ta armuote.. o tu? Galbut as neviska zinau,todel ir domiuosi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 01 15, 14:35)
Ar tikrai silikato blokeliam is plonasluoksnei siulei jie sukurti ?      As tai zinai kokio storio siule gaunas ir kokio storio ta armuote.. o tu? Galbut as neviska zinau,todel ir domiuosi.  smile.gif

Tikrai. Sunkiai įtikinamas tu smile.gif 1.5mm storis. Youtube galim rast video. Arko gamykla rekomenduoja ;) daugiau neitikinesiu
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 01 14, 09:00)

Visas absoliučiai visas mūras turi būti armuotas. Tai ne mano išmislas. Taip sako statybos įstatymai ir konstruktoriai. "Arko" tiesiog giriasi, kad jų blokeliai tokie tvirti, kad sutaupysit armatūrai. Bet ir juos reikia armuoti. Mano keraminės plytos dar tvirtesnės nei silikatiniai blokeliai, bet kas penktą eilę armavome vielos tinklu ir kas penktą eilę perrišome plytomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 sausio 2017 - 18:58
QUOTE(cibulis @ 2017 01 15, 19:50)
Visas absoliučiai visas mūras turi būti armuotas. Tai ne mano išmislas. Taip sako statybos įstatymai ir konstruktoriai. "Arko" tiesiog giriasi, kad jų blokeliai tokie tvirti, kad sutaupysit armatūrai. Bet ir juos reikia armuoti. Mano keraminės plytos dar tvirtesnės nei silikatiniai blokeliai, bet kas penktą eilę armavome vielos tinklu ir kas penktą eilę perrišome plytomis.

Taip, STR mes visi žinom. Armavimas daromas ne tik dėl silpnų ar stiprių blokelių/plytų. Bet koks statinys laikui bėgant sėda. Jeigu sėda pamato perimetras tolygiai - no problem. Nearmuotas mūras super. Jei sėda netolygiai, atsiranda skilimai nearmuotam mure. Armavimas šiuo atveju paskirsto atsiradusius apkrovu netolygumus ir mūras išlieka vientisas. Tik fizika, nieko daugiau.

Pas Cibulis kiek atsimenu nemažai piltinio grunto. Armavimas tik į naudą ;)
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 01 15, 14:56)
Tikrai. Sunkiai įtikinamas tu smile.gif 1.5mm storis. Youtube galim rast video. Arko gamykla rekomenduoja ;) daugiau neitikinesiu

Galima pavyzdi butent 1,5 mm storio armaturos? Tiesiog man paciam idomu,o ne todel kad jum papriestarauti ir tikiu kad jus greiciau man parodysite negu as pats rasiu. Neteko su silikato armavimu susidurti.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 01 16, 00:08)
Galima pavyzdi butent 1,5 mm storio armaturos?  Tiesiog man paciam idomu,o ne todel kad jum papriestarauti ir tikiu kad jus greiciau man parodysite negu as pats rasiu.  Neteko su silikato armavimu susidurti.

Dar kartėlį: Murfor EFS/z 140
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 12, 00:56)
Iš lauko puses termovizinej foto langu viršus šviečia todėl, kad langas yra šiltesnis aplinkui esančio apšiltinimo atžvilgiu ir atitinkamai spinduliuoja daugiau šilumos ("IR" spinduliuotė intensyvesnė) nei fasadas. Nieko keisto, rėmo šiluminė varža nė R2 nesiekia, kai aplinkui esantis fasadas turės apie R10 šiluminę varžą.

Apatinėje dalyje langas iš patalpų gauna mažiau šilumos, nei viršuje esanti rėmo dalis,  todėl apatinės lango dalies rėmo temperatūra mažesnė, todėl apačia ir mažiau spinduliuoja IR spindulių, todėl ir termo nuotraukoje, iš lauko ji yra tamsesnė ir mažiau išsiskiria iš fasado.

Rėmas šilumą praleidžia vienodai tiek ir viršuje, tiek ir apačioje, skiriasi tiktai rėmo temperatūra, dėl skirtingo apšiltinimo iš įvairių pusių.

Tai mano klausimas ir buvo:
Kodel is lauko puses termovizines foto rodo, kad silpniausia/salciausia/laidziausia vieta yra lango virsutinis remas, o is vidaus - kad apatinis remas ?
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 01 16, 10:47)
Dar kartėlį: Murfor EFS/z 140

jau gavojau nekomentuosiu,bet kai pasaket kad arko rekomenduoja paziurejau ju reklamini filmuka kur sako armavimas nebutinas.. biggrin.gif Plius daug neziurejau bet 1,5 mm vielos neragau.. Dar toks klausimas mn iskilo,ka suris ta 1,5 mm viela.. Pinigai i bala... na bet nesvarbu,daugiau nera cia ko didkutuoti..
Atsakyti