Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(vaikis_ @ 2017 01 10, 17:09)
kokia pigesne juosta su "plauseliu" ir viska Soudalio mastika istepti.
Bet mastiką tepei tik iš vidaus ar ir iš išorės juostoms, kitoms kiaurymėms...?

QUOTE(tylaa @ 2017 01 10, 18:19)
Išbandėm mes tiek soundal, tiek penosil, tiek sigos juostas, paviršius nebuvo pats lygiausias (lode blokeliai, angokraščiai pertepti plytkų klijais), tai reziume vienas: jei klijuojate patys tai tik siga, kitos net ir nugruntavus atsiklijavo gana kreitai.
čia tik patvirtina, kad dažniausiai juotų negana...

QUOTE(miskis @ 2017 01 10, 22:20)
Gal patarsit kuo klijuoti difuzinę plėvelę tarpusavyje ir prie medžio? Bostik Foil Tack ar Penosil Membrane Fix rašo, kad vidaus darbams.
prie medžio, skardos man patarė butilinę; tarpusavyje plėvelę gal kitokio tipo, klausk tų iš kurių tą difuzinę pirkai... smile.gif
Atsakyti
Štai kaip realiai pablogėjo namo sandarumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 sausio 2017 - 08:26
Termovizinės nuotraukos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 11, 08:21)

Niekam tikę tie Rehau langai, šlamštas, tegul paduoda į teismą mane už tokius žodžius. Nebijau. Šiandieną žiūriu jog mažas varstomas langas rytų pusėje ties viduriu kur yra rankeną jau švilpia vėjai. Darant sandarumo testą vasarą to nebuvo....Reikes didinti prispaudima ekscentriku, gal padės.....Ai tiesa dar Rehau naudoja kažkokius iš plastelino savisregius GU apkaustu dalims prisukti, jau saują turiu trukusių nuo lauko durų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 11 sausio 2017 - 18:58
QUOTE(cibulis @ 2017 01 11, 12:06)

Keista, kad langu termovizija is lauko rodo problema su langu virsutiniais remais, o is vidaus apatiniuose blink.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2017 01 11, 18:51)
Keista, kad langu termovizija is lauko rodo problema su langu virsutiniais remais, o is vidaus apatiniuose  blink.gif

Pas mane lygiai tas pats.

Reikalas tas, kad rėmo viršutinė dalis geriau apšiltinta, tad ji šiltesnė, apačioje mažiau apšiltinta, tad ji šaltesnė, atitinkamai žiūrint iš išorės labiau iš konteksto išsiskiria viršutinė rėmo dalis, o iš vidaus - apatinė.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 11, 20:54)

Reikalas tas, kad rėmo viršutinė dalis geriau apšiltinta, tad ji šiltesnė, apačioje mažiau apšiltinta, tad ji šaltesnė, atitinkamai žiūrint iš išorės labiau iš konteksto išsiskiria viršutinė rėmo dalis, o iš vidaus - apatinė.

Tai kodel is lauko puses termovizinej foto langu virsus sviecia - lyg isleistu siluma, o is vidines puses - apacia tamsi, lyg ileistu salti ?
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2017 01 11, 22:41)
Tai kodel is lauko puses termovizinej foto langu virsus sviecia - lyg isleistu siluma, o is vidines puses - apacia tamsi, lyg ileistu salti ?

Pirmiausiai negalima įleisti šalčio. Šalčio tokio kaip fizikinio dydžio nėra, yra tik šiluma, kuri teka iš didesnės temperatūros į mažesnės temperatūros pusę, tad tavo pasakymas "įleisti šaltį" yra neteisingas iš principo. Langas toje vietoje yra mažesnės temperatūros, todėl šiluma iš kambario pereina į langą taip jį šildydama. Šilumos judėjimas šiuo atveju vyksta iš kambario į šaltesnį langą, o ne "šaltis juda" iš lango į patalpas.

Iš lauko puses termovizinej foto langu viršus šviečia todėl, kad langas yra šiltesnis aplinkui esančio apšiltinimo atžvilgiu ir atitinkamai spinduliuoja daugiau šilumos ("IR" spinduliuotė intensyvesnė) nei fasadas. Nieko keisto, rėmo šiluminė varža nė R2 nesiekia, kai aplinkui esantis fasadas turės apie R10 šiluminę varžą.

Apatinėje dalyje langas iš patalpų gauna mažiau šilumos, nei viršuje esanti rėmo dalis, todėl apatinės lango dalies rėmo temperatūra mažesnė, todėl apačia ir mažiau spinduliuoja IR spindulių, todėl ir termo nuotraukoje, iš lauko ji yra tamsesnė ir mažiau išsiskiria iš fasado.

Rėmas šilumą praleidžia vienodai tiek ir viršuje, tiek ir apačioje, skiriasi tiktai rėmo temperatūra, dėl skirtingo apšiltinimo iš įvairių pusių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 sausio 2017 - 00:00
QUOTE(mintas @ 2017 01 11, 20:54)

Galima pamatyti tavo namo termovizines nuotraukas?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 12, 09:28)
Galima pamatyti tavo namo termovizines nuotraukas?

Profesionalių neturiu, pas mane mėgėjiškos darytos su iš draugo pasiskolintu, specialiai medžioklei skirtu termovizoriumi, kuriame nėra tuo metu matomo šiluminio spektro skalės. Konkrečių taškų temperatūras reikia papildomai nuiminėti IR termometru, bet lauke būdamas aš to nedariau, ir taip pirštus nušalau būdamas su pirštinėmis, nes tikrai šalta ~-20C tuo metu buvo.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 12, 11:57)
Profesionalių neturiu, pas mane mėgėjiškos darytos su iš draugo pasiskolintu, specialiai medžioklei skirtu termovizoriumi

Neturi, tai neturi. Per šiuos šalčius žiūrėjai ar pernai? Ką gero ar blogo pamatei? Kokios silpnos vietos? Ar viskas gerai?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 12, 13:34)
Neturi, tai neturi. Per šiuos šalčius žiūrėjai ar pernai? Ką gero ar blogo pamatei? Kokios silpnos vietos? Ar viskas gerai?

Švietė tik langai, durys, oro išmetimo difuzorius ir pamatai apšiltinti "tik" 20cm EPS100, šalimais 30cm storiu apšiltinto fasado. Fasadas tolygiai tamsus.

Žiūrėjau šį savaitgalį, kaip tik per šalčius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 sausio 2017 - 16:49