Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(cibulis @ 2017 01 02, 15:12)
O kada jis pučia +15 ar žemesnę temperatūra? Tokiu oru turėtų būti aukštesnė temperatūra. Mano rekupas, kai lauke buvo -9, name +19,5, į namą grąžino +16,5 laipsnio. Oro kiekis - 166 kubai. Nesijautė, kad būtų šalta. Pažiūrėsiu, kokie skaičiai bus kai lauke didesnis šaltukas paspaus.

Na pas mane, nors ir tik 20% rekupo našumas nustatytas, bet oras paduodamas tik į 2 kambarius, tad ten oro kaita gal 2 kart per valandą vyksta, tad ir atvėsta kambariai greitai, bet gaivumas tai kaip lauke smile.gif.
Atsakyti
Sienų šiltinimas.
Atsakyti
Anonsas.
Atsakyti
Nauja langų deklaracija.
Atsakyti
Pasidalinsiu kaip kovoju su šalčiu smile.gif
Turiu dabar katilinę be sienų, apšiltintame, bet nešildome garaže. Bijodamas užšaldyt vandens įvadą ir boilerio gyvatuką, laikau namo duris atidarytas į garažą - siurblys sukasi non stop pilna galia jau antra parą, garaže +3,5, name +11, paduodamas į grindis +21, grįžtamas +17, gręžinys +4,5/0 biggrin.gif

Namo taip ir nebuvau daugiau +15 prišildęs, nes pradėjau šildyt kai buvo name +8, ir padavinėjau tik +20 į grindis.
Tai dabar iki +20 namą nežinau kada prišildysiu smile.gif

Bet tikiu kad siurblio galios pakaks, su vidiniais pritekėjimais ir įšilusiu iš rudens namu, kai jau gyvensiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 06 sausio 2017 - 10:24
QUOTE(mariuzs @ 2017 01 06, 11:21)
Pasidalinsiu kaip kovoju su šalčiu smile.gif
Turiu dabar katilinę be sienų, apšiltintame, bet nešildome garaže. Bijodamas užšaldyt vandens įvadą ir boilerio gyvatuką, laikau namo duris atidarytas į garažą - siurblys sukasi non stop pilna galia jau antra parą, garaže +3,5, name +11, paduodamas į grindis +21, grįžtamas +17, gręžinys +4,5/0  biggrin.gif

Namo taip ir nebuvau daugiau +15 prišildęs, nes pradėjau šildyt kai buvo name +8, ir padavinėjau tik +20 į grindis.
Tai dabar iki +20 namą nežinau kada prišildysiu smile.gif

Bet tikiu kad siurblio galios pakaks, su vidiniais pritekėjimais ir įšilusiu iš rudens namu, kai jau gyvensiu smile.gif

Pas mane nesildomam garaze prie minus 20 septyni laipsniai.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 01 06, 11:08)
Pas mane nesildomam garaze prie minus 20  septyni laipsniai.

Garažo/namo siena kiek apšiltinta?
Ir kiek garažo lauko sienos apšiltintos?
Iš kur šilumos pritekėjimai? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 06 sausio 2017 - 11:40
QUOTE(cibulis @ 2017 01 05, 13:56)

Puikūs rezultatai. GNP2 labai geras pasirinkimas. Mano pietinėse vitrinose sudėti G-Trotsch Eurofloat En2 U=0,53;G=52% ESG. Buvau rašęs, kad ten NRG, bet prisiminiau, kad paskutiniu momentu pakeičiau į šiltesnius pritekėjimų sąskaita. Tuo metu GNP2 dar negalėjo pasiūlyti. G-Trotsch vos vos nusileidžia parametrais. Bet pritekėjimų į valias - šiandien nuo ryto iki 13.00 pakėlė temp. nuo 22.5 iki 24.5 C.. Šiaip stengiamės laikyti +23. Vakar norėjau siurbliui užduoti aukštesnį grįžtamą (dar vis nenaudoju lauko daviklio), bet nutariau neskubėti. Matyt kol kas ir nereikės smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2017 01 06, 14:38)
Puikūs rezultatai. GNP2 labai geras pasirinkimas. Mano pietinėse vitrinose sudėti G-Trotsch Eurofloat En2 U=0,53;G=52% ESG. Buvau rašęs, kad ten NRG, bet prisiminiau, kad paskutiniu momentu pakeičiau į šiltesnius pritekėjimų sąskaita. Tuo metu GNP2 dar negalėjo pasiūlyti. G-Trotsch vos vos nusileidžia parametrais. Bet pritekėjimų į valias - šiandien nuo ryto iki 13.00 pakėlė temp. nuo 22.5 iki 24.5 C.. Šiaip stengiamės laikyti +23. Vakar norėjau siurbliui užduoti aukštesnį grįžtamą (dar vis nenaudoju lauko daviklio), bet nutariau neskubėti. Matyt kol kas ir nereikės smile.gif.

Dar geresnį rezultatą turi "Saint Gobain" Planitherm XN. Jų Ug -0,5, o pritekėjimai 54 proc. Norėjau šitų, bet SKP jais neprekiauja (kitas koncernas). Todėl būtų reikėję ilgai laukti ir pasirinkau GNP2.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2017 01 06, 12:39)
Garažo/namo siena kiek apšiltinta?
Ir kiek garažo lauko sienos apšiltintos?
Iš kur šilumos pritekėjimai? smile.gif

Siana tarp garazo ir namo tai tokia pat laukine siena,varza apytiksliai R=9. Kitos garazo sienos R=7 (gal truputi daugiau bet ne esme) Garrazo vartai elementarus ,siuo momentu net plysiukas po apacia yra. Silumos kazkiek gali gaut nuo katilines,nors durys yra bet jos ne hermetiskos . (katilinej plius 15) Dar garaze yra iejimo i nama durys. Sandarios. manau nemazai gelbeja tai kad bo betono grindim nedejau pulistirolo. (beje pamato varza R= 5,2) Tiesa dar pastebejimas. Jei i palepe atidarytas dangtis (120x120) tada temperatura nukrenta trim laipsniais. Tai va,spreskit patys is kur pritekejimai. (garazas 36 m2,2,7 metro lubu aukstis)
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 01 06, 18:20)
Siana tarp garazo ir namo tai tokia pat laukine siena,varza apytiksliai R=9. Kitos garazo sienos R=7 (gal truputi daugiau bet ne esme)  Garrazo vartai elementarus ,siuo momentu net plysiukas po apacia yra. Silumos kazkiek gali gaut nuo katilines,nors durys yra bet jos ne hermetiskos . (katilinej plius 15)  Dar garaze yra iejimo i nama durys. Sandarios.  manau nemazai gelbeja tai kad bo betono grindim nedejau pulistirolo. (beje pamato varza R= 5,2)  Tiesa dar pastebejimas. Jei i palepe atidarytas dangtis (120x120) tada temperatura nukrenta trim laipsniais.    Tai va,spreskit patys is kur pritekejimai. (garazas 36 m2,2,7 metro lubu aukstis)

kai gyvenom mieste, tai masina laikydavom tarybiniuose muriniuose garazuose smile.gif tai prie -20 viduje budavo +3/+5. Apie apsiltinima kalbeti tai kaip apie kosmines technologijas, vartai kiauri, ventiliacijos angos tokios kad katinas ilystu. bet +3/+5.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2017 01 06, 17:24)
kai gyvenom mieste, tai masina laikydavom tarybiniuose muriniuose garazuose smile.gif tai prie -20 viduje budavo +3/+5. Apie apsiltinima kalbeti tai kaip apie kosmines technologijas, vartai kiauri, ventiliacijos angos tokios kad katinas ilystu. bet +3/+5.

Tai vat.Stebuklo nera,o dar kiti klausia su abejonem is kur silumos saltinis...
Atsakyti