QUOTE(mintas @ 2023 05 10, 17:41)
Pasistačiau skaitliuką ant šilumos siurblio, tai dabar pradėjau sekti, kiek sunaudojam elektros be šildymo ir karšto vandens ruošimo. Skirtumas nuo buto dar būtų, kad gręžinio siurblys maitinamas (~0,2-0,4 kWh) ir kanalizacijos orapūtė (~0,7kWh). Na dar rekuperatorius ne kiekvienam bute būna tai dar tas ~0,7 kWh per parą prisuka.
Taigi, butinėms reikmėms be šilumos siurblio į parą sunaudojam apie 6-7kWh elektros. Jei nieko nebūna namie mažiausio suvartojimo rekordas gal 3kWh, bet šeip mažiau 5kWh paprastai nesunaudojam ir daugiau 8 kWh taipogi. Pagrinde 6-7. Mačiau kartą ir 10kWh per parą, bet tai buvo vienintelis kartas į ketvirtį. Nemačiau nei vieno kito karto, kad būtų daugiau 8kWh į parą.
Kokie jūsų suvartojimai per parą, be šildymo ir karšto vandens ruošimo?
Šiaip niekada nesu stebėjęs, kiek, pvz., šiuo metu per parą sudegina geoterminis siurblys, kuris 2-3 kartus per parą ruošia karštą vandenį. Vėsinimo režimą esu įjungęs, bet jis kol kas neveikia. Jeigu įdomu, galiu nuimti duomenis. Pasakyk.
Mano mažiausias suvartojimas buvo gegužės 9 d. - 5,75 kWh. Dar nesu matęs mažiau 6 kWh per parą el. sąnaudų. Gegužės 7 d. buvo 9,20 kWh, tai gegužės mėnesio kol kas didžiausias suvartojimas. Šiap gegužės mėnesį išeina tarp 6-8 kWh ir vieną dieną buvo 9 kWh.
Mano atveju nuolatos veikia: rekuperatorius, kuris dabar varinėja 140 kubų oro ir naudoja 20 W elektros, orapūtė (buvo 30-35 W, jau virš metų turiu 50 W ir ji veikia be sustojimo kiaurą parą), geoterminis (net ir budėjimo režimu kažką naudoja), šaldytuvas, signalizacija ir pan. Žodžiu, naktį kai niekas nevyksta, ESO rodo, kad naudojama apie 0,15 kWh arba 150 W momentiškai. Vieną kartą esu matęs 145 W momentiškai, t.y. visi mano atveju budėjimo režimo veikiantys prietaisai momentiškai naudoja apie 150 W. Čia tų, kurių negaliu išjungti.
Balandį mažiausios dienos sąnaudos buvo 7 kWh, didžiausios - 14 kWh. Kovą dienos minimumas - 7 kWh, maksimumas - 20 kWh. Vasarį dienos minimumas 10, maksimumas - 20 kWh. Sausį dienos minimumas 7 kWh, maksimumas - 26 kWh, bet tai buvo šalta diena ir skalbimo mašina dirbo tris skalbimo ciklus.
Taigi visi budėjimo režimu veikiantys prietaisai (apie 150 W) per parą prisuka 3,6 kWh elektros. Aš realiai suvertojimą sumažinęs iki minimo. Turiu tik keletą galimų variantų.
Statyti orapūtei timerį, kad veiktų pusę paros laiko. Lauke prie įėjimo turiu 9 LED lemputes, kurių galia apie 5 W. Anksčiau buvau padaręs, kad įsijungusios jos veikia apie 10-15 sek., dabar 1:30 min. O jos įsijungia nuo keliu praeinančių žmonių ar pravažiuojančių mašinų. Tai nebent pabandyti veikimo trumkmę sumažinti iki 30-40 sek., bet labai sunku tai nureguliuoti.