QUOTE(mintas @ 2021 03 19, 23:07)
O kam lysti į namą, elektros laidai ir taip į lauką išeina, junkis prie laidų lauke. Aišku ne aš laidus vedžioju, gal atsiras prieštaraujančių, bet bent jau aš tame problemų nematau.
Aš kai namą stačiau, specialiai palikau vamzdžius, komunikacinių ir elektros laidų pravedimui. Kad į namą atvesti saulės elektrą, man sienų gręžioti, laidų pratampymui nereikės, tik dėžutės pakabinimui.
Aš kai namą stačiau, specialiai palikau vamzdžius, komunikacinių ir elektros laidų pravedimui. Kad į namą atvesti saulės elektrą, man sienų gręžioti, laidų pratampymui nereikės, tik dėžutės pakabinimui.
Ir aš palikau. Tik grindyse, o jos toli iki stogo. Aišku, čia mano problema. O šiaip tai čia didelė problema. Nes namas nuo 0 turi būti projektuojamas saulės elektrinei. Pradės daryti, pamatysi. Bent jau daugeliui. Ne tik kampas ir laikikliai esmė.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2021 03 19, 23:07)
Gera pastaba. Man kai ant stogo kels saulės baterijas, jas montuos 10° kampu. Su tokiu kampu bus pagaminama tik 90% nuo maksimalaus dydžio, tad iš 1kW bus ne ~1000kWh, bet tik apie 900kWh. Vienareikšmiškai man su abonementiniu planu pasaugojimas kainuos brangiau, nei sumontavusiam optimaliu kampu.
Ir ką darysi? Kokį planą rinksiesi?