QUOTE(cibulis @ 2021 03 18, 10:34)
Tai aš dabar tą patį sakau: tau 1 kW kaina 1000 eurų po APVA paramos.
Faktas.
Oi kaip
faktus dalini, detalių nežinodamas.
Sakiau, kad man 1 kW kaina su ne kokybiškesniu inverteru, bet turinčiu papildomų funkcijų, kurių daugeliui nereikia - truputį virš 1000 eurų. Įdomu, kaip iš 1000 atėmus APVA paramą 323, galutinė kaina po APVA paramos gali išlikti 1000?
Meluojate tamsta, tai ne faktas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2021 03 18, 11:24)
Anksčiau Mintas kaukė, kad aš permoku už Zehnderį, nors dabar pats permoka už elektryčką. Jam atrodė nesąmonė, kad permoku už rekuperatorių, nors tokio dalyko net nebuvo, o jis dabar permoka už električką.
Būtent skirtumas tarp zenderio ir komfovento, kad zenderis atlieka absoliučiai tą patį, tik prifarširuotas daugiau daviklių, tai gali daugiau ventiliacijos parametrų sekti, bet kas juos nuolatos seka, o ventiliacijos kokybės skirtumas minimalus, čia kaip lyginti elektronikos prifarširuotą Citroeną su spartietišku Volksvagenu.
Mano atveju, perku ne ferarį, o visai kito tikpo automobilį. Jei visi perka volksvagenus Golf, aš perku sakykim betonvežį, be žmonių vežimo dar ir betoną maišantį važiuojant. Tai visai kita opera. Aš moku didesnius pinigus ne už tas pačias funkcijas, bet už papildomas (elektros tiekimas dingus elektros tiekimui iš elektros tinklų, ko joks kitas inverteris lyginamas su volksvagen golf nedaro, jie tuo metu nustoja dirbti). Tavo rekuperatorius, jokių papildomų funkcijų nesuteikia, todėl ir nematau poreikio už jį permokėt.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2021 03 18, 11:24)
Jis prieš tai geoterminį pasiėmė kaip kieto kuro katilą - N kubu ir dar kvadartu per galingą. Dabar tą patį daro su elektrinę
Cibuli, priešingai nei tamsta, aš labai skaičiuoju pinigus.
Per galingas ŠS todėl, kad jam tuo metu buvo žvėriška akcija ir jis n kartų buvo pigesnis nei pavyzdžiui taviškis. Kartoju, ne N procentų, o N kartų.
Ir su rekuperatoriumi ta pati situacija ir visais kitais sprendimais.
Kas dėl inverterio, tai man električka kainuoja brangiau tik todėl, kad aš perku papildomas funkcijas - rezervinį maitinimą, kurį būčiau pirkęs bet kokiu atveju, tik ir vėl ieškau pigiausio sprendimo. Pasidomėk, kiek man rezervinis elektros energijos tiekimas kainuotų kitomis priemonėmis. Dabar net be papildomai įsigytų akumuliatorių, šviečiant saulei aš turėsiu elektros, kai kaimynai sėdės be jos.
Taip, atrodo kad sprendimas kainuoja brangiau, bet tai ne tas pats, kas kainuoja pigiau, tai dvi atskiros sistemos vienoje lėkštėje, kurios jei būtų perkamos atskirai, kainuotų brangiau.