QUOTE(cibulis @ 2021 03 15, 17:22)
Kodėl nėra galimybės keisti projektą? Mano supratimu daug labiau apsimoką gerai ir adekvačiai apšiltinti namą, o tada spręsti inžinerinius dalykus.
Nors ir ne dažnai tai nutinka, bet šį kartą 100% pritariu cibuliui.
Papildyta:
QUOTE(Vilniaus Statyba @ 2021 03 15, 19:35)
Dėl adekvatumo - tai neadekvatu tokiu kiekiu šiltinti namą kaip tu apskritai, o dar ir geotermini šildymą tokio siltumo name įsirengti.
Dėl geoterminio sutinku, bet dėl apšiltinimo sluoksnio, tai ne tik adekvatu, bet dar ir labai harmoninga.
Nesvarbu, kad sumažino reikalavimus, jei mąstai apie šildymą elektra, pirmas dalykas, tai ne elektrinio šildymo prietaiso ieškoti, bet storinti namo kailinius.
25cm sienoms ženkliai per mažai. Pas mane 5cm PUR ir 25cm Neoporo. Paeksploatavau namą, dabar dėčiau kaip pas cibulį, tokio storio. Pirmoje eilėje namas turi būti šiltas ir tik paskui galvoti reikia, kaip tas kilovatvalandes padengti.
Na netinka tamsto namas tiesioginiam šildymui elektra, per šaltas jis. Ir ne sertifikaciją reikėtų akcentuoti, o kiek už šildymą mokėti reikės. Elektra vienareikšmišai brangs.
Aš ant stogo kelsiu apie 30m² saulės baterijų. Jos padengs ne tik šildymo, bet ir buitinius poreikius.