QUOTE(cibulis @ 2021 02 09, 22:26)
nes tu pusę namo šildei, pusę nešildei ir t.t. ...Ir tikrai išeis 6000 kWh.
Nefantazuok, pas mane visas namas buvo šildomas ir 3700 tikrai nereikės, jei dar kondiškę pasistatysi. Su kondiškę iš vis, vos ne kaip su geoterminiu bus.
Antras dalykas, koks procentas turi būti atsinaujinančios energijos? 100%? Nesvaik.
Dėl salės elektrinės įkainių, tai konkrečiai pas mane, kur plokščias stogas ir saulės elektrinės montavimo įkainiai aukštesni, net šiuo atveju iš absoliučiai visų tiekėjų gauti pasiūlymai yra ženkliai mažesni, nei tamsta bandai čia prifantazuoti.
Tikrai per metus išeini su nuliais ar ne pliuse?
pasaugojimo įkainiai vieši, nesunkiai randami. Jei elektros saulės elektrinė pagamina daugiau, nei suvartojama, yra ketvirtas planas, kuriuo dovanoji perviršio elektrą ir energijos pasaugojimas tau nieko nekainuoja.
Anksčiau vien už 6 kWh elektrinės per metus pagamintos elektros, kurios nesuvartoji, pasaugojimas kainavo apie 100-200 eurų. O kaip dabar?
Jei 6000kWh suvartojant pasistatysi 6kW elektrinę, kažkas panašaus ir dabar gausis, bet tu juk siūlai 10kW elektrinę statyti, tuomet pritaikius 4 planą, elektros pasaugojimas už dyką.
Jis savo bloge nurodo, kad tik kabelis 629 euro, montavimas 150 eurų. Jau 780 eurų. O kur dar minimi kilimėliai, ir išmanūs termostatai. Tai jau ir 1000 eurų, jei ne 1200-1500 eurų.
Nesikeikian, tu gal blogą paskaityk, o ne savo erotines fantazijas užrašinėk. 629 su visa automatika.
Tik įdomu, kad mano geoterminio kainą, kuri su vėsinimo ir karštu vandeniu išėjo 9500 eurų (o atėmus vėsinimą ir 8800 eurų), tu ir tavo valstiečiai apvalina link 10 000 eurų, o jo išsigalvotus 500 eurų, kurie net bloge virsta elementariais 800 eurų į 500 eurų. Tai vadinasi tiesos pagražinimas ir tiesiog proto knisimas.
Pirmiausiai tai aš ne dvariškis, valstiečių neturiu.
Antras dalykas, man sakai vėsinimą pridėk, kondiškę priskaičiuok, o pats vėsinimo funkcija atiminėji.
Trečias dalykas. Pas Dzūkišką pirkią už 629+150 sumontuota viskas ir grindinis šildymas veikia pilnai automatizuotas, o pas tamstą už 9500 ŠS įdomu kaip grindis šildo, grindinio šildymo vamzdeliai nekainavo? kolektoriai nekainavo? valdymo automatika nekainavo? Montavimo darbai nekainavo? Ar juos galvoji prie saulės elektrinės o ne prie šildymo sistemos kainos pridėti?
Ir dėl 500, dar kartą pažiūrėjau, nė karto nebuvau paminėjęs, o vat tamstos postas linksta nuo 500, 500... ir svarbiausia kitus kaltini. Tai kas čia melagystėmis užsiima?
Nėra eurais tokių stebuklingų kainų kokias nori man parodyti.
Nei vieno skaičiau nepateikiau iš piršto laužto. APVA paramos dydis 323/kWh yra teisės aktais reglamentuotas. O kitas kainas pateikinėjau su nuorodomis į šaltinius. Tereikėjo ant jų paspausti ir nemeluok kad kiti meluoja, didesnio melagio šitame forume nėra. N kartų mūsų ginčuose pirštu baksnojau, kiek melagingos info esi pateikęs.