QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2021 02 02, 09:42)
Visa elelekra senomis kainomis 163 EUR. Kai pas tave gyvens visa šeima, o ne užsuksi galvos išsiplauti - pakils ir tavo elektra. Kainos 0.155 eur - dieninė ir 0.099 - naktinė - senomis kainomis. Kadangi rinkausi naują tiekėją ir sąskaitą paskaičiuos pagal biržos kainas - atnaujinsiu kartu su vasario išlaidomis.
Temperatūra nustatoma konkrečiam laikui, konkretiem žmonėm pagal poreikius.
Sėkmės visiems!
Namas gyvenamas. Ne tik galvą plaunu. Gyvenu. Tik vienas. Daugiau jau nėra kur papildomai elektrą sukti - nepajungtas tik lauko apšvietimas ir kiemo vartai. Beje, turiu gyvatuką vonioje. Galia - 300 W. Kiekvieną rytą džiovinu rankšluostį - įkalu dviem valandoms, po dviejų valandų jis pats išsijungia automatiškai.
Dar prieš šalčius ir sniegą pakeičiau orapūtę į galingesnę. Buvo 30 W, dabar pastatyta 50 W. Tai vien ji apie 5 eurus elektros privaro. Televizoriaus neturiu, kurio visai nepasigendu, nes vakarais skaitau knygas. O tam darbo kambaryje pakanka 4 lempučių, kurios kiekvienos galia 6 W.
O daugiau visa buitinė technika sumontuota ir veikia. Tik stengiausi pirkti buitinę techniką su kuo daugiau pliusų. Pvz., skalbimo mašina A+++ klasės
šita. Indaplovė
A++ klasės. Išbandžiau beveik visas programas ir šiuo metu naudoju mažiausiai energijos ir vandens naudojančią, kuri indaplovėje nustatyta 1 numeriu. Tik veikia ilgiausiai 3:10 val. Indus plaunu kiekvieną dieną.
Arbatinukę verdu tik tiek vandens, kiek reikia puodeliui kavos, o ne visą pilną. Tik katilinėje veikia dar sena halogeninė lemputė, bet jau apie 5 metai kaip niekaip neperdega. Tai tegul dega. Visur kitur apšvietimas - LED. Pvz., man patinka akcentinis apšvietimas. Virtuvėje įkalu 2 m LED juosta, kurios galia apie 9W ir svetainėje 6 metrus LED juosta, kur metras duoda 6W. Ir man super atmosfera, jauku. Nemėgstu daug ryškios šviesos, nors kartais virtuvėje įsikalu visas 9 taškines LED pemputes, kurios vienos galia 5 ar 6 W. Būna šviesu kaip operacinėje. Vanduo iš kaimyno gręžinio, jis sako, kad daug elektros kompresorius neprisuka - tik 6 centai kubui.
O jeigu būtų name daugiau žmonių, tai jie ir papildomą šilumą generuotų: kūnais, kompais, apšvietimu, todėl ne tik daugiau elektros prisuktų, bet ir šildymui kažkiek mažiau reikėtų. Aš valgyti darausi 2 kartus per dieną, bet geriu mažiausiai 2 puodelius kavos ir 4 puodelius arbatos.
Juo labiau, kad
iš mano 486 kWh šildymas ir karštas vanduo surijo 250 kWh, o kitą bendra namo elektra - 236 kWh. Tu rašai, kad kita namo elektra 650 kWh. Ant kelių galvų prisuki? Kur čia tiek daug suvartoji?
Bet tu žiūrėk ne į kainas, nes tu turi dviejų laiko zonų tarifą, o aš vieną, bet grynai į suvartotą elektrą. Tu jos visam namui pripliaškinai 1306 kW. Aš 486 kWh. Beveik 3 kartus mažiau, nors name kiaurą parą 22,5-23 laipsniai, o ne vietomis 20, 21 ar 23. Kaip ir karštą vandenį ruošti grynai elektra - neapsimoka. Pagal mano 0,141 euro tarifą visa namo elektra išeina 68,53 euro, tavo - 184 eurai. Kosminiai pinigai. Aišku eurais jau ne taip baisu, bet litais būtų netoli 650. Man atrodo pinigų švaistymas. Ir tuo pačiu energijos švaistymas. Panašiai kaip vienas mano kaimynas: užkurią rytą žmonos mašina ir palieka dirbti 30-40 min., kad ponia įliptų į šiltą mašiną. Ne gana to, kad teršia aplinką, bet ir KET neleidžia stovėti gyvenamojoje zonoje su įjungtu varikliu. O visi be reikalo vartojantys elektra yra tokie patys aplinkos teršėjai.