Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

Įdomu bus pamatyti termovizijos foto, ypač jei prie gero šaltuko. Praneša antroj sausio pusej atšalimą, gal pataikysi.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 12 30, 18:02)
Įdomu bus pamatyti termovizijos foto, ypač jei prie gero šaltuko. Praneša antroj sausio pusej atšalimą, gal pataikysi.

Kaip tik ir laukiu kuo didesnių šalčių. Sausį turėtų paspausti. Būtų gerai, kad būtų bent -20. Galėtų būti ir dar daugiau. Bet bent jau -15 norėčiau. Su testuotojais sutariau, kad laukiam rimtesnių šalčių.

Man irgi smalsu, ką parodys termovizija: sienose, stoge, languose, aplink duris. Kokios dar kritinės vietos?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 12 30, 17:51)
Man tai negail tavo pinigu-nemazink. O ir nebebus prasmes stebeti rkupa gal..

lotuliukas.gif Suprantu, kad tau mano pinigų negaila. Iš esmės jau žinau, kad nuo spalio 10 dienos iki rytojaus vakaro bus prisukta labai mažai pinigų. Gal tikrai neverta mažinti. Geresnės termovizinės nuotraukos išeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 gruodžio 2016 - 17:22
QUOTE(cibulis @ 2016 12 30, 18:17)
Kaip tik ir laukiu kuo didesnių šalčių. Sausį turėtų paspausti. Būtų gerai, kad būtų bent -20. Galėtų būti ir dar daugiau. Bet bent jau -15 norėčiau. Su testuotojais sutariau, kad laukiam rimtesnių šalčių.

Man irgi smalsu, ką parodys termovizija: sienose, stoge, languose, aplink duris. Kokios dar kritinės vietos?
Papildyta:

lotuliukas.gif Suprantu, kad tau mano pinigų negaila. Iš esmės jau žinau, kad nuo spalio 10 dienos iki rytojaus vakaro bus prisukta labai mažai pinigų. Gal tikrai neverta mažinti. Geresnės termovizinės nuotraukos išeis.

As kai termovizija dariau,kadangi lauke tik nedidelis minusas buvo,tai temperatura iki 28 laipsniu buvau name sukeles.. Kad didesnis kontrastas butu.
Atsakyti
Blyn,pasidvigubino..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 30 gruodžio 2016 - 20:22
QUOTE(biesas66 @ 2016 12 30, 21:21)
Blyn,pasidvigubino..

Kas pasidvigubino? Ką parodė termovizija?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 30, 16:40)
mažinti ar palikti esamą? Kokios nuomonės?

Kaip nuspręsi, taip ir daryk. Niekas tau už tavo namo šildymą nemokės, tad ir ko reikalauti teisės neturi.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 12 30, 21:21)
Blyn,pasidvigubino..

Akyse pasidvigubi.. Tfu tai yra du kartus tapati posta ikeliau.. Termovizija kaip visada parode kokie langai isdavikai,o daugiau tai visai neblogai. Buvo kelios vietos smulkios,bet man rupimi taskai pasirode puikiai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 12 30, 22:42)
Kaip nuspręsi, taip ir daryk. Niekas tau už tavo namo šildymą nemokės, tad ir ko reikalauti teisės neturi.

Žinau, kad niekas nemokės. Kalbu apie tai, kad buvau nusprendęs name palaikyti +20 ir pažiūrėti kaip skiriasi su PHPP suskaičiuoti duomenys nuo realių. Tik vėliau supratau, kad PHPP vertina, kad tas +20 yra su name gyvenančias žmonėmis. O aš tokią temperatūrą palaikau be žmonių. Vadinasi ji per aukšta. Tikrai sumažinčiau tik nežinau iki kiek. Kitas dalykas dėl sandarumo testo ir termovizijos kaip ir neapsimoka mažinti.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 12 30, 23:16)
Termovizija kaip visada parode kokie langai isdavikai,o daugiau tai visai neblogai.

Man irgi labai įdomu langai. Vieną supjausčiau dar prieš kelis metus ir radau apšiltinimą. Žinant visą istoriją, įdomu ar kituose ko nors nepridirbo. Beveik pusę produkcijos į langus buvo nesudėję. Gal dabar ir viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 31, 13:39)
Žinau, kad niekas nemokės. Kalbu apie tai, kad buvau nusprendęs name palaikyti +20 ir pažiūrėti kaip skiriasi su PHPP suskaičiuoti duomenys nuo realių. Tik vėliau supratau, kad PHPP vertina, kad tas +20 yra su name gyvenančias žmonėmis. O aš tokią temperatūrą palaikau be žmonių. Vadinasi ji per aukšta. Tikrai sumažinčiau tik nežinau iki kiek. Kitas dalykas dėl sandarumo testo ir termovizijos kaip ir neapsimoka mažinti.
Papildyta:

Man irgi labai įdomu langai. Vieną supjausčiau dar prieš kelis metus ir radau apšiltinimą. Žinant visą istoriją, įdomu ar kituose ko nors nepridirbo. Beveik pusę produkcijos į langus buvo nesudėję. Gal dabar ir viskas gerai.

Na,as zinau kad langai pas mane silpniausia vieta ir sandarumo testa susiko jie. Oras ejo per langajuostes ir islinkusias duru staktas. ,na bet as ir zinojau kad ne stebukla perku. Dziaugiuos kad susiprotejau nepirkti langu is tu paciu veikeju kurie pasivadino septyniais langais.

Bliamba kaip noriu nusipirkti CAT 65..... Bet pokolkas CAT 40 nesuduzo,nera preteksto... Oi smirineciau aplink visus su termovizorium.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 12 31, 17:05)
Dziaugiuos kad susiprotejau nepirkti langu is tu paciu veikeju kurie pasivadino septyniais langais.

O turėjai tokių minčių? Mano didžiausia klaida, kad pirkau langus per juos. Negalima ne tik langų - jokių statybinių medžiagų - negalima pirkti per statybininkus ar montuotojus. Jei tik galima reikia pirkti tiesiai iš gamintojų. Tada ir kaina bus geresnė. Juk "7 langai" langus man pardavė ne su nuline marža. Aišku, kad užsimetė. O kai užsimetė kainą, bet pirkėjas spaudžia su nuolaida, tai reikia kažką išporceliuoti, kad kaina būtų gera.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 31, 17:21)
O turėjai tokių minčių? Mano didžiausia klaida, kad pirkau langus per juos. Negalima ne tik langų - jokių statybinių medžiagų - negalima pirkti per statybininkus ar montuotojus. Jei tik galima reikia pirkti tiesiai iš gamintojų. Tada ir kaina bus geresnė. Juk "7 langai" langus man pardavė ne su nuline marža. Aišku, kad užsimetė. O kai užsimetė kainą, bet pirkėjas spaudžia su nuolaida, tai reikia kažką išporceliuoti, kad kaina būtų gera.

Taip,buvo. As nesu 100%garantuotas kad jie,bet kiek pamenu jie kitaip vadinosi ir poto lygtai pasikeite i septyni langai pavadinima. Jie pirmieji pradejo stiklo pluosto ankerius naudoti,todel sprendziu kad tiepatys.. Jie ir samata buvo pateike... Ir prie namo buvo.. Bet kai pasake kad 100 litu uz imontuoto lango kvadrata....... Teko atsisakyti..Nemegstu buti apiplesinejamas vidury dienos.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 12 31, 16:05)
\Bliamba kaip noriu nusipirkti CAT 65..... Bet pokolkas CAT 40 nesuduzo,nera preteksto... Oi smirineciau aplink visus su termovizorium.. smile.gif

Pažaisi savaitę ir užmesi smile.gif Iš patirties sakau smile.gif Nebent duoną iš to valgyti, tada gal ir apsimokėtų toks telefonas...
Atsakyti