Šią akimirką rodo:
Extract air: 23,5 / 45%
Exhaust air: 6,4 / 81%
Outdoor air: -1,4 / 88%
Supplay air: 20,6 / 45%
O tai ne per zemes silumokaiti paduodama oras i rekuperatoriu? Kiek pamenu jis buvo pas jus.
Man uz lapkriti bendra elektra 615 kWh, bet velgi negalima teigti jog visas lapkritis nes as pats deklaruoju kitaip. Tiksliai bus nuo spalio 20d. Iki lapkricio 20d. Lauke tik kiemo apsvietimas 40w + 20w - veikia nuo judesio kai sutemsta, orapute lyg 40w (reiketu pasitikslinti) kuri sukasi be sustojimo.
Grynai uz lapktlriti
Tik sildymas 151.88 kWh
Karsto vandens ruosimas 40.96 kWh
Jeigu analogiskai su deklaruojama elekra
Nuo spalio 20d. iki lapkricio 20d.
Tik sildymas 98.19 kWh
Karsto vandens ruosimas 42.39 kWh
615 tavo prieš 267 mano kWh. Gal ir ne visai tikslūs duomenys, nes tu ne nuo mėnesio pradžios imi, bet tiek to. Jeigu vadovautis Minto logika, tavo name pagaminta daug daugiau šilumos nei mano. Tu turi 22,5 laipsnio, aš turiu 23-23,5 laipsnio. Tai kas iš tavęs pavagia visą šilumą? Nebent rekuperatorius arba durų varstymas į valandą po 10 kartų. Arba Minto logika su 0,0000000000000000000000000000001 yra neteisinga.
Papildyta:
O kam nurašinėti? Su telefonu tik nuotrauką Čiarkšt ir visas nurašymas. Vienas Čiarkšt ir 3-4 Čiarkšt katilinėje. 5 minučių darbas. Netgi malonumas. Tada turi duomenis ir gali čia lengviau ginčytis, o ne iš lubų skaičius imti. Junkis prie čiarškintojų. Protingas namas - senų diedukų išmislas. Visiškai tas išmanumas nereikalingas. Žaidimas ir pinigų mėtymas.
Papildyta:
Man vandenį atvaro kaimyno siurblys, t.y. jo name viskas sumontuota. Aš tik pasijungęs. Todėl ir rašiau čia, kad 2 kubai šalto vandens, kurių kaina 0,2 euro. Kaimynas sako, kad 1 kubą pakelti kainuoja 0,07 euro. Aš sunkiai juo tikiu, bet tegul dempinguoja kainas. Man tik geriau.
Papildyta:
Matai koks tu protingas. Šaunuolis.
297 kWh tavo berods, na karsto vandens gi daugiau sunaudoju, 4 asmenu seima it buities sanaudos savo padaro. Taip taip - bedras pagamintos silumos kieks bus didensis ivertinus visus vidinius pritekejimus.
Cibulis, tai, kad aš ir nerašiau, jog visam name 24, pasiskaitykit mano žinutę, pirmam aukšte daugiau, antram - mažiau, tai normalu, kad rekuperatorius rodo vidurkį.
Normalu ir, kad cirkuliacija bei namo elektra (apart kiemo) perduoda šilumą namui, bet nemanau, kad tai didelis indėlis, juk vasarą tokiu atveju namas kaistų, o ne vėstų, kondicionieriaus neturiu, o prie didžiausių karščių pavyksta neperkopt 25 laipsnių (čia vėl vidurkis, san mazguose pro kuriuos eina cirkuliacija kažkodėl būna mažiausia temperatūra, tas pats ir su 2a miegamaisiais, ten pavyksta išlaikyt ~23). Tiek žiemą, tiek vasarą šilčiausia svetainės/virtuvės zonoje kur vyksta didžiuausias veiksmas.
Kas liečia žemės šilumokaitį, tai zehnderis labai neprotingas šiuo atveju, jis neleidžia rankiniu režimu valdyt sklendės ir pagal save sprendžia kada efektyvu imti orą iš žemės, todėl tik prie didesnio minuso perjungia sklendę ir tada jau būna gražu žiūrėt matant 0,5-0,8 laipsnių skirtumą tarp įeinačio/išeinančio oro. Gal stipriau paspaudus atstovus ir pavyktų kažką sugalvoti, bet čia jau žaidimas dėl kelių eurų sutaupymo kaip ir gaudant saulės šviesą, ar junginėjant rekupo apsukas pagal žmonių skaičių, ar vos išeinant iš namų, tam reik rast noro ir laiko, nes tie keli eur tikrai nemotivuoja. Gal kada visą tai sujungsiu prie smart sistemos, tada galės sau reguliuot viską.