QUOTE(Verteris @ 2020 11 25, 14:51)
Suapvalinau skaičiavimuose, patingėjau įvesti enefit'o 2,99 eur mėnesinę maržą ir įkaliau 3 eur
Taip, tikslus skirtumas gaunasi 4,9 EUR
Nesupratau. Kad ir kiek suvartotum, visais atvejais skirtumas turi išlikti 0,49. Skiriasi juk tik abonementas ir skiriasi tik 0,49, tad kilovatų suvartojimas galutinės kainos neturi keisti, nes valandiniai įkainiai pas abu tiekėjus gaunasi identiški.
Papildyta:
Ar EGTO specifikuoja prie kokios 'biržos kainos' prideda savo maržą? Vidutinės mėnesinės Nordpool biržos, ar jau papimpintos su ESO koeficientais? Esmė ta, kad jei pirmas variantas, man kiltų labai daug abejonių, ar pakaks tos maržos kompensuoti elektros paros kainų svyravimą...
Dėl šio punkto, man kaip ir klausimų nekilo, maniau kad viskas aišku ir taip.
Mano supratimu, jei turi duomenis siunčiantį skaitliuką (nenorėčiau jo vadinti protingu
), tai skaičiuojamas valandinis įkainis. Visais kitais atvejais ESO tiekėjams pateikia jų pačių apibendrintą valandos įkainį, kuris realiai nuo tiekėjų nepriklauso.
Na jo, panašu kad čia klausimų daugiau, nei maniau ankščiau. O jei tiekėjas elektros energiją tiekia iš sau priklausančių pav. vėjo elektrinių? Pričiom čia ESO turi savo trigrašį kišti į biržos įkainius
Papildyta:
Perlas jau pakeitė aprašymą, matyt daug klausimų gavo, cituoju:
Vis tik ne ta pastraipa. Aš ir ją nagrinėjau, nes ji paaiškinančioje kainodarą dalyje. Pasirodo reikėjo žiūrėti į marketinginį kainos pristatymą virš paveiksliuko.