QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 16:00)
https://docs.google....GsZk/edit#gid=0
Kazkas rase kad zaidzia su exeliais, tai pabandziau ir as.
Jei nesutampa su kazkieno exceliu praneskit, pabandysim rasti teisybe.
Ten esu parases pastabu kodel gali nesutapti kaikurios kainos su pateikiamomis puslapyje.
Kazkas buvo mineje kad zino kaip Ignitis birza skaiciuoja bet neradau dabar, gal kazkas tikrai zino?
Ir enefit nepateikia savo informacijos, gal kas skambino jiems ir klause?
Dafiga darbo atlikta. Aš nemažai laiko praleidau traukdamas informaciją, bet čia dar gerokai daugiau
Įdomu iš kur gavai Igničio maržą? Kliūna, nes kai aš skaičiavau, vertinau tik 24mėn variantą, nes kitų variantų nėra prasmės pasirinkinėti, sutartį vis tiek gali nutraukinėti kada nori ir nuolaidų čia netaiko, tad visuomet apsimoka imti tik 24mėn sutartį.
- Taigi, igničio maržos neradau kaip sužinoti, bet vieną žinau tiksliai. Biržos mažiausio vieno tarifo (0,141) suvartojimo (24 mėn.) marža didesnė nei visos kitos, o visų kitų marža vienoda. Pas tave skaičiuoklėje visų igničio įkainių marža vienoda. Mano supratimu čia klaida.
- Perlo ir EGTO, biržos varianto visi 500val įkainiai turi būti identiški, jei perlas netaiko jokio papildomo įkainio kilovatvalandei, pas tave kaina skiriasi 2 cnt. kažkas negerai skaičiuoklėje.
- Iš kur info dėl Perlo biržos įkainių. Niekur neradau info, o pagal pateiktas kainas ir kainos sudedamųjų aprašymą, supratau kad įkainis, nors ir nedidelis yra. Gal ir klystu, bet vat įdomu, kokiais būdais tokia įkainių info?
Papildyta:
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 21:55)
Tai man panasiau atrodo kad jie kaip perlas daro. Yra tik ju papildomas abonentinis mokestis.
Bet jis yra didesnis uz Perlo, tai kaip ir brangiau gaunasi tada
Vad dėl perlo tai manyčiau kitaip, o dėl enefito esu garantuotas. Kai užlipi ant jų pasiūlytos biržo kainos išmeta, kas tą kainą sudaro ir mątosi, kad kilovatvalandės kainą sudaro tik VIAP + ESO + birža. Nesvarbu, kokie biržos įkainiai, bet jau vadovaujantis tokiu viešais skelbiama kainodara užginčyčiau bet kokią cento dalį pridėta prie šių trijų įkainių. Jie negali pridėti, nes tai būtų nukrypimas nuo jų pasiūlymo, kuriuo remiantis žmonės sudaro su jais sutartį.
Aišku ir sudarytoje sutartyje ta pati kainodara turi išlikti.
Papildyta:
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 22:13)
Fiksuota - Panasu kad Birstono planas yra pigiausias.
Bet pats teisingai pastebėjai, tai pagal kainodarą labiau biržos planas, nei fiksuotas, o lyginant su biržos planais, tai nėra geriausias variantas. Ir iš vis, jei neplanuoji kainos fiksuoti 24 mėn laikotarpiui, tai tik biržos planai. Nors mano supratimu, teisingiau būtų fiksuoti, manau, kad biržos kaina kils, o renkantis tarp fiksuotų, labai svarbu taikomos akcijos, kurių į skaičiuoklę neįtrauksi. Pav, man vienas tiekėjas jau kelintam pasiūlyme siūlo 80 dovaną (akivaizdu, kad tai priklauso nuo per metus suvartotos energijos dydžio), o tai labai atpigina kilovatvalandės įkainius.
Papildyta:
QUOTE(miskis @ 2020 11 24, 22:59)
Taip, papildomai 3 EUR abonentas.
Taip pat lentelėje nėra pridėta Enefit marža 0,005 EUR/kWh
Tokią maržą EGTO taiko be jokio abonemento. Nesąmonė dėl Enefit. Niekas pas juos neitų.