Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(Verteris @ 2020 11 24, 17:23)
Taip. Paskui jų puslapyje patikrinau - atėmus vidutinę nordpool (duota nuoroda į puslapį) kainą su PVM iš pateikiamos mėnesio kainos tiek ir lieka.

Na bet neaisku kada tas ju puslapis buvo atnaujintas, ir kurio menesio reikia imti kaina pradine.
Jei skaiciuoti spalio menesi tada gaunasi tie 0.8 ct.
Bet jei paimti nord pool rugseji, tada ju kaina gaunasi panasesne i konkurentu su 0.6 ct.
Na bet atnaujinau exceli su 0.8ct ir prierasu kad gali buti negera kaina
Atsakyti
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 16:35)
Na bet neaisku kada tas ju puslapis buvo atnaujintas, ir kurio menesio reikia imti kaina pradine.
Jei skaiciuoti spalio menesi tada gaunasi tie 0.8 ct.
Bet jei paimti nord pool rugseji, tada ju kaina gaunasi panasesne i konkurentu su 0.6 ct.
Na bet atnaujinau exceli su 0.8ct ir prierasu kad gali buti negera kaina

Rašo - 'praėjusio kalendorinio mėnesio'. Pavyzdyje deklaruoja kainą 53,78 EUR/Mwh, atėmus spalio biržos kainą 37,72*1,21 EUR/Mwh, bent jau man liko 8,1388 EUR/Mwh.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2020 11 24, 17:42)
Rašo - 'praėjusio kalendorinio mėnesio'. Pavyzdyje deklaruoja kainą 53,78 EUR/Mwh, atėmus spalio biržos kainą 37,72*1,21 EUR/Mwh, bent jau man liko 8,1388 EUR/Mwh.

Bet jei puslapis buvo atnaujintas spali, tada praejes menuo gaunasi rugsejis. Zodziu truksta informacijos

Ziurint i dinamiska plana, panasu kad pagrindinis skirtumas yra iki 500 ir nuo 500 kWh.
Jei daugiau sunaudojama tuomet kaip ir perlas apsimoka su fiksuota imoka.
O jei maziau tuomet Egto su fiksuotu antkainiu 5 ct.

Na aisku cia neivertinant "Specialiu" pasiulymu kuriuos galimai pateikia nusiuntus privatu uzklausima.

Is kitos puses ziurint, jei skaiciuoti su vidutine 2019 kaina, tai realiai apsimoka imti fiksuota plana.
Tai zodziu reikia atspeti ar elektros kaina gris i 2019 lygi, ar cia visi prisistate saules eletriniu ja ir toliau atpigins ypac vasaros menesiais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauliusz: 24 lapkričio 2020 - 17:11
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 17:50)
Na aisku cia neivertinant "Specialiu" pasiulymu kuriuos galimai pateikia nusiuntus privatu uzklausima.

Įdomu ar apskritai eitų išsimušti specialų pasiūlymą biržos planams?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2020 11 24, 18:18)
Įdomu ar apskritai eitų išsimušti specialų pasiūlymą biržos planams?

Birzos tai nemanau kad iseis kazka gauti. Bent jau kiek paste pasiulymu buvo visos akcijos su fiksuotais planais.
Atsakyti
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 17:21)
Birzos tai nemanau kad iseis kazka gauti. Bent jau kiek paste pasiulymu buvo visos akcijos su fiksuotais planais.

Enefit siūlo biržos planą su +0,005 ir 3 EUR/mėn abonentiniu mokesčiu
Atsakyti
QUOTE(miskis @ 2020 11 24, 20:24)
Enefit siūlo biržos planą su +0,005 ir 3 EUR/mėn abonentiniu mokesčiu

Cia 3 eurai ESO ar papildomai jiems prie ESO ir tada is viso butu 6 eurai abonentas ?

Idomomu delei pabandziau isskaiciuoti is ju skaiciuokles kaina.
Paemiau standartini plana.
Pas juos puslapyje parasyta:
Galutine kaina 0.125
ESO 0.087
Enefit 0.038

Pas juos parasyta kad Enefit kaina yra paskutiniu 9 menesiu, o pagal Nordpool 9 menesiu vidurkiai yra:
Sausis-Rugsejis = 0.038133
Vasaris-Spalis = 0.039056

Tai man panasiau atrodo kad jie kaip perlas daro. Yra tik ju papildomas abonentinis mokestis.
Bet jis yra didesnis uz Perlo, tai kaip ir brangiau gaunasi tada
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauliusz: 24 lapkričio 2020 - 20:58
Pridejau enefit tik su abonentiniu mokesciu i lentele.
Bet tas nieko nekeicia.
Zodziu kadangi renkasi tik tie kas sunaudoja per metus bent 5000 kWh, tai gaunasi kad ~420 kWh per menesi vidutiniskai.

Jei renkates vieno laiko plana ir neturit papildomu nuolaidu tai gaunasi:
Birza - Perlas, arba Enefit, kaina turetu skirtis tik 50 ct per menesi. Aisku dar gavus sutarti reiketu paziuret ar tikrai nera papildomu mokesciu kiekvienai kWh.

Fiksuota - Panasu kad Birstono planas yra pigiausias.
Atsakyti
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 20:55)
Cia 3 eurai ESO ar papildomai jiems prie ESO ir tada is viso butu 6 eurai abonentas ?

Idomomu delei pabandziau isskaiciuoti is ju skaiciuokles kaina.
Paemiau standartini plana.
Pas juos puslapyje parasyta:
Galutine kaina 0.125
ESO 0.087
Enefit 0.038

Pas juos parasyta kad Enefit kaina yra paskutiniu 9 menesiu, o pagal Nordpool 9 menesiu vidurkiai yra:
Sausis-Rugsejis = 0.038133
Vasaris-Spalis = 0.039056

Tai man panasiau atrodo kad jie kaip perlas daro. Yra tik ju papildomas abonentinis mokestis.

Taip, papildomai 3 EUR abonentas.
Taip pat lentelėje nėra pridėta Enefit marža 0,005 EUR/kWh
Atsakyti
QUOTE(miskis @ 2020 11 24, 22:59)

Gal pakeite kainodara. Nes dabar aiskiai raso kad ju marza yra 0. Ir likes tik abonentas.
https://www.enefit.l...vatiems/elektra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauliusz: 24 lapkričio 2020 - 23:03
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 23:03)
Gal pakeite kainodara. Nes dabar aiskiai raso kad ju marza yra 0. Ir likes tik abonentas.
https://www.enefit.l...vatiems/elektra

Taip, parašiau komentarą, o po to dar kartą patikrinau jų svetainę ir ten tikrai rašo, jog marža 0.
Rytoj turi skambinti, tai bandysiu pasitikslinti.
Atsakyti
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 16:00)
https://docs.google....GsZk/edit#gid=0

Kazkas rase kad zaidzia su exeliais, tai pabandziau ir as.
Jei nesutampa su kazkieno exceliu praneskit, pabandysim rasti teisybe.

Ten esu parases pastabu kodel gali nesutapti kaikurios kainos su pateikiamomis puslapyje.

Kazkas buvo mineje kad zino kaip Ignitis birza skaiciuoja bet neradau dabar, gal kazkas tikrai zino?
Ir enefit nepateikia savo informacijos, gal kas skambino jiems ir klause?

Dafiga darbo atlikta. Aš nemažai laiko praleidau traukdamas informaciją, bet čia dar gerokai daugiau smile.gif

Įdomu iš kur gavai Igničio maržą? Kliūna, nes kai aš skaičiavau, vertinau tik 24mėn variantą, nes kitų variantų nėra prasmės pasirinkinėti, sutartį vis tiek gali nutraukinėti kada nori ir nuolaidų čia netaiko, tad visuomet apsimoka imti tik 24mėn sutartį.

- Taigi, igničio maržos neradau kaip sužinoti, bet vieną žinau tiksliai. Biržos mažiausio vieno tarifo (0,141€) suvartojimo (24 mėn.) marža didesnė nei visos kitos, o visų kitų marža vienoda. Pas tave skaičiuoklėje visų igničio įkainių marža vienoda. Mano supratimu čia klaida.

- Perlo ir EGTO, biržos varianto visi 500val įkainiai turi būti identiški, jei perlas netaiko jokio papildomo įkainio kilovatvalandei, pas tave kaina skiriasi 2 cnt. kažkas negerai skaičiuoklėje.

- Iš kur info dėl Perlo biržos įkainių. Niekur neradau info, o pagal pateiktas kainas ir kainos sudedamųjų aprašymą, supratau kad įkainis, nors ir nedidelis yra. Gal ir klystu, bet vat įdomu, kokiais būdais tokia įkainių info?

Papildyta:
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 21:55)

Vad dėl perlo tai manyčiau kitaip, o dėl enefito esu garantuotas. Kai užlipi ant jų pasiūlytos biržo kainos išmeta, kas tą kainą sudaro ir mątosi, kad kilovatvalandės kainą sudaro tik VIAP + ESO + birža. Nesvarbu, kokie biržos įkainiai, bet jau vadovaujantis tokiu viešais skelbiama kainodara užginčyčiau bet kokią cento dalį pridėta prie šių trijų įkainių. Jie negali pridėti, nes tai būtų nukrypimas nuo jų pasiūlymo, kuriuo remiantis žmonės sudaro su jais sutartį.

Aišku ir sudarytoje sutartyje ta pati kainodara turi išlikti.
Papildyta:
QUOTE(sauliusz @ 2020 11 24, 22:13)
Fiksuota - Panasu kad Birstono planas yra pigiausias.

Bet pats teisingai pastebėjai, tai pagal kainodarą labiau biržos planas, nei fiksuotas, o lyginant su biržos planais, tai nėra geriausias variantas. Ir iš vis, jei neplanuoji kainos fiksuoti 24 mėn laikotarpiui, tai tik biržos planai. Nors mano supratimu, teisingiau būtų fiksuoti, manau, kad biržos kaina kils, o renkantis tarp fiksuotų, labai svarbu taikomos akcijos, kurių į skaičiuoklę neįtrauksi. Pav, man vienas tiekėjas jau kelintam pasiūlyme siūlo 80€ dovaną (akivaizdu, kad tai priklauso nuo per metus suvartotos energijos dydžio), o tai labai atpigina kilovatvalandės įkainius.
Papildyta:
QUOTE(miskis @ 2020 11 24, 22:59)

Tokią maržą EGTO taiko be jokio abonemento. Nesąmonė dėl Enefit. Niekas pas juos neitų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 lapkričio 2020 - 03:18