Cibuli asmeniškai tau perspėjimas, čia paklodės net neprasidėk,
o visiems kitiems gal bus įdomu.
Kadangi orientuojuosi į trumalaikę sutartį, šiai akimirkai brangesni fiksuoti planai manęs nevilioja. Jie patrauklūs nebent jei galėčiau fiksuoti kainą iki 2 metų, taigi vertinau tik pigesnius šiai akimirkai biržos planus.
Kas dėl perlo, tai jis man akį buvo patraukęs kaip siūlantį palankius fiksuotus įkainius, kai žvilgtelėdavau į biržos variantus, tai ir Ignitis plano įkainiai pakankamai maži, tad iš pradžių net negalvojau vargt su šių planų palyginimu, nes maniau, jog čia jau tikrai dešimtas vanduo nuo kisieliaus kainų skirtumas niekad neatmuš 2,5 abonimentinio mokesčio viršaus, na bet paskaičiavau ir buvau pritrenktas.
Vienintelis vieno tarifo pigiausias planas Perlo atveju atsiperka po 156 Kilovatvalandės/mėn. , absoliučiai visi kiti tarifai, tarsi pagal Igničio įkainius buvo parinkti, atsiperka lygiai po 166,667/mėn. kilovatvalandės.
Jei planuojama imti pigiausiąjį tarifą, kuris apsimoka sunaudojant iki 200kWh/mėn. realiai gal ir verta pasirinkti Ignitį, Perlo apsimokėjimo zona yra pakankamai siaura, nebent suvartojate ir daugiau, bet nenorite prasidėti su ESO abonimentiniais mokesčiais.
Visais kitais atvejais PERLAS į vienus vartus daro Ignitį, kadangi ESO 3 abonimentinį apsimoka pasirinkti, tik kai viršijate 200kWh per mėn, o ESO 6 abonimentinį, kai sunaudojama virš 600kWh/mėn. , taigi, abejais atvejais gerokai virš 166kWh/mėn. , tad su šiais variantais Ignitis nei vienoje atkarpoje neapsimoka.
Ir vėl, sekantis eina Enefit, kuris taiko tiktai abonimentinį 2,99 mokestį bet absoliučiai neužsideda jokių kitų mokesčių, papildomai kainuoja tiktai birža, VIAP ir ESO, tad kilovatvalandės kaina, jau vienuoliktas vanduo nuo kisieliaus mažesnė už Perlo kainą, atrodytų visai nereikšmingas skirtumas, bet ir abonimentinis didesnis, tiktai 0,49.
Taigi, Perlo su Enefit lyginimo situacija labai panaši kaip ir su Perlo lyginimo su Igničiu, tik jei Anuo atveju vienas įkainis išsiskyrė, tai Enefito lyginimo su Perlu atveju absoliučiai visi įkainiai tampa geresniais, jei suvartojama virš 245 kWh/mėn. .
Kagi, darytina išvada, suvartojant iki ~160kWh labiausiai apsimoka Ignitis, nuo ~160kWh/mėn. iki 200kWh/mėn. apsimoka beabonentis ESO planas ir perlo variantas.
Suvartojant nuo 200kWh/mėn. pirmiausiai visais atvejais apsimoka ESO mokėti 3 abonimentą ir suvartojant iki 245kWh/mėn. verta pasirinkti Perlą, suvartojant virš 245kWh/mėn. apsimoka sutartį sudaryti su Enefit.
Iš kitos pusės, yra dar vienas tiekėjas su labai gerais Biržos planais - EGTO. Jo pradžioje nepateikinėjau, dėl to, kad tai pakankamai naujas žaidėjas, turintis mažai klientų, ir daug kam gal kelsiantis abejonių ar verta. Vis tik, mano sutartis trumpalaikė, kas nors bus negerai, galėsiu nesunkiai pakeisti tiekėją, o šiai akimirkai renkantis, jų antkainis atrodo labai labai mažas ir nėra jokio abonementinio mokesčio tiekėjui, tad jei lyginti su Igničiu, tai nėra ką ir lyginti
, iš tikrųjų, tai būtent su juo norėjau sutartį jau sudaryti, bet pagalvojau, kad davai vis tik ir abonementinius planus palyginkim
.
Vertinant su EGTO, Enefitas apsimoka tik jei suvartojama virš 636kWh, visais kitais atvejais apsimoka EGTO.
Palyginau EGTO su Perlu, Perlas apsimoka tik kai suvartojama virš 926kWh/mėn. , vienu žodžiu, Enefit pradeda apsimokėti gerokai ankščiau, taigi Perlas atkrenta, turiu naują lyderį. Abonimentinių planų palyginimas man parodė, kad mano pradinis pasirinkimas buvo kaip ir neblogas, Nors Enefito planas ir neblogas, jei nebūtų EGTO, greičiausiai jį ir vertėtų rinkts, bet panašu, kad šį kartą pasirinksiu ne jį
.
Taigi, realiai visais atvejais iki 636kWh/mėn. apsimoka vienas vienintelis žaidėjas - EGTO, o sunaudojant viršaus verta sutartį sudaryti su Enefitu. Nors žiemą aš sunaudoju gerokai daugiau nei 636kWh/mėn. , bet vasarą - mažiau ir kai mažiau, mėnesių gerokai daugiau.
Jei kam patiko palyginimas paspauskit laikus
, jei nepatiko, tai kam skaitėt iš vis juk tave Cibuli asmeniškai jau pačioje pradžioje perspėjau.
Prieš sudarant sutartį dar pasitikslinsiu, kelis niuansus, bet įtariu, kad viskas bus tvarkoje
.