Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(norcis @ 2016 12 25, 02:27)
Reiks matyt eksperimentuoti, nes paskaičiuot nemoju,

Parašyk visų garažo atitvarų plotus ir iš ko sudarytos.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 12 25, 14:49)
Dar pazymesiu kad atsisakiau betonines garazo perdangos nes issigandau (ir ne bereikalo) didelio sal cio tilto.. Sudejau steico dvitejines sijas ( tavo stogo siju analogas).

Ar sąrama virš garažo vartų irgi iš dvitėjinių sijų?
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 12 25, 22:24)
Ar sąrama virš garažo vartų irgi iš dvitėjinių sijų?

Pas mane liktiniai klojiniai,tai sarama taspats betonas kaip ir sienos,tik papildoma armatura. Kodel toks lkausimas?
Atsakyti
Kiek jums kainavo namo pridavimas? Aš kai viską suskaičiavau, tai plaukai pradėjo šiauštis. Išeina virš 800 eurų. Sako, kad dar labai pigu, nes kitiems išeina apie 1500 eurų.

Kadastriniai matavimai - 120 eurų.
Pastato energetinis pasas - 450 eurų.
Išpildomoji statinio nuotrauka ir atnaujinti geodeziniai sklypo matavimai - 200 eurų.
Mokestis statybų inspekcijai ir Registrų centrui - dar apie 40 eurų.
Iš viso: 810 eurų.
Kosmosas!

Beje, jei kam įdomu, Regia puslapyje galite pamatyti kaimyninių namų energitines klases.
Atsakyti
uz energet sertifikata mokejau - 75. Kitkas-gal panašu.

QUOTE(cibulis @ 2016 12 27, 13:33)
Kiek jums kainavo namo pridavimas? Aš kai viską suskaičiavau, tai plaukai pradėjo šiauštis. Išeina virš 800 eurų. Sako, kad dar labai pigu, nes kitiems išeina apie 1500 eurų.

Kadastriniai matavimai - 120 eurų.
Pastato energetinis pasas - 450 eurų.
Išpildomoji statinio nuotrauka ir atnaujinti geodeziniai sklypo matavimai - 200 eurų.
Mokestis statybų inspekcijai ir Registrų centrui - dar apie 40 eurų.
Iš viso: 810 eurų.
Kosmosas!

Beje, jei kam įdomu, Regia puslapyje galite pamatyti kaimyninių namų energitines klases.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 27, 15:38)

Vadinasi man namo pridavimas dėl aukštesnės klasės yra brangesnis 375 eurais. Arba jei man viskas kainuos apie 810 eurų, tai tau kainavo apie 440 eurų. Ir tai mano namo energetinį pasą padaro už labai pigiai - 450 eurų. Kitiems kainuotų mažiausiai 600-700 eurų ir dar daugiau. Kažkoks kosmosas. Ar verta sertifikuoti namą kaip A+ klasės? Kažkaip gaila pinigų, nors smalsu, kas išeis.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 27, 15:38)

arkava taip suprantu turi "ant popieriaus" B klasę, cibulis A klasę, todėl ir kainos skirtumas.
Bet kiti įkainiai irgi neadekvatūs...reikia rašyti Karbauskiui smile.gif
Atsakyti
nu taip B. A-papildomai reikia skaiciuot tiltelius (lyg visus), kurie išbrangina viska. 450e nera labai pigu uz sertifikavima.
Idomiausia, kad VTPSI be 14e mokescio net nepradeda prijiminet pastato. Neziuri i ta puse. Avanso prašo smile.gif))

QUOTE(remiga @ 2016 12 27, 13:58)
arkava taip suprantu turi "ant popieriaus" B klasę, cibulis A klasę, todėl ir kainos skirtumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 27 gruodžio 2016 - 15:21
QUOTE(remiga @ 2016 12 27, 15:58)

Taip, kainos skirtumą sudaro energetinis pasas. B ir žemesnei klasei išrašo iš akies už maždaug 100 eurų. Man reikia akredituotos įmonės sandarumo testo ir šilumos tiltelių skaičiavimų. Už šiuos dalykus 450 eurų. Štai ir kainos skirtumas - 350 eurų. Visi kiti dalykai kainuoja vienodai.

Aš gavau išskirtines sandarumo ir šilumos tiltelių skaičiavimų kainas. Kitiems gali kainuoti ženkliai brangiau, todėl A ir aukštesnės klasės energinis pasas namo pridavimą pabrangins 600 eurų ar net didesne suma. Kitų metų pabaigoje bus daug triukšmo, kai prasidės masiški A klasės namų pridavimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 gruodžio 2016 - 17:53
QUOTE(cibulis @ 2016 12 27, 17:50)
Kitų metų pabaigoje bus daug triukšmo, kai prasidės masiški A klasės namų pridavimai.

Na galimi ir dar du (bet triukšmo kilimo) variantai - išaugus paklausai, atsiras ir skaičiuotojų pasiūla bei šiaip jų kvalifikacija ('atmuš' ranką ir metodus tiems skaičiavimams) ir paslaugos kaina mažės, beigi 'tradicinis' mūsuose kelias - fiktyvios pažymos/skaičiavimai.

Dar neatmesčiau ir varianto, kad kilus triukšmui, registravimo reikalavimai bus sumažinti (pašalinant kažkuriuos probangiausius sertifikacijos elementus). Žodžiu, pažiūrėsim kur čia viskas nueis...
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 27, 16:08)
A-papildomai reikia skaiciuot tiltelius (lyg visus), kurie išbrangina viska.

Mano atveju skaičiuotų 5 ar 6 šilumos tiltelius. Toks skaičius yra mažiausias įmanomas. Už vieną tiltelį ima mažiausiai 50 eurų. Dar prisideda kažkokie papildomi dalykai ir PVM. Taip pat gali būti ir daugiau šilumos tiltelių, kuriuos lemia namo architektūra.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2016 12 27, 19:01)
Na galimi ir dar du (bet triukšmo kilimo) variantai - išaugus paklausai, atsiras ir skaičiuotojų pasiūla bei šiaip jų kvalifikacija ('atmuš' ranką ir metodus tiems skaičiavimams) ir paslaugos kaina mažės, beigi 'tradicinis' mūsuose kelias - fiktyvios pažymos/skaičiavimai.

Dar neatmesčiau ir varianto, kad kilus triukšmui, registravimo reikalavimai bus sumažinti (pašalinant kažkuriuos probangiausius sertifikacijos elementus). Žodžiu, pažiūrėsim kur čia viskas nueis...

Aš irgi vieno šilumos tiltelių skaičiuotojo klausiau: sakau, gal kai procesas taps masinis, kaina kris? Ne, sako, nekris, nes negali būti šablono ir kiekvieną namą reikia skaičiuoti individualiai. O kiek ten formulių ir skaičiavimų, niekas nenori išduoti.

Kažkaip netikiu, kad darytų fiktyvias A klasės namų pažymas. Turės ir sandarumo testą ir skaičiavimus padirbti? Jei originali su mokesčiais kainuoja 600 eurų, tai kiek kainuos fiktyvi? Bet kuriuo atveju ims kokius 300 eurų. Nemanau, kad pigiau darys. Tik ar tokią pažymą iš esmės galima padirbti?

O kaip sumažins reikalavimus? Niekaip. Sandarumo testas privalomas ir jo kaina dėl triukšmo nepasikeis. Šilumos tiltelius vis tiek reikia skaičiuoti ir 5-6 tilteliai yra įmanomas mažiausias variantas. Šiuo metu už vieną tiltelį ima 50 eurų + PVM. Galbūt masiškumas numuš kaina iki 30 eurų + PVM. Bet toks dalykas sertifikavimą atpigins tik 100 eurų.

Vienos firmos atsakymas:

Namo sertifikavimas 250 eur + pvm
Salcio tiltu skaičiavimas 6x40 = 240+pvm

Salcio tiltai (paboldinti kurie tikrai butini):

Siena pamatas
Siena stogas
Siena stogas 2

Siena stogas erkeris isorinis
Siena stogas erkeris vidinis
Siena langas
Siena langas apacia
Siena langas virsus
Siena langas vitrinos apacia
Siena durys
Isorinis kampas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 gruodžio 2016 - 18:13
[quote=biesas66,2016 12 25, 08:58]
Parasysiu as apie save jum,gal pades padaryti isvadas. Pas mane namas apsiltintas 25 cm neoporo. Taippat ir siena tarp garazo ir namo. Garazas apsiltintas 15 cm neoporo,garazo pamatai 10 cm eps. Po garazo grindim pulistirolo nedeta. Garazo vartai eiliniai,neissiskiriantys ypatingom savybem. Garaze niekada minuso nebuvo net per didziausius salcius. Kiek man teko matyti temperatura malansuoja tarp 8-10 laipsniu. Manau garazas gauna is po zemes siektiek silumos (nera pulistirolopo grindim) plius gauna per katilines ir iejimo i nama duris silumos. To pakanka kad garazas butu nesildomas,bet nesaltas.

po šito posto, man pasidare aiškiau, ka daryti su nešildomu garažu kuris yra name namas 15*15, per vidury yra dar laikancioji siena , kairioje puseje yra du kambariai koridorius, tamburas ir salionas su virtuve, desineje puseje du vonios kambariai , drabuzine, gyv kambarys , katiline ir 50kv garazas , kuris nesildomas, garazas nuo sildomu patalpu atskirtas 20 cm neoporo , visas namo perimetras , 30cm eps (tame tarpe ir garazas), tai dabar man aiskiau pasidare ka daryti su grindimis nes galvojau deti eps po grindimis bet dabar nedesiu , manau kad temperatura iki 10 laipsniu bus, tik galvoju kaip su kondensatu bus...
Atsakyti