Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(mintas @ 2016 12 24, 14:46)
be to labai svarbus parametras ar yra bendrų namo konstrukcijų su garažu, per kurias gali vykti intensyvus šilumos nutekėjimas. Jei yra, tai temperatūros garaže negalima stipriai nuleisti, nes kitu atveju, patalpų viduje, ties tomis konstrukcijomis galimas kondensato rinkimasis ir labai didelė pelėsio rizika.

Būtent. Aš irgi klausiau, kaip yra išspręstas šitas mazgas. Bet kuriuo atveju teisingi skaičiavimai su šilumos tilteliais bus brangūs. Ir ką jie parodys: kad reikia 25 cm apšiltinti sieną, nes kitos sienos 30 cm. Bet kuriuo atveju mažiau nei 20 cm tikrai per mažai net vertinant iš akies. O daryti skaičiavimus ar dėti 20 ar 25 cm, - neverta. Reikėjo daryti taip, kad būtų išvengta šilumos tiltelių. Panašu, kad jie nėra išvengti dėl bendrai sumūrytų sienų, o kur dar garažo vartai. Šiuo atveju garažas yra didelis namo kambarys ir jį reikia vertinti kaip namo bendrą dalį. Nepadarė, kad garažas būtų visiškai atskira namo dalis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 24, 13:52)
Būtent. Aš irgi klausiau, kaip yra išspręstas šitas mazgas. Bet kuriuo atveju teisingi skaičiavimai su šilumos tilteliais bus brangūs. Ir ką jie parodys: kad reikia 25 cm apšiltinti sieną, nes kitos sienos 30 cm. Bet kuriuo atveju mažiau nei 20 cm tikrai per mažai net vertinant iš akies. O daryti skaičiavimus ar dėti 20 ar 25 cm, - neverta. Reikėjo daryti taip, kad būtų išvengta šilumos tiltelių. Panašu, kad jie nėra išvengti dėl bendrai sumūrytų sienų, o kur dar garažo vartai. Šiuo atveju garažas yra didelis namo kambarys ir jį reikia vertinti kaip namo bendrą dalį. Nepadarė, kad garažas būtų visiškai atskira namo dalis.

O aš kaip tik manau, kad jei yra bendrų namo ir garažo konstrukcijų, garaže palaikyti žemesnės nei 15C laipsnių temperatūros neverta, tad per namo-garažo sieną turi pritekėti tiek šiluminės energijos, kad jos užtektų garaže palaikyti šią užduotą temperatūrą ir iš akies primetu, kad apšiltinimo sluoksnis turės būti 2cm-5cm ribose.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 12 24, 15:01)
O aš kaip tik manau, kad jei yra bendrų namo ir garažo konstrukcijų, garaže palaikyti žemesnės nei 15C laipsnių temperatūros neverta, tad per namo-garažo sieną turi pritekėti tiek šiluminės energijos, kad jos užtektų garaže palaikyti šią užduotą temperatūrą ir iš akies primetu, kad apšiltinimo sluoksnis turės būti 2cm-5cm ribose.

Kažkokias čia pievas rašai. Garažą, jei nori turėti +15 ir daugiau, reikia šildyti, o ne iš namo į garažą per prastai apšiltintas sienas išleisti šilumą. Pagal tavo siūlomą nesąmone, visa šiluma pabėgs per garažo vartus. Siūlai žmogui žiaurų šilumos tiltą. Ir kam garaže +15? Kad mašina greičiau supūtų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 gruodžio 2016 - 23:40
QUOTE(cibulis @ 2016 12 24, 23:34)
Kažkokias čia pievas rašai.

Cibuli, ar galima su tavimi kultūringai bendrauti po tokių tavo išsireiškimų? Ar tu bendrautum su manim ar kuo nors kitu, jei tau parašytų taip, kaip ką tik tu parašei?

Garažą, jei nori turėti +15 ir daugiau, reikia šildyti, o ne iš namo į garažą per prastai apšiltintas sienas išleisti šilumą.

Jei taip, tai paaiškink man skirtumą tarp 1kWh šiluminės energijos į patalpas patekusios iš šildymo prietaiso ir 1kWh šiluminės energijos į patalpas patekusios pro vieną iš atitvarų.

Pagal tavo siūlomą nesąmone, visa šiluma pabėgs per garažo vartus.

Pirmiausiai aš nesiūlau jokių nesąmonių, priešingai nei tu dabar rašai.

Antras dalykas, kuo susijęs mano siūlymas šildyti garažą per sieną su šilumos nuostoliais per vartus?

Šildomas garažas, tai ne nesąmonė, o daugelio žmonių kasdienybė. Kam jis reikalingas, tai čia nematau prasmės plėstis, nes kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama, o jei jau žmogus pasiryžo turėti šildomą garažą, tai apie tokį dalyką, kaip šilumos nuostoliai pro garažo vartus tikrai turės pagalvoti.

Ir kam garaže +15? Kad mašina greičiau supūtų?

Gal nuo šio sakinio ir reikėjo pradėti žinutę? Bent jau šiek tiek daugiau prasmės joje būtų, nei tik užgauliojimai. O +15C garaže reikia tam, kad patenkinti kai kurių žmonių įgeidžius. Kaip jau minėjau, dėl skonio nesiginčijama. Turiu ne vieną pažįstamą mėgstantį praleisti nemažai laiko besikrapštant prie savo automobilio. Beje, kai vienas iš jų statė namą, tai labiau savo garažu rūpinosi, nei likusiu namu smile.gif, taip kad yra keistų žmonių įgeidžių ir tikrai negalima visų vertinti pagal vieno žmogaus standartus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 gruodžio 2016 - 01:58
Su šventėmis visus! Linkiu laimingų ir šiltų namų kiekvienam bei daugiau pagarbos vienas kitam.

Dėkui, mintai, už išsamų atsakymą. Garažas mano atveju bus daiktų, automobilio ir šiek tiek gėrybių iš kaimo (pvz uogienes, bulves ir pan. kurie mėgsta vėsą, bet ne minusą) saugojimo vieta. Garaže nesikrapštysiu, todėl aukštos temperatūros nereikia. Optimali 0-10C ribose.

Jei daryt kaip sako cibulis, bijau kad gali temperatūra nukristi žemiau 0, gal atsirastų minto minima pelėsio problema ar pan. Kadangi garažo išorės sienos ir stogas apšiltinti, radus optimalią bendrų su namu atitvarų varžą, butų nedideli šilumos nuostoliai iš namo, o garaže minuso nebūtų.

Reiks matyt eksperimentuoti, nes paskaičiuot nemoju, o kadangi turiu 5cm atlikusio neps, galvoju gal protingiausia būtų panaudoti jį ir jei temp. garaže nukris iki 0-10C, vadinasi ok. Jei tik kokiu laipsniu, vadinasi reikia dėt daugiau, pvz pir (kad ploto daug neatimt). 30cm neps kaip išorėje manau ženkliai per daug, nes garažas iš išorės apšiltintas, todėl delta C tarp namo ir garažo vidaus visada bus mažesnė nei tarp lauko ir namo vidaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norcis: 25 gruodžio 2016 - 02:30
QUOTE(mintas @ 2016 12 25, 02:37)
Cibuli, ar galima su tavimi kultūringai bendrauti po tokių tavo išsireiškimų? Ar tu bendrautum su manim ar kuo nors kitu, jei tau parašytų taip, kaip ką tik tu parašei?
Jei taip, tai paaiškink man skirtumą tarp 1kWh šiluminės energijos į patalpas patekusios iš šildymo prietaiso ir 1kWh šiluminės energijos į patalpas patekusios pro vieną iš atitvarų.

Kelis kartus esi būtent taip parašęs, kai tau mano mintis pasirodė absurdiška. Tavo siūloma idėja visiškai absurdiška. Šilumą name reikia išsaugoti, o ne leisti pabėgti į neišdildomą garažą, kad ta šiluma pabėgtų per vartus.

Vienas nesąmoningai pradėjo šiltinti namą/garažą, kitas dar nesąmones pataria. Abiejų mintys tinka B klasės namui, o čia kalbame apie A ir aukštesnę klasę, kuri jau yra standartas. O tokių nesąmonių A klasės name negali būti.

Taip tas 1 kWh ir liks 1 kWh, bet jis šilumos tiltelio kWh. Jo garažas ir taip gerai apšiltintas, todėl jame ir taip bus +5 ar +10 net jei jis bus nešildomas. Kam dar šilumą išleisti iš namo į lauką per garažą. Tokios nesąmonės, Mintai, iš tavęs nesitikėjau, todėl taip ir pasakiau. Daugiau nesivelsiu į beprasmį ginčią.
Atsakyti
Su šv. Kalėdom, pasyvistai 😃
Tolerancijos ir šiltų namų !!!

QUOTE(cibulis @ 2016 12 25, 07:25)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 25, 09:35)
Su šv. Kalėdom, pasyvistai 😃
Tolerancijos ir šiltų namų !!!

Tave ir visus irgi su šventėmis. Jei toks tolerantiškas, tai nebūtina apačioje palikti mano vardo kuomet to linki visiems.
Atsakyti
QUOTE(norcis @ 2016 12 25, 03:27)
Su šventėmis visus! Linkiu laimingų ir šiltų namų kiekvienam bei daugiau pagarbos vienas kitam.

Dėkui, mintai, už išsamų atsakymą. Garažas mano atveju bus daiktų, automobilio ir šiek tiek gėrybių iš kaimo (pvz uogienes, bulves ir pan. kurie mėgsta vėsą, bet ne minusą) saugojimo vieta. Garaže nesikrapštysiu, todėl aukštos temperatūros nereikia. Optimali 0-10C ribose.

Jei daryt kaip sako cibulis, bijau kad gali temperatūra nukristi žemiau 0, gal atsirastų minto minima pelėsio problema ar pan. Kadangi garažo išorės sienos ir stogas apšiltinti, radus optimalią bendrų su namu atitvarų varžą, butų nedideli šilumos nuostoliai iš namo, o garaže minuso nebūtų.

Reiks matyt eksperimentuoti, nes paskaičiuot nemoju, o kadangi turiu 5cm atlikusio neps, galvoju gal protingiausia būtų panaudoti jį ir jei temp. garaže nukris iki 0-10C, vadinasi ok. Jei tik kokiu laipsniu, vadinasi reikia dėt daugiau, pvz pir (kad ploto daug neatimt). 30cm neps kaip išorėje manau ženkliai per daug, nes garažas iš išorės apšiltintas, todėl delta C tarp namo ir garažo vidaus visada bus mažesnė nei tarp lauko ir namo vidaus.

Parasysiu as apie save jum,gal pades padaryti isvadas. Pas mane namas apsiltintas 25 cm neoporo. Taippat ir siena tarp garazo ir namo. Garazas apsiltintas 15 cm neoporo,garazo pamatai 10 cm eps. Po garazo grindim pulistirolo nedeta. Garazo vartai eiliniai,neissiskiriantys ypatingom savybem. Garaze niekada minuso nebuvo net per didziausius salcius. Kiek man teko matyti temperatura malansuoja tarp 8-10 laipsniu. Manau garazas gauna is po zemes siektiek silumos (nera pulistirolopo grindim) plius gauna per katilines ir iejimo i nama duris silumos. To pakanka kad garazas butu nesildomas,bet nesaltas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 12 25, 09:43)
Tave ir visus irgi su šventėmis. Jei toks tolerantiškas, tai nebūtina apačioje palikti mano vardo kuomet to linki visiems.

matyt uzuomina smile.gif
Atsakyti
Tlf nelabai galima nauja posta pasašyt, necituojant
Sorry, nieko asmeniško

QUOTE(cibulis @ 2016 12 25, 07:43)
Jei toks tolerantiškas, tai nebūtina apačioje palikti mano vardo kuomet to linki visiems.

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 12 25, 09:58)
Pas mane namas apsiltintas 25 cm neoporo. Taippat ir siena tarp garazo ir namo. Garazas apsiltintas 15 cm neoporo,garazo pamatai 10 cm eps. Po garazo grindim pulistirolo nedeta. Garazo vartai eiliniai,neissiskiriantys ypatingom savybem.  Garaze niekada minuso nebuvo net per didziausius salcius. Kiek man teko matyti temperatura malansuoja tarp 8-10 laipsniu.

Būtent. Taip teisingai ir reikia daryti. Dar reikėtų garažo sienos neprimūryti prie namo sienos. Tada būtų tobula. Visą kitą nėra teisinga.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 12 25, 10:38)
Tlf nelabai galima nauja posta pasašyt, necituojant
Sorry, nieko asmeniško

Aš jau antrą dieną rašau iš telefono. Ką noriu kitų pasisakymuose ištrinu, redaguoju ir viskas su lietuvybėmis. Tai užtrunka šiek tiek ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 25, 11:51)
Būtent. Taip teisingai ir reikia daryti. Dar reikėtų garažo sienos neprimūryti prie namo sienos. Tada būtų tobula. Visą kitą nėra teisinga.
Papildyta:

Aš jau antrą dieną rašau iš telefono. Ką noriu kitų pasisakymuose ištrinu, redaguoju ir viskas su lietuvybėmis. Tai užtrunka šiek tiek ilgiau.

Dar pazymesiu kad atsisakiau betonines garazo perdangos nes issigandau (ir ne bereikalo) didelio sal cio tilto.. Sudejau steico dvitejines sijas ( tavo stogo siju analogas).
Atsakyti