Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

cia atsakymas ir buvo į paklausėjo argumentą, kad kalbėta apie OV .... smile.gif

QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 17, 06:55)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72646227" data-time="1587054639"><div><p>O koks skirtumas, koks šaltinis šildo boileri, dėl sluoksnių ypač, atvėsimo?
OV ar GV</p></div></blockquote><p>visiskai jokio, gali nors ir malkini peciu jungti prie to pacio boilerio.</p>

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2020 04 16, 19:30)
O koks skirtumas, koks šaltinis šildo boileri, dėl sluoksnių ypač, atvėsimo?
OV ar GV

Testas darytas prieš 6 ar pan. metų. Taigi gal kai kurie orinukai ir nesušildo viso gamykliškai sumontuoto boilerio iki norimos temperatūros. Dar klausimas kokiomis sąlygomis testavo ir t.t. Toks ir skirtumas.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 17, 07:55)
visiskai jokio, gali nors ir malkini peciu jungti prie to pacio boilerio.

Kiekviena sistema turi skirtumų. Blogai sumontuotas malkinis gali perkaitinti karštą vandenį. Orinukai mano žiniomis nuo +35 ar panašios lauko temperatūros irgi nedirba.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2020 04 16, 19:30)
OV ar GV

Ar žiūrėjai tą Verterio įdėtą nuorodą? Gaila, kad ji neveikia, bet mano santrumpa buvo tokia:

Labai geras švedų oras-vanduo šilumos siurblių testas. Čia Danfossas giriasi savo pasiekimais, bet galima pamatyti ir kitų siurblių nešališkus duomenis. Pasirodo, kad kai kurie siurbliai nesugeba užkaitinti vandens iki 55 laipsnių, arba iš 200 litrų akumuliacinės talpos prišildo tik 113 litrų, gana triukšmingi (virš 60 dB) ir t.t.

Tai aš ir pasakiau, kad man orinukai neįdomūs. O juo labiau pats Verteris rašo, kad sloksniuojasi. Kiek suprantu, tą patį orinuką naudoja. Tu sakai, kad sloksniuojasi. Vėlgi orinukas. Čia testas apie juos.

Bet ir tai man neįdomu. Jūs patys šitas temas užvedėte su savo Žiguliukais. Klausimas buvo iki kokios temperatūros ruošiate karštą vandenį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 balandžio 2020 - 17:27
QUOTE(cibulis @ 2020 04 16, 09:33)
Iš kur tos pasakos apie tai, kad skiriasi temperatūra boilerio apačioje ir viršuje? Tas skirtumas, jeigu ir yra, manau ir pusės laipsnio nesiekia?

Mano boileris turi tris termometrus: viršuje, per vidurį ir apačioje. Taip kad faktas, tamsta stipriai nusikalbat. Ne laipsniu, o dešimtimis laipsnių vandens temperatūra skiriasi viršuje ir apačioje.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 04 17, 17:26)
...
Jūs patys šitas temas užvedėte su savo Žiguliukais.
...

ŽIEDŲ VALDOVO komentaras
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 04 16, 09:33)
ir pasakos tėra, kurioje vietoje daviklis. Tai visiškai neturi jokios įtakos.

Vanduo paduodamas boilerio apačioje, išteka viršuje. Kai šildomas boileris, prišyla plius minus visuas boileris iki panašios temperatūros, bet kai pradedi nuleidinėti, tai iš gręžinio į boilerio apačią įbėga kokios t° vanduo? Na ne daugiau 10°C. Ir jis intensyviai nesimaišo, o pamažu kyla aukštyn, kai karštas vanduo viršuje vis nuleidžiamas. Kai tas šalto vandens lygis pasiekia vietą, kurioje ŠS temperatūros daviklis, tada įsijungia vandens šildymas ir vėl visam boileryje vanduo sušildomas iki daugmaž vienodos temperatūros.

Ir kas svarbiausia, tai specialiai taip daroma, kad boileris ilgiau išlaikytų šiltą vandenį, nes jei įbėgęs šaltas vanduo iškart maišytųsi su šiltu, tai pradėtum duše praustis ir jau bėgtų vėsus vanduo.

Taip, kad vanduo boilerio įvairiuose lygiuose nuleidinėjant vandenį yra labai skirtingų temperatūrų ir termodaviklio sumontavimo aukštis turi labai didelę įtaką iki kokio aukščio šalto vandens sluoksnis pakils.

Sluoksniavimosi paveikslas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 balandžio 2020 - 20:49
QUOTE(cibulis @ 2020 04 16, 10:43)
Vat be prisipisimo niekaip?

Pats tu prie visų su savo „pasakomis“, prisipisai, O šis žmogus, kaip tik paaiškino, kad per daug išsipisinėji, bet tu kaip visada aiškini priešingai.

Taip tu humanitaras, tau fizika neįdomi, bet apie fizikinius dalykus „išmanai geriau, ir dėl to tiksliukams protą tipo gali „PISTI“?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2020 04 16, 10:43)
Vat būtent apie tai aš ir kalbėjau. Kai tik baigia ruošti visas vanduo bus vienodas.

Nebus ir tada, skirsis daugmaž apie 10°C. Aišku nuo boilerio priklauso, vienam daugiau, kitam mažiau, ir Verteris labai teisingai į tai atsakė.

O tai, „KAD BŪTENT TAI TU IR TURĖJAI OMENYJE“ sugebėk aiškiai parašyti savo pirmoje žinutėje, nes nei vienas skaitęs, jos nesuprato taip, kaip tu „tikėjaisi“, kad ją supras. Absoliučiai prie visų kabinėjiesi, kad neaiškiai rašo, bet ponas pats ne ką geriau rašai.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2020 04 16, 12:01)
Spėju, kad mano siurblys teisingai šildo karštą vandenį.

Bl@t nesikiaikiant. Tai iš kart reikėjo taip ir rašyti, kad tavo siurblys teisingai vandenį šildo, o tai dabar buri apie vandens nesisluoksniavimą, tiksliukams aiškini, kad jie fizikos neišmano. Visiems iškart aišku būtų buvę, ką pasakyti norėjai.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2020 04 16, 12:13)
Aišku, jau virš 6 metų ir linkas į dokumentą nebeveikia

Verteri, kaip suradai? Būna kelias valandas ar dar daugiau praleidžiu, kol kažką panašaus, seniau rašyto surandu, tai stengiuosi neieškoti, o pats labai greitai ir tiksliai suradai. Išduok paslaptį kaip?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2020 04 16, 15:38)
Ramybės busenoje sluoksniavimasis minimalus.

Tai jo, kai sluoksniavimasis „tik“ apie 10°C, tai palyginus su 30°-40°C sluoksniavimasis tikrai minimalus.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2020 04 16, 18:30)
OV ar GV

Arkava, tu apsimeti, ar tikrai skirtumo nesupranti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2020 04 17, 17:26)
kai kurie orinukai ir nesušildo viso gamykliškai sumontuoto boilerio iki norimos temperatūros. ... Pasirodo, kad kai kurie siurbliai nesugeba užkaitinti vandens iki 55 laipsnių

Čia arkavai, papildymas prieš tai mano atsakymo. Priminsiu, mano Geoterminis vandenį šildo tik iki 48°C. Taip kad orinukai, kurie šildo „tik“ iki 55° vienareikšmiškai yra geresni už geoterminius.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2020 04 17, 20:16)
ŽIEDŲ VALDOVO komentaras

Vat vat, geras komentaras, atėjo visus 8Y81A1S išvadino, o paskui sako, kad mes patys kalti, kad visus porą metų tylėjom, bet kažkada seniai seniai, gal prieš dešimtmetį, išdrysom pasiginčyti su šiuo ponu rekuperatorių temoje. Jis gi humanitaras, techninius dalykus vienareikšmiškai geriau už tiksliukus išmano.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 balandžio 2020 - 21:15

Sildo boileri iki 50C, sildymo metu paduodama termofikata kelia iki 55C be jokiu tenu. Manau jog kiekvienas orinukas ta gali, ne kazkokia raketa gi. Nukritus iki 42C vel sildomas boileris. Su musu nedideliais poreikiais karstam vandeniu sildo karta i para. Savaitgaliais kartais 2 kartus. 

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 04 17, 21:07)
Verteri, kaip suradai? Būna kelias valandas ar dar daugiau praleidžiu, kol kažką panašaus, seniau rašyto surandu, tai stengiuosi neieškoti, o pats labai greitai ir tiksliai suradai. Išduok paslaptį kaip?

Pavarai Mintai, savaitgalio vakaras gi, tuoj prasidės smile.gif

Ta Cibulio įdėta nuoroda ir informacija joje man buvo įdomi ir vertinga, tai galvoje kažkaip užsifiksavo, kad būtent jis įdėjo ir kad kalba ėjo apie šilumos siurblių testus. Tada ėjau į googlą ir ieškojau 'šilumos siurblių testas site:supermama.lt' ir tiek - antras rezultatas paieškoje. Originali supermamų paieška visiškai meh, efektyviau jau pačiam kokį http crawlerį instaliuotis ir visą forumą indeksuotis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 17, 22:59)
Sildo boileri iki 50C, sildymo metu paduodama termofikata kelia iki 55C be jokiu tenu. Manau jog kiekvienas orinukas ta gali, ne kazkokia raketa gi. Nukritus iki 42C vel sildomas boileris. Su musu nedideliais poreikiais karstam vandeniu sildo karta i para. Savaitgaliais kartais 2 kartus. </p>

Pas mane labai panasiai, sildo iki 50, jungiasi daugmaz prie 40. Termofikata kelia iki 57 laipsniu, tenai nesijungia niekada nei atitirpinimui, nei sildymui prie -20. ŠS kinietis GREE.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2020 04 17, 21:09)
Mano boileris turi tris termometrus: viršuje, per vidurį ir apačioje. Taip kad faktas, tamsta stipriai nusikalbat. Ne laipsniu, o dešimtimis laipsnių vandens temperatūra skiriasi viršuje ir apačioje.

Nerašyk žodžio nusikalbi ir aš reaguosiu labai normaliai. Tai mano nuomonė ir mano asmeninė patirtis, kuri negali ir nebūtinai sutampa su tavo patirtimi.

O kam tavo boileriui 3 termometrai? Čia gamintojas taip sudėjo ar pats susidėjai? Kita vertus, pats sakei, kad tavo siurblys neprikaitina vandens daugiau nei iki 48 laipsnių, o galingumas jo kaip malkinio pečiaus.

Mano 4,7 kW siurblys be jokio teno pagal "Tenko" - Maksimali tiekiama temperatūra 64 laipsniai, tai pašildytų maždaug iki 56-58 laipsnių, be elektrinio teno.

Štai tau ir technologijų skirtumas. Ir vieno termometro pakanka.

Tu geriau pasakyk tikslius duomenis, ką rodo visi 3 tavo termometrai. Bet parašyk tuomet, kai siurblys tik pabaigs ruošti karštą vandenį.

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2020 04 17, 21:17)
Kai šildomas boileris, prišyla plius minus visuas boileris iki panašios temperatūros

Būtent. Aš apie tai ir kalbėjau. Tuo metu kai tik baigia ruošti.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2020 04 17, 21:17)
Taip, kad vanduo boilerio įvairiuose lygiuose nuleidinėjant vandenį yra labai skirtingų temperatūrų ir termodaviklio sumontavimo aukštis turi labai didelę įtaką iki kokio aukščio šalto vandens sluoksnis pakils.

Ne tik termometro montavimo vieta turi įtakos, bet ir kurioje vietoje iš boilerio išbėga karštas vanduo ir kurioje jis paduodamas. Nemanau, kad visi gamintojai tai sprendžia vienodai, todėl ir termometrai skirtingose vietose montuojami.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2020 04 17, 22:07)
Nebus ir tada, skirsis daugmaž apie 10°C. Aišku nuo boilerio priklauso, vienam daugiau, kitam mažiau, ir Verteris labai teisingai į tai atsakė.

O tai ką čia rašei? Cituoju: Kai šildomas boileris, prišyla plius minus visuas boileris iki panašios temperatūros
Papildyta:
Pats tu prie visų su savo „pasakomis“, prisipisai, O šis žmogus, kaip tik paaiškino, kad per daug išsipisinėji, bet tu kaip visada aiškini priešingai.

Taip tu humanitaras, tau fizika neįdomi, bet apie fizikinius dalykus „išmanai geriau, ir dėl to tiksliukams protą tipo gali „PISTI“?

Vat vat, geras komentaras, atėjo visus 8Y81A1S išvadino, o paskui sako, kad mes patys kalti, kad visus porą metų tylėjom, bet kažkada seniai seniai, gal prieš dešimtmetį, išdrysom pasiginčyti su šiuo ponu rekuperatorių temoje. Jis gi humanitaras, techninius dalykus vienareikšmiškai geriau už tiksliukus išmano.

Ačiū už gražius žodžius. Tu nuostabus. Tik tavo pyktis tau kenkia. Dar nuo rekuperatoriaus laikų jo turi? Apsivalyk, įkvėpk gryno ne koronos oro ir nusišypsok šiam pasauliui.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 17, 22:59)
Sildo boileri iki 50C, sildymo metu paduodama termofikata kelia iki 55C be jokiu tenu. Manau jog kiekvienas orinukas ta gali, ne kazkokia raketa gi. Nukritus iki 42C vel sildomas boileris. Su musu nedideliais poreikiais karstam vandeniu sildo karta i para. Savaitgaliais kartais 2 kartus. 

Vienas kartas jungimosi per parą lemia ne tik vandens suvartojimas, bet ir didelė tavo histerizė. Kaip suprantu ji siekia 8 laipsnius. Kam tokia didelė?

Į pabaigą, kai vandens temperatūra siekia 42 laipsnius ir jis dar maišomas su šaltu vandeniu, turėtų būti juntamai vėsus vanduo. Jūs gi visi teigiate, kad vanduo stipriai sluoksniuojasi, todėl leidimas atvėsti iki 42 laipsnių, kuomet pageidauji 50 laipsnių vandens, turi didelės įtakos komfortui. O tai ir lemia dar didesnį sluoksniavimąsi.

Man "Tenko" sako, kad mano siurbliui optimaliausia 2 laipsnių histerizė. Manau, kad tuomet vanduo mažiau sluoksniuojasi ir užtikriną didesnį komfortą.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2020 04 18, 09:43)
Pas mane labai panasiai, sildo iki 50, jungiasi daugmaz prie 40. Termofikata kelia iki 57 laipsniu, tenai nesijungia niekada nei atitirpinimui, nei sildymui prie -20. ŠS kinietis GREE.

Ar ne per didelė 10 laipsnių histerizė? Ar nesijaučia įtaka komfortui? Kokia vandens talpa? Per kiek laiko paruošia vieną boilerį, kai tokia didelė histerizė?
Papildyta:
Žiūrėkit, žmogeliukai pikčiurnos. Ši diskusija jau rodo daug įdomių detalių ruošiant karštą vandenį. Tarkime orinukų savininkai laiko didelę 8-10 laipsnių histerizę. Minto geoterminis daugiau 48 laipsnių vandens neprikaitina. Apie tai ir buvo įdomu pakalbėti, o ne apie sluoksniavimąsi ir kitus pykčius.

Aš pradžioje ruošiau iki 45 laipsnių. Man šiek tiek vėsokas vanduo pasirodė. Nustačiau 50 laipsnių. Jau per karštas. Ypač kuomet atsukęs vien karštą prisileidi pilną vonią. Tenka jį skiesti šaltu vandeniu. Mano bet kuriuo atveju histerizė 2 laipsniai: ar 45, ar 50 laipsnių vandenį ruošia.

Aš taip pat turiu įtarimą, kad realią vandens temperatūrą parodo ne viršutinė, o apatinė riba. Jeigu jūs prišildote vandenį iki 50 laipsnių, bet leidžiate jam atvėsti iki 40-42 laipsnių, tai realiai tokią temperatūrą ir turite. Ypač įvertinus jūsų taip minimą sluoksniavimąsi. Akumuliacinės talpos izoliacija tikrai nėra ideali. Todėl tas orinukų gyrimąsis, kad jis dažnai ruošia karštą vandenį pigiau nei geoterminis, gali būti nulemtas tokios didelės histerizės.

Ką pastebėjau, tai karšto vandens bėgimo iš čiaupo laiką. Antro aukšto vonioje jis pradeda greičiau bėgti, nei pirmo aukšto WC. O atstumas nuo katilo iš pirmo žvilgsnio mažesnis iki pirmo aukšto WC.

Kokie jūsų įspūdžiai su karšto vandens pasirodymu iš čiaupo? Greitai pradeda bėgti ar ne? Aš turiu recirkuliaciją, bet kol kas jos nebandžiau. Manau, kad komfortui tai būtinas dalykas? Kas nors ją naudojate? Daug elektros prisuka?
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2020 04 16, 11:57)
Šildau iki 48C (kiek iš gamyklos atėjo, tiek ir palikau).

Kokia tavo histertizė ir kokia boilerio talpa?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2020 04 16, 10:14)
Šildau iki 52-53. Davilkis boilerio beveik viršuke, tai apačioje tikėtina vanduo vėsesnis.

O kokia tavo histerizė? Kokia boilerio talpa?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2020 04 16, 01:22)
Be teno mano ŠS sugeba užkelti boilerio t° tik iki ±48°C.

Iki kokios temperatūros šildai? Kokia histerizė? Koks talpos tūris?
Papildyta:
Priminsiu, mano Geoterminis vandenį šildo tik iki 48°C. Taip kad orinukai, kurie šildo „tik“ iki 55° vienareikšmiškai yra geresni už geoterminius.

Žmogau, nemaišyk dviejų dalykų. Tuo metu, kai orinukas šildo karštą vandenį iki užduotos 50 laipsnių, jis šildymo metu paduoda 55 laipsnius (Vaikio atvejis) ar 57 laipsnius (Balamūto atvejis).

Norėdamas prišildyti iki realių 55 laipsnių, šildymo metu turėtų tiek apie 60 ar didesnį termofikatą.

Mano atveju taip "Tenko" parašė: Maksimali tiekiama temperatūra 64 laipsniai, tai pašildytų maždaug iki 56-58 laipsnių Čia kalba buvo apie karšto vandens paruošimą be teno.

Tai tavo 48 laipsniai yra jau paruošto vandens ir tiekiamo pašildymui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 balandžio 2020 - 12:16
Štai kaip mano siurblys ruošia karštą vandenį. Čia grafikas, kai buvo nustatyti 45 laipsniai. Ruošdamas karštą vandenį iki 45 laipsnių, termofikatą paduoda iki 55 laipsnių. Histerizė - 2 laipsniai. 45 laipsnių vanduo atvėsta iki 43 laipsnių ir vėl jungiasi. Prieš Velykas buvau išjungęs karštą vandenį, nes išvažiavau.

O štai grafikas, kai karštą vandenį ruošia iki 50 laipsnių. Pradžioje matyti, kad įjungiau šildymą, nes vos grįžus, Vilniuje buvo apie 0 laipsnių ir snigo. O karštą vandenį nustačiau, kad ruoštų iki 50 laipsnių. Ruošdamas karštą vandenį siurblys paduoda iki 58 laipsnių termofikatą, o realiai karštą vandenį paruošia iki 50,5 laipsnio.

Duobė grafike rodo, kad aš prileidau pilną vonią karšto vandens. Staigus vandens temperatūros kritimas iki maždaug 25 laipsnių ir gana greitas paruošimas iki 50 laipsnių.

Dar pastebėjau, kad prie užduotos temperatūros galima pridėti beveik 1 laipsnį. Jeigu nustatyta, kad ruoštų 45, tai paruoš apie 45,5 ar šiek tiek daugiau.
Atsakyti