QUOTE(vaikis_ @ 2020 04 17, 22:59)
Sildo boileri iki 50C, sildymo metu paduodama termofikata kelia iki 55C be jokiu tenu. Manau jog kiekvienas orinukas ta gali, ne kazkokia raketa gi. Nukritus iki 42C vel sildomas boileris. Su musu nedideliais poreikiais karstam vandeniu sildo karta i para. Savaitgaliais kartais 2 kartus.
Vienas kartas jungimosi per parą lemia ne tik vandens suvartojimas, bet ir didelė tavo histerizė. Kaip suprantu ji siekia 8 laipsnius. Kam tokia didelė?
Į pabaigą, kai vandens temperatūra siekia 42 laipsnius ir jis dar maišomas su šaltu vandeniu, turėtų būti juntamai vėsus vanduo. Jūs gi visi teigiate, kad vanduo stipriai sluoksniuojasi, todėl leidimas atvėsti iki 42 laipsnių, kuomet pageidauji 50 laipsnių vandens, turi didelės įtakos komfortui. O tai ir lemia dar didesnį sluoksniavimąsi.
Man "Tenko" sako, kad mano siurbliui optimaliausia 2 laipsnių histerizė. Manau, kad tuomet vanduo mažiau sluoksniuojasi ir užtikriną didesnį komfortą.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2020 04 18, 09:43)
Pas mane labai panasiai, sildo iki 50, jungiasi daugmaz prie 40. Termofikata kelia iki 57 laipsniu, tenai nesijungia niekada nei atitirpinimui, nei sildymui prie -20. ŠS kinietis GREE.
Ar ne per didelė 10 laipsnių histerizė? Ar nesijaučia įtaka komfortui? Kokia vandens talpa? Per kiek laiko paruošia vieną boilerį, kai tokia didelė histerizė?
Papildyta:
Žiūrėkit, žmogeliukai pikčiurnos. Ši diskusija jau rodo daug įdomių detalių ruošiant karštą vandenį. Tarkime orinukų savininkai laiko didelę 8-10 laipsnių histerizę. Minto geoterminis daugiau 48 laipsnių vandens neprikaitina. Apie tai ir buvo įdomu pakalbėti, o ne apie sluoksniavimąsi ir kitus pykčius.
Aš pradžioje ruošiau iki 45 laipsnių. Man šiek tiek vėsokas vanduo pasirodė. Nustačiau 50 laipsnių. Jau per karštas. Ypač kuomet atsukęs vien karštą prisileidi pilną vonią. Tenka jį skiesti šaltu vandeniu. Mano bet kuriuo atveju histerizė 2 laipsniai: ar 45, ar 50 laipsnių vandenį ruošia.
Aš taip pat turiu įtarimą, kad realią vandens temperatūrą parodo ne viršutinė, o apatinė riba. Jeigu jūs prišildote vandenį iki 50 laipsnių, bet leidžiate jam atvėsti iki 40-42 laipsnių, tai realiai tokią temperatūrą ir turite. Ypač įvertinus jūsų taip minimą sluoksniavimąsi. Akumuliacinės talpos izoliacija tikrai nėra ideali. Todėl tas orinukų gyrimąsis, kad jis dažnai ruošia karštą vandenį pigiau nei geoterminis, gali būti nulemtas tokios didelės histerizės.
Ką pastebėjau, tai karšto vandens bėgimo iš čiaupo laiką. Antro aukšto vonioje jis pradeda greičiau bėgti, nei pirmo aukšto WC. O atstumas nuo katilo iš pirmo žvilgsnio mažesnis iki pirmo aukšto WC.
Kokie jūsų įspūdžiai su karšto vandens pasirodymu iš čiaupo? Greitai pradeda bėgti ar ne? Aš turiu recirkuliaciją, bet kol kas jos nebandžiau. Manau, kad komfortui tai būtinas dalykas? Kas nors ją naudojate? Daug elektros prisuka?
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2020 04 16, 11:57)
Šildau iki 48C (kiek iš gamyklos atėjo, tiek ir palikau).
Kokia tavo histertizė ir kokia boilerio talpa?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2020 04 16, 10:14)
Šildau iki 52-53. Davilkis boilerio beveik viršuke, tai apačioje tikėtina vanduo vėsesnis.
O kokia tavo histerizė? Kokia boilerio talpa?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2020 04 16, 01:22)
Be teno mano ŠS sugeba užkelti boilerio t° tik iki ±48°C.
Iki kokios temperatūros šildai? Kokia histerizė? Koks talpos tūris?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2020 04 17, 22:07)
Priminsiu, mano Geoterminis vandenį šildo tik iki 48°C. Taip kad orinukai, kurie šildo tik iki 55° vienareikšmiškai yra geresni už geoterminius.
Žmogau, nemaišyk dviejų dalykų. Tuo metu, kai orinukas šildo karštą vandenį iki užduotos 50 laipsnių, jis šildymo metu paduoda 55 laipsnius (Vaikio atvejis) ar 57 laipsnius (Balamūto atvejis).
Norėdamas prišildyti iki realių 55 laipsnių, šildymo metu turėtų tiek apie 60 ar didesnį termofikatą.
Mano atveju taip "Tenko" parašė:
Maksimali tiekiama temperatūra 64 laipsniai, tai pašildytų maždaug iki 56-58 laipsnių Čia kalba buvo apie karšto vandens paruošimą be teno.
Tai tavo 48 laipsniai yra jau paruošto vandens ir tiekiamo pašildymui?