Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(bruonius @ 2016 12 18, 17:23)
Isbandyk kada akumuliacines Helo rondo ar panasias, pakeisi nuomone 180 laipsniu.

O kas sakė, kad akumuliacinės būna tik elektrinės? Malkinės pavzdys Narvi Steam Master.
Atsakyti
Sveiki,
prašau patarimo, ar verta apipūsti uždarų porų poliuretanu perdangą iš patalpų vidaus vardan sandarumo.

Mintis tokia, kad užsandarintu visas perdangų plokščių sandūras, galimus betonavimo brokus. Monolitinio žiedo ir perdangos sandūrą. Poliuretano pūtimas minimaliu storiu būtų atliekamas po gkp karkaso laikiklių prisukimo.

Esama konstrukcija:

Mūras arko + monolitinis žiedas.
Stogas:
1. Perdanga surenkama g/b plokštės - Plokščių galai užmonolintinti. 200 mm
2. Prilydoma danga - Garo izoliacija
3. Neoporas EPS100 - 300 mm
4. Vata - 40 mm
6. stogo prilydomos dangos.

Ar nebus sviestas sviestuotas? smile.gif
Ir kaip dėl rasos taško?
Atsakyti
QUOTE(povilas00 @ 2016 12 18, 23:32)
ar verta apipūsti uždarų porų poliuretanu perdangą iš patalpų vidaus vardan sandarumo.

Dėl sandarumo - verta. Bet uždarų porų PUR putos, kurios purškiamos vietoje, yra nuodai. Jei blogai sukietės sluoksnis, o viduje liks minkštos putos, įskilus išoriniam apvalkalui viduje esantis minkštimas pradės skleisti nuodus. Aš šitas putas purkščiau tik iš lauko pusės. Viduje - esu kategoriškai prieš jas. NUODAS.
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2016 12 18, 18:28)
O kas sakė, kad akumuliacinės būna tik elektrinės? Malkinės pavzdys Narvi Steam Master.

Joo, ir gara su eukaliptu i rekuperacija, kad pasitikslinti ar rekuperatorius maiso kvapus.
Galima daryti isvada, kad tie sandariuju namu savininkai, kurie pirti yra pasidare ne savo termose, baisiai nusizengia taupumo principams ir nusikalstamai svaisto energija vejais tiesiogine to zodzio prasme. Už tokį aplaidumą tokiu namu savininkams reikia nurėžti mažiausiai viena pliusa nuo ju A klases sertifikato! smile.gif
Atsakyti
Nuo šito užregėto ir pradėjau kitų paiešką, Gera idėja, kad darbinis paviršius didelis, blogai, kad kampų neprieis išvalyti čia minusas.
Dar mačiau ten jų iš viso tris turi, kiti po 10€ parai. Reiks rimtai išbandyti.
Parašysiu atsiliepimą, kaip tik namie langai nupeckioti.
Pasikartosiu - mano nuomone ateityje jie populiarės ir tobulės. Langus statome ne penkiems metams, tad žiūrint į priekį, manau galima bus atsisakyti rankinio langų plovimo, tad jei langai varstomi tik dėl valymo, gal neverta jų daryti varstomų.
Teisinga Cibulis pastebėjo - bent vienas langas kambaryje turi atsidaryti. Pas mane visi kambariai turi po dvi išorines sienas ir po su ar daugiau langų. Tad visi kambariai turės bent po vieną atidaromą langą/duris į balkoną. To gal užteks.

QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2016 12 18, 18:22)
Pasirodo jau yra nuomoje:    https://www.dalinuos...as-robotas-6672. 14  eur, išsibamdot namie ir priimat prendima. As net pats bandysiu manau, turime nemazai langu ir namie, ir ofise.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 13b: 20 gruodžio 2016 - 09:55
Man kažkaip šitas "robotas" geriausias smile.gif
Atsakyti
Stogas.
Atsakyti

Patarkit dėl garažo šiltinimo iš vidaus optimalaus termoizoliacinio sluoksnio (varžos). Garažas turi dvi bendras sienas su namu, virš jo terasa. Lubos apšiltintos, išorinės sienos 25cm neoporo, pamatai 20cm. Turiu pakankamai atlikusio 5cm špuntuoto neoporo, ar užteks jo varžos apšiltinus besiribojančias sienas? Garaže visada bus šilčiau nei lauke, todel tokios pat R kaip lauko sienoms gal nereikia. Jei vis gi mažai 5cm, galvočiau klijuot šį 5cm NEPS + 3cm PIR su GKP. Ką manot?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norcis: 23 gruodžio 2016 - 04:13
QUOTE(norcis @ 2016 12 23, 05:09)
<p>Patarkit dėl garažo šiltinimo iš vidaus optimalaus termoizoliacinio sluoksnio (varžos). Garažas turi dvi bendras sienas su namu, virš jo terasa. Lubos apšiltintos, išorinės sienos 25cm neoporo, pamatai 20cm. Turiu pakankamai atlikusio 5cm špuntuoto neoporo, ar užteks jo varžos apšiltinus besiribojančias sienas? Garaže visada bus šilčiau nei lauke, todel tokios pat R kaip lauko sienoms gal nereikia. Jei vis gi mažai 5cm, galvočiau klijuot šį 5cm NEPS + 3cm PIR su GKP. Ką manot?</p>

Nesupratau, ką nori šiltinti: namo lauko sienas, kurios yra garaže ar garažo sienas? Jei namo sienas, kurios yra garaže, tai jas reikia traktuoti kaip esančias lauke ir šiltinti tiek pat, kiek kitas sienas. O jei tik garažo sienas, kurios nėra namo sienos, tai šiltink tiek, kiek turi likusio neoporo.
Atsakyti

Garažas iš lauko apšiltintas 25 Neps, viduje dabar +18C (palubėje tiek rodo signalizacijos daviklis), kai lauke dabar +2C. Noriu šiltinti namo bendras sienas kurios yra viduje garažo. Nemanau, kad jei fasadas 30cm Neps man reikia ir garažo vidinę sieną tiek šiltinti. Dabar garažas kaip buferinė zona, jei lauke -25 tai garaže bus kur kas šilčiau. Dėl to vidinei sienai nereikia 30cm Neps (tiek kiek šiltinau namą). Klausimas kaip paskaičiuot optimalią varža.

Atsakyti
QUOTE(norcis @ 2016 12 24, 03:56)
<p>Garažas iš lauko apšiltintas 25 Neps, viduje dabar +18C (palubėje tiek rodo signalizacijos daviklis), kai lauke dabar +2C. Noriu šiltinti namo bendras sienas kurios yra viduje garažo. Nemanau, kad jei fasadas 30cm Neps man reikia ir garažo vidinę sieną tiek šiltinti. Dabar garažas kaip buferinė zona, jei lauke -25 tai garaže bus kur kas šilčiau. Dėl to vidinei sienai nereikia 30cm Neps (tiek kiek šiltinau namą). Klausimas kaip paskaičiuot optimalią varža.</p>

Namo siena, kuri yra garaže, yra tokia pati siena kaip kitos namo sienos. Ją reikėjo šiltinti tiek pat kaip ir kitas namo sienas. Ne esmė, kad ta siena yra garaže.

Kaip garažas sujungtas su namu? Tikriausiai nėra atskiriamo tarpo, o garažo sienos primūrytos prie namo sienų. Jei tai, tai yra šilumos tiltelis. Tada pridėk garažo vartus. Dar vienas šilumos tiltelis.

Teisingai turėjo būti taip: namo visos sienos (VISOS - NET IR TOS, KURIOS GARAŽE) turi būti apšiltintos vienodu sluoksniu. Garažas turi būti kaip visiškai atskiras statinys, nors vizualiai namas ir garažas yra vientisas statinys.

Kadangi viskas padaryta atvirkščiai, todėl negaliu pasakyti, kiek reikia šiltinti garaže esančias namo sienas. Aš vis tiek šiltinčiau tiek pat.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 24, 12:22)
Namo siena, kuri yra garaže, yra tokia pati siena kaip kitos namo sienos. Ją reikėjo šiltinti tiek pat kaip ir kitas namo sienas.

Tu čia kalbi žiūrėdamas iš vienos - EE namų pusės. Jei žmogus nenori labai šilto namo, ir žada šildyti ir garažą, bent jau per namo-garažo sienas, tai jų pilnai apšiltinti nederėtų, nes garažas nešils.

Turint omenyje, kad garažo lauko sienos apšiltintos 25cm NEPS, visai nešildyti garažo irgi kvailoka. Teisingiausia dabar būtų nuspręsti, kokią temperatūrą norima palaikyti garaže, ir pagal tai ieškoti optimalios sienos apšiltinimo šiluminės varžos.

Vis tik šis ieškojimas remsis į skaičiavimus. Aš tikrai neskaičiuosiu, daug laiko užims, manau reikėtų kreiptis į dirbančius šioje srityje ir už tai gaunančius atlyginimą, ar gal atsiras kas norintis paskaičiuoti čia nemokamai? Aš kaip sakiau tikrai pass.

Svarbiausia kaip minėjau, apsispręsti kokios temperatūros garaže pageidauji, be to labai svarbus parametras ar yra bendrų namo konstrukcijų su garažu, per kurias gali vykti intensyvus šilumos nutekėjimas, buvimas. Jei yra, tai temperatūros garaže negalima stipriai nuleisti, nes kitu atveju, patalpų viduje, ties tomis konstrukcijomis galimas kondensato rinkimasis ir labai didelė pelėsio rizika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 gruodžio 2016 - 13:50