QUOTE(mintas @ 2020 02 27, 22:19)
Jei miegoti karšta, tai anklodė labai įtakos turi. Aš su lengvute miegu, vasarą ir žiemą tą pačią naudoju. Šiltame name gyvenant ant antklodžių gali pataupyti
.
O ir oro srautus, manau vėliau padidinsi. Ilgiau pagyventi reikia.
Kokius oro kiekius pats varinėji? Sakai 120 kubų 1-2 žmonėms per mažai? Aš jeigu ir padidinčiau, tai nebent iki kokių 140 kubų.
Vakar dienos metu 3 valandas buvau name. Man tikrai nešalta. Pirmame aukšte 20,5 laipsnių, antrame 21 laipsnis. Čia tiek rodė termostatai. Rekuperatorius rodė, kad ištraukia 20,4 ar 20,6 laipsnius.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2020 02 27, 23:36)
Na pas mane pirmas aukštas padalintas į dvi zonas - svetainę su virtuve, kur paklotas vienas kabelis su atskiru termostatu - ten laikome apie 23C. Kita pirmo aukšto zona - miegamas ir visokios likusios chamurkės (drabužinė, rekuperatorinė, sanmazgai). Ten paklotas kitas kabelis su atskiru termostatu, kur palaikom 21C.
II a neturi jokio šildymo. Kol kas ten niekas negyvena ir laikosi apie 19-20 C.
Klausimas visiems - ar jūsų namuose įmanoma skirtinguose kambariuose ir aukštuose palaikyti skirtingą temperatūrą? Mano atveju, jeigu šviečia saulė, tai ji prišildo tam tikrus kambarius. Bet kuomet lauke tokia apniukusi diena kaip ši, tai visuose kambariuose labai panaši temperatūra. Tame pačiame aukšte ji skiriasi nebent 0,5 laipsnio. O antrame aukšte 0,5 laipsnio šilčiau nei pirmame.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2020 02 28, 08:48)
...o čia iš manes žvengia, kai miegamajame palaikoma apie 19. Faina tiesiog viesiau ruoniškai miegot. Nors kaip kam.
Žinoma, kad tai individualus dalykas, bet mažiau nei 20 man atrodo per mažai. Dar tokį dalyką pastebėjau. Esu naujos statybos bute miegojęs prie 20,5 laipsnio. Nėra šalta, bet langai prastesni ir sandarumas prastas, tai kartais paryčiais gerklę skauda. O name su 21 ir 120 kubų oro, kuris pučia tuos pačius 20,5 laipsnių, labai šilta ir jokių problemų su gerkle. Nežinau kas tai lemia: namo sandarumas, geri langai ar kad oras į kambarius pučiamas ne visu plotu kaip bute, o tik koncentruotai ir į kojas.