Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 31, 23:46)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Orginalus" data-cid="72598621" data-time="1580493879"><div><p>o kainas skaiciuoji po pabrangimo? nes pagal mane apie 35 eur turetu but, pas tave apie 31 eur,</p></div></blockquote><p>Dvieju zonu, teks pataisyti smile.gif </p>

o pas pati kiek grindinio vamzdeliu metru isvyniota, kas kiek ir kokio diametro?kiek ziedu gavosi?
Atsakyti

o pas pati kiek grindinio vamzdeliu metru isvyniota, kas kiek ir kokio diametro?kiek ziedu gavosi?

20mm, kas 15cm ir prie vitrinu kas 10cm. 11 konturu ir bendras ilgis 600m.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 02 01, 09:43)
20mm, kas 15cm ir prie vitrinu kas 10cm. 11 konturu ir bendras ilgis 600m.

ŠS energijos perdavimo atžvilgiu, labai teigiamai įtakojančio ŠS COP, toks grindinio šildymo variantas vos ne idealus, tik vat finansinė įrengimo pusė tai ne pati palankiausia.

Palyginimui pas mane:
20mm, kas 20cm ir prie vitrinu kas 15cm. 11 konturu ir bendras ilgis ~600m. Šiluminiu atžvilgiu truputį prastesnis variantas.

Vat, tikslesni duomenys smile.gif.

1a grindų vamzdelių kilpų ilgiai
1. 59 m
2. 56 m
3. 51 m
4. 56 m
5. 47 m
6. 59 m

1a bndras ilgis = 328m

2a grindų vamzdelių kilpų ilgiai
1. 54 m
2. 64 m
3. 70 m
4. 52 m
5. 49 m
2a bendras ilgis = 289m

Viso sunaudota 617m 20mm vamzdžio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 vasario 2020 - 10:43

ŠS energijos perdavimo atžvilgiu, labai teigiamai įtakojančio ŠS COP, toks grindinio šildymo variantas vos ne idealus, tik vat finansinė įrengimo pusė tai ne pati palankiausia.

Palyginimui pas mane:
20mm, kas 20cm ir prie vitrinu kas 15cm. 11 konturu ir bendras ilgis ~600m. Šiluminiu atžvilgiu truputį prastesnis variantas.

Atsivertus saskaita matau 1150 Eur (dalis vamzdeliu parduota buvo, tai isminusavau) visam grindiniam sildymui iki silumos siurblio pajungimo, visi kolektoriai, dezes, net kompensacine juosta iskaiciuota klijuojama prie sienu :) 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 02 01, 10:40)
Atsivertus saskaita matau 1150 Eur (dalis vamzdeliu parduota buvo, tai isminusavau) visam grindiniam sildymui iki silumos siurblio pajungimo, visi kolektoriai, dezes, net kompensacine juosta iskaiciuota klijuojama prie sienu smile.gif

Mano šildomų grindų be valdymo automatikos medžiagų (viskas “Uponor“) kaina – 5250,00Lt, kas būtų 1520,51€. Kadangi įrenginėjau pats, darbų kaina neįtraukta. Ir čia tik grindinio šildymo medžiagų kaina, kompensacinė juosta neįtraukta, nes ją iš principo vis tiek reikėtų dėti, net ir šildomų grindų neįrenginėjant.

Kodėl gavosi brangiau, na gal medžiagos pas patį pigesnės, aš pasitikėjau pažįstamo santechniko man užrodytu pardavėju, kuris tikrai didžiules nuolaidas produkcijai pritaikė, kaip ir tam santechnikui būtų taikę. Na bet prašiau patikimų medžiagų, tai greičiausiai ir gavosi truputį brangiau.

Nors dabar suabejojau, ar armatūros grindinio sutvirtinimui, prie kurios vamzdelius rišau, į sąskaitą neįtraukiau. Jei įtraukiau, tai klaidelė, nes armatūrą vis tiek reikėtų dėti, net ir vamzdelių nevedžiojant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 vasario 2020 - 10:54

Is finansines puses ziurint, grindinio kaina lygi elektros kabeliui grindyse. Silumos siurblio oras-vanduo su aprisimu ir saules elektrines su parama santykis butu toks (siu dienu kainom ir gerais komponentais) :

5Kw silumos siurblio = 6Kw saules moduliu. 

Atsakyti

Mano šildomų grindų be valdymo automatikos medžiagų (viskas “Uponor“) kaina – 5250,00Lt, kas būtų 1520,51€. Kadangi įrenginėjau pats, darbų kaina neįtraukta. Ir čia tik grindinio šildymo medžiagų kaina, kompensacinė juosta neįtraukta, nes ją iš principo vis tiek reikėtų dėti, net ir šildomų grindų neįrenginėjant.

Kodėl gavosi brangiau, na gal medžiagos pas patį pigesnės, aš pasitikėjau pažįstamo santechniko man užrodytu pardavėju, kuris tikrai didžiules nuolaidas produkcijai pritaikė, kaip ir tam santechnikui būtų taikę. Na bet prašiau patikimų medžiagų, tai greičiausiai ir gavosi truputį brangiau.

Nors dabar suabejojau, ar armatūros grindinio sutvirtinimui, prie kurios vamzdelius rišau, į sąskaitą neįtraukiau. Jei įtraukiau, tai klaidelė, nes armatūrą vis tiek reikėtų dėti, net ir vamzdelių nevedžiojant.

Na Tece 20mm vamzdelis nemanau jog prie pigiu medziagu, geros derybos daznai kaina numusa. Santechnikas kuris n metu dirbo su Uponor sake jog sau Tece vedziosis irgi :)

Darbu kainos neskaiciuoju, nes ji jau labai kintanti paskutiniu metu. 

Atsakyti
Man per sausį prisuko 177 kWh elektros šildymui už 26 eurus. Bendrai nuo spalio 9 iki vasario 1 dienos sunaudotos 485 kWh už 66 eurus. Bus rekordiškai pigus šildymo sezonas. Name 20,5 laipsnio.
Atsakyti

Man per sausį prisuko 177 kWh elektros šildymui už 26 eurus. Bendrai nuo spalio 9 iki vasario 1 dienos sunaudotos 485 kWh už 66 eurus. Bus rekordiškai pigus šildymo sezonas. Name 20,5 laipsnio.

Jeigu taip ir toliau su klimato atsilimu, tai geoterminio greiciausiai gamintojai net nebesiulys :)  

Atsakyti

Jeigu taip ir toliau su klimato atsilimu, tai geoterminio greiciausiai gamintojai net nebesiulys :)  

Tai klaipedos kraste jau nesiulo

Atsakyti
Gruodžio šildymas grynaveisle elektra naujomis kainomis:

414 kWh/52 EUR.

Viso elektros 1089 kWh/148 EUR. Vid. temp. 21.5C, 100 kv.m. namas. Palyginimui naujomis kainomis:

Lapkritis 335 kWh/43 EUR
Gruodis 411 kWh/53 EUR

Nebebus jau žiemos manau.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2020 02 01, 11:02)
Silumos siurblio oras-vanduo su aprisimu ir saules elektrines su parama santykis butu toks (siu dienu kainom ir gerais komponentais) :
5Kw silumos siurblio = 6Kw saules moduliu. 

6kW per akis dengtų namo šildymo poreikį ir mano atveju, karšto vandens ruošimą. Didesnio karšto vandens vartojimo atveju gal kiek ir pritrūktų. Saulės elektrinės ir elektrinio šildymo kabelio variantas mano supratimu yra patrauklesnis, už Vandeninio ŠS.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2020 02 01, 17:36)
Jeigu taip ir toliau su klimato atsilimu, tai geoterminio greiciausiai gamintojai net nebesiulys smile.gif

Atšilimas laikinas, eina mažesniais/didesniais ciklais, tad kurį laiką pašilsim, o vėliau vėl turėsim šaltesnių žiemų. Ne CO² įtakoja klimato kaitą, o saulės radiacijos intensyvumo kitimas, tai daugybė mokslininkų seniai įrodė. Bent vienas protingas prezidentas tai supranta ir sugeba atsilaikyti nuo didelio per medijos priemones daromo spaudimo. Daugiau info čia:

https://youtu.be/3HxdJzJLqj8

Taip kad nepergyvenkit šiltus namus statydami, kailinių dar prireiks ir dar jūsų gyvenimo tam užteks ;).

Beje, atkreipkit dėmesį į tai, kad dyzeliniai automobiliai naudoja mažiau degalų už benzininius, tad ir mažiau CO² pagamina, bet Vokiečiai jų į miestus neįsileidžia. Ir teisingai daro, nes kaip minėjau, ne CO² reikia bijoti, o tikros taršos, nes dyzeliniame kure yra didesnis teršalų kiekis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 vasario 2020 - 21:51