QUOTE(vaikis_ @ 2020 01 01, 21:20)
<p>Vien sildomo ploto skirtumas 30 kv.m, temperaturu skirtumas viduje taip pat yra. Aisku norint viska labai tiklsliai suskaiciuoti reiketu analogisku visom prasmem namu su skirtingais silumos saltiniais. Net skaiciuojant dabar su kokiu PHPP vistiek nebus "pilno vaizdo". As COP skaiciuoju dabar tik momentini, kas 5 sekundes. Dar nesugalvojau kaip reiketu teisingai skaiciuoti koki akumuliuota per 1h., visgi srautas nera pastovus kadangi siurblys ji atitinkamai reguliuoja pagal savo algoritma. O kur dar atitirpinimo ciklai Cirkuliacinis dabar itraukiamas, gi as viso silumos siurblio elektrines sanaudas nuskaitau. </p>
Na va, dėl ploto 30m², klausimas aišku, kiek tai būtų procentaliai, bet akivaizdu, kad iki 2X dar stipriai trūksta. Pritariu, kad kintamūjų yra gerokai daugiau nei čia privardinta, dėl to ir sakau, kad kol nėra idealai tokių pat namų, tol to nepavyks išsiaiškinti.
Realiai, tai mano namas galėtų kaip ir būti variantas, sakykim pasistatau ŠS elektros matuoklius, bet ir vėl, temperatūros skirsis, tiek lauke, tiek viduje, kitos elektros sąnaudos skiriasi, tad net ir mano atveju tai būtų būrimas iš kavos tirščių, todėl ir galiu kalbėti tik apie tai, kas man rodosi ;).