Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(cibulis @ 2016 12 16, 15:05)
Juk nesame A+ klasės radikalai,

Tuo labiau , kai žinai, kaip tos radelės dalinamos smile.gif.

Bet mano nuomonės nepakeisi. Man varstomų langų antram aukšte nereikia.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 12 16, 16:11)
Tuo labiau , kai žinai, kaip tos radelės dalinamos smile.gif.

Spėju, kad tik B klasę dalino už gražias akis. A ir aukštesnė klasė taip lengvai nepraslys. Juk reikės privalomai daryti sandarumo testą ir skaičiuoti šilumos tiltelius. Jų nedarys tik už gražias akis. Teks įrodyti, kad namas šiltas.
Atsakyti
Kaip ir rašiau anksčiau, visuose kambariuose bus bent po vieną varstomą langą/duris.
Pagrinde turiu klausimą dėl keletos langų (įkelsiu) kurie kelia problemų dėl valymo, prie jų kitaip neprieisi, kaip tik atidarius, arba reikia kito sprendimo - kopėčios arba valymo robotai arba kitas sprendimas.
Man atrodo turputį nelogiška daryti langą atidaromą tik dėl galimybės jį nuvalyti, ir čia pradėjau ieškoti sprendimų. Energetiškai efektyvių bei komfortiškų namų statybose žmonės išleidžia pinigus išmaniems valdikliams kurie sutaupo ir/ar palengvina gyvenimą, tai kodėl gi to nepadarius su langais.
Kol kas atsiliepimų neradau, nors rinkoje jau gan seniai siūlmi (winbot, hobot).
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2016 12 16, 15:33)
Kaip ir rašiau anksčiau, visuose kambariuose bus bent po vieną varstomą langą/duris.
Pagrinde turiu klausimą dėl keletos langų (įkelsiu) kurie kelia problemų dėl valymo, prie jų kitaip neprieisi, kaip tik atidarius, arba reikia kito sprendimo - kopėčios arba valymo robotai arba kitas sprendimas.
Man atrodo turputį nelogiška daryti langą atidaromą tik dėl galimybės jį nuvalyti, ir čia pradėjau ieškoti sprendimų. Energetiškai efektyvių bei komfortiškų namų statybose žmonės išleidžia pinigus išmaniems valdikliams  kurie sutaupo ir/ar palengvina gyvenimą, tai kodėl gi to nepadarius su langais.
Kol kas atsiliepimų neradau, nors rinkoje jau gan seniai siūlmi (winbot, hobot).

nu tai jeigu bent po vieną atidaromą kambariuose bus, tai čia darykite taip, kaip jums atrodo teisingiausia. varstomi duos kažkokius tai didesnius nuostolius. Ypač dvivėriai. Jeigu siekiamybė skaičiuoti skaičius po kablelio didesnė - darykite nevarstomus. Jeigu keli papildomi kW ne problema - darykite varstomus. Robotas irgi nėra blogai, nors asmeniškai nečiupinėjau jokio. Manau forume atsakymo į šį klausimą nerasite. Teks tartis su savimi ir šeima 4u.gif
Atsakyti
kW nesivaikau. Bet jei paprasti sprendimai leidžia sumažinti šilumos nuostolius kodėl gi ne. Buvo įdomu, ką kiti, kurie itin akylai skaičiuoja šilumos nuostolius, galvoja ir daro šiuo klausimu.
Pirmame aukšte pas mane buvo suplanuotos dvi didelės vitrinos (2.5x2.3), audžiau mintį daryti berėmės konstrukcijos langus - paketą sodinti tiesiai į sieną. Tas vitrinas sumažinau iki normalių langų. Mintis atsisakyti rėmų visai patraukli, bet kainos prasme ne kažin kas susitaupo, atsiranda montavimo subtilybių o ir vizualiai sunkiau suderinti berėmius su varstomais rėminiais langais. Tai šia mintį bemaž palaidojau.

įkeliu nuorodą su langų išdėstymu, pataplų pavadinimų nėra, bet čia man aktualiau - ką daryti su antro aukšto langais klaustukais. Poreikio juos atidarinėti nėra, nes patalpa turi kitą atidaromą langą/duris.

https://drive.google...TGVPRm1ranEzd0U
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2016 12 16, 10:38)
Tačiau gavau rimtą klausimą iš moteriškos pusės - o kaip su langų valymu? Pirmame aukšte ok, o kaip su antru? Statyti varstomus langus vien dėl galimybės juos valyti irgi neatrodo logiška. Kaip šie klausimai sprendžiami? Langų valymo robotai? Ar vis tik varstomi?

Dėl robotų pirma kartą girdžiu, bet pasižiūrėjęs filmuką apėmė ekstazė: https://youtu.be/AXAsfzzAl64. Tokie robotukai gi valytų ir iš vidaus. Kaina 300 USD - gaidžio ašaros, lyginant su tuo, kaip šeimoj santykiai pagerėja, kai nereikia aiškintis, kam tai priklauso. Aš už robotus!

O jei ilgėliau dvejotumėt dėl roboto, galima su kaimynais išsikviesti Švaros brolius su bokšteliu. O gal bokštelis kur nors aplink namus nuomojamas. Be to manau, kad toks robotas turi labai didelius šansus atsirasti https://www.dalinuosi.lt/ ar įrankių nuomoje.

Dėl vieno varstomo lango kambary - manau privaloma, ypač SIPS, kaip kad bus ir pas mane.

Dėk nevarstomus, taupyk pinigus ir pirk robotą!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 16 gruodžio 2016 - 18:50
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2016 12 16, 19:47)
Dėl robotų pirma kartą girdžiu, bet pasižiūrėjęs filmuką apėmė ekstazė:
Dėk nevarstomus, taupyk pinigus ir pirk robotą!

Pasikartosiu: jei patalpoje vienintelis langas ir tas pats nevarstomas - kaip uždėsite robotą ant išorinio stiklo? ax.gif
Atsakyti
Taip, čia dilema, bet išsprendžiama, su teleskopine lazda uždėti ir gal ok, reik žiūrėti kaip su jų valdymu. Turi distancinį. Jo gal pakaks. Aš manau ir šiaip įdomus ir patrauklus sprendimas net ir varstomiems langams. Nereikia taip sugretinti šių dalykų.
Jei priimi sprendimą, kad varstomi vien dėl valymo neapsimoka, ieškai sprendimo kaip juos valyti.

O kaip, siūlytumėte nuvalyti 2.3m aukščio vitriną? Reiktų abi puses varstomas daryti. O tai brangina visą sistemą 350eur (jei skaičiai teisingi buvo) plius nuostoliai šilumos. Gal tikrai neverta?

Kiek čia išsakė nuomones susidaro vaizdas, kad tikrai, tie langai retai atidaromi būna.

Aš linkstu link dalies nevarstomų langų. Manau tobulės robotai ir bus sprendimų dar geresnių.
Turiu du langus antrame aukšte kur priėjimas sunkus, už jų nevarstymo kainą gaunu valantį devaisą, kuris nemokamai išvalys kitus 44m2 x 2 pusės langų. O tai juk velniškai daug.
Liko žmoną įtikinti.

QUOTE(Giords @ 2016 12 16, 20:10)
Pasikartosiu: jei patalpoje vienintelis langas ir tas pats nevarstomas - kaip uždėsite robotą ant išorinio stiklo?  ax.gif

Atsakyti
Dekui mariuzs už info apie parapetus. Labai naudinga.

Linkstu link putstiklio Foamglas Perinsul HL panaudojimo ant pamato. Visi atsakymai po truputį gula į savo vietas. Tik iškilo vienas klausimas: ties putstilio sandurom vienas su kitu tikrai atsiranda nesandarumas. Mūrijant jie tiesiog priglaudziami vienas prie kito ir tiek. Putstiklio tinkavimas iš vidaus atrodo visiškai absurdiškas dalykas, nes jie tam ir naudojami, kad atskirti šaltą pamato betoną ir mūrą (tinkuojant atsirastų bent pusės cm vertikalus tinko šalčio tiltas).

Kokie pasiūlymai? Nutepti iš vidaus, kad ir bitumine mastika?
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2016 12 17, 14:16)
Dekui mariuzs už info apie parapetus. Labai naudinga.

Linkstu link putstiklio Foamglas Perinsul HL panaudojimo ant pamato. Visi atsakymai po truputį gula į savo vietas. Tik iškilo vienas klausimas: ties putstilio sandurom vienas su kitu tikrai atsiranda nesandarumas. Mūrijant jie tiesiog priglaudziami vienas prie kito ir tiek. Putstiklio tinkavimas iš vidaus atrodo visiškai absurdiškas dalykas, nes jie tam ir naudojami, kad atskirti šaltą pamato betoną ir mūrą (tinkuojant atsirastų bent pusės cm vertikalus tinko šalčio tiltas).

Soudal'io spec mastika tiktų labiausiai
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2016 12 17, 14:16)

Aš kai pats klijavau putplastį, tai prie šaltų paviršių klijavau cementiniais klijais, o prie šiltų paviršių, šilumos tilto sumažinimui - poliuretainiais klijais iš balionėlio. Manyčiau, kad šioje vietoje vertikalias siūles taipogi puikiausiai galima būtų suklijuoti poliuretaniniais klijais, taip stipriai padidinant siūlių sandarumą. Bituminė mastika iš vidaus irgi visai į temą.
Atsakyti
Grindys.
Atsakyti