Bandai iš manęs išgirsti aiškinimą apie architektūrines ir kitas priemones, taip bandydamas mane įtraukti į pačio sugalvotą nesąmonę apie dalykus, apie kuriuops niekada nekalbėjau, kad jau po 10 postų atrodytų, jog tai tikrai mano teiginiai. Ne tai tamstos ir tik tamstos teiginiai, su manim neturintys nieko bendro. Niekada nesakiau apie architektūrines ar kitas priemones ir toliau į jas veltis neketinu, taip kad nustok mane terorizuoti dėl jų. Tai tik tavo išmislas ir pats jį narstyk kiek tau patinka, bet neversk į jį lysti kitų.
Kalbėdamas apie EE namą, teigiau, kad jį reikia susiprojektuoti teisingai ir tuomet jis neperkais vasarą. Kalbant apie EE namą, žodis projektavimas, kategoriškai negali apsiriboti tik kažkuria tai viena susiaurinta prasme, pavyzdžiui tik architektūrine dalimi. Jei vertinsi tik apšiltinimą, langus, ventiliaciją ir kitus elementus atskirai, EE namo nepastatysi. EE namas yra kompleksinis sprendimas vienu metu vertinant visus su šilto namo statybomis susijusių elementų. Automatiškai bandymas visus įtikinti, kad aš turėjau omenyje tik architektūrinę dalį yra grubus melas, labai stipriai nutolęs nuo realybės ir neturintis absoliučiai jokio realaus pagrindo.
Ar tu jauti, koks susireikšminęs esi. Jautiesi kažkokiu ekspertu. Tu bandai save parodyti kaip neklystanti. Tarsi tavo nuomonė ir žinios yra visada tik teisingos. Ir tas žiauriai matosi. Tu bijai suklysti. Todėl dabar visom išgalėm bandysi įrodyti, kad taip nesakei ir taip nesakei ir taip nemanai. Bet juk tai dzin. Ar tu tai suvoki? Visiškai dzin. Čia nėra mokslinė disertacija ar tavo karjeros klausimas ar dar kažkas turi būti visiškai dzin. Vis prikiši - Cibuli nerauki fizikos ir aš tau tuoj paaiškinsiu kaip čia viskas yra. Nusišikt man ant tokio aiškinimo. Aš nebijau suklysti, pasakyti, kad klydau. O tu to bijai. Taip sugriauni savo ego. Bet čia jau ne mano reikalas.
Man paprasčiausia buvo įdomu kaip gali Arkavos namas neperkaisti. Krūva jo pasisakymų neatitinka tiesos. Pabrėžiu - aš taip manau, tai tik mano NE FIZIKO ir NE EKSPERTO nuomonė. Man tiesiog įdomu. O tu vis man bandai įrodyti, kodėl Arkavos namas neperkaista, bet lygioje vietoje pritrūko argumentų. Ir jeigu įdomu, tai man dzin moksliniai išvedžiojimai ir tavo sapalionės. Man tiesiog įdomu, kodėl namas neperkaista ir kodėl ar ką slepia Arkava.
Žiūrėk čia. Aš rašiau:
Šiaip yra nesąmonė, kad lauko temperatūrai esant 34, tavo name būtų 23 be jokių priemonių.
Tavo atsakymas žemiau:
Sąmonė, per karščius galėjai į rūsį nueiti, dar ir žemesnę temperatūrą būtum užtikęs. Jei namas termiškai inertiškas, dienos metu būna su uždarytais langais, langai šešėliuoti, o nakties metu stipriai praventiliuojamas atidarant langus, tokia situacija pakankamai realiai skamba. Dar ir miške jei namas, įtariu, net ir dienos metu langų pilnai uždaryti nereikia.
Iš šito tavo pasakymo galima suprasti, kad vien architektūrinių dalykų pakanka, kad namas neperkaistų. Šiek tiek žemiau pasitaisei:
Neturi, esu įsitikinęs, kad galima suprojektuoti ir A++ namą, kuris vasarą neperkaistų be jokio aktyvaus vėsinimo. Esmė būtų šešėliavimas, aišku stipriai prie to ir ŽŠ prisidėtų.
Bet mes kalbėkime ne apie tavo išvedžiojimus, o kodėl neperkaista Arkavos namas. Jis rašė:
Mintai! Filosofavimo daug, bet mano namas absoliučiai jokio šešėlio negauna. Visa veja iškepus...
Tu jam atrašai:
Kai buvau pas tave, man užkliuvo, kaip tavo stogas uždengia gerokai didesnį plotą nei tik namo konstrukcijos. Realiai tavo stogas sukuria pakankamai gerą šešėlį, taip kad tavo visi langai šešėliuoti ir gerokai geriau nei tik minimaliai.
Arkava atgal:
Tai taip. To ir siekta buvo, kad pasaugotų nuo tiesioginių spindulių. Kai saulė zenite- tiesiogiai šviečia gal į 1 m grindų ploto...
Viskas. Čia tavo filosofija, kodėl neperkaista Arkavos namas ir baigiasi. Tipo pabandei pasakyti, kad jo namas gerai šėšeliuotas, bet anas įrodė, kad nėra jis gerai šešėliuotas ir net vasarą apie 1 metrą į namą įlenda saulė.
Aš tiesiog bandžiau suprasti, kodėl Arkavos namas neperkaista. Nes manau, kad jis kažką meluoja arba slepia. Kiek suprantu Arkava neturi jokio inžinerinio sprendimo namo vėsinimui. Lyg ir turi ten kažkokį vamzdį po žeme užkasęs, bet dorai nežinau. Taigi išeina, kad nuo saulės saugojasi viena architektūrinėmis priemonėmis ir neva miškeliu šalia. Taigi išeina, kad iš esmės vien architektūros užtenka, kad namas neperkaistų. Bet aš tuo netikiu, nes Arkava kažko nepasako.
Tai kodėl jo namas neperkaista? Ar jis tikrai gali neperkaisti vien dėl plataus stogo? Ar Arkava meluoja ir kažko nepasako? Tu išpradžių sakei, kad lyg ir vien architektūrinių sprendimų užtenka, kad namas neperkaistų. Dabar sakai, kad jau vien architektūros neužtenka. Tai koks stebuklas lemia, kad Arkavos namas neperkaista?