QUOTE(vaikis_ @ 2019 02 11, 07:55)
Kad ten jam nepatiko vienas irasas ir ji visai istryne
Matomai nepatinka tokie, kurie moka dar suskaiciuoti viska. Kas svarbiausia dar rengia seminarus ir visus mulkina.

verslas yra verslas

QUOTE(madwifi @ 2019 02 10, 23:25)Kokioj čia grupėj?
Ne grupe, o sarlatano puslapis FB
Kaspars rašė: "Tai viso šildymui prisuko 98 kubus dujų, kas yra tolygu 1034 kWh". Mano geoterminio COP apie 4,88. Taigi 1034/4,88=212 kWh elektros. Eurais tai būtų 27,56 eurai. O name palaiko 24 laipsnius. Ir tu sakai daug? Man čia atrodo superinis variantas. Klausimas - kaip tai įmanoma. Vienintelis paaiškinimas - labai stori namo kailiniai, beveik be nuostolių dirbantis vėdinimas ir nuolatos name lakstantys 2 šunys. Dar lyg ir žmogus būna. Ar tu tiki, kad 170 kv. m name galima palaikyti +24 už 28 eurus per mėnesį?Idomu ar sis namas patrauktu iki pasyvaus namo reikalavimu, aisku reiketu palaikyti 20C ?
manau kad laisvai tilptu. kai bus laisvesnio laiko, gal reiktu pabandyt suvest, jei kasaparas pateiktu reikalingus duomenis.
Tikslingiausia butu laukti sildymo sezono pabaigos ir jau tada skaiciuotume velykinius kiausinius
Pamenu jog sildymo sezona pradejo lapkricio menesi.
Nu ten labai stori kailiniai, bet esmė kvadratūroje. Jei į 170m² įtrauktas ir garažo plotas, tai ne visai sąžininga jį visą vertinti, nes garažas termiškai atskirtas nuo namo, kaip ir pas tave. Automatiškai viena sienos dalis turi kontaktą ne su lauko oru, o su šiltesne patalpa - garažu. Dar labai svarbus aspektas yra 4 stiklai ir ką, man tai labai panašu į realų variantą. Savo namo abiejų aukštų išplanavimą skasparas kažkada jau skelbė, tad užtenka žvilgtelt į brėžinukus ir suprasi, kad ten tikrai šiltas namas. Realiai, tai ir Bango namas įtariu, tiek mano namą, tiek tavo, tiek Vaikio perspjauna, jau vien dėl 4 stiklų stiklo pakete. Nesuprantu tik vieno. Kam skasparui dujos? Nors pamenu, ne kartą jau klausiau, bet tai ir nesupratau.Per daug sureiksmini 4 stiklu paketus, jau buvau issakes savo abejones pries tai. Ug labai mazas pagerejimas su tokiais tarpais, norint tikru 0.4 reikia 18mm tarpu, su 16mm reiksme apie 0.45-0.47
Butent ispudingi neoporo sluoksniai padaro visa siltuma.