QUOTE(madwifi @ 2019 01 22, 21:15)
nezinau i kur pas ji ta visa pirmine 95.82, mano sertifikate visi pirmines energijos punktai yra lygiai is 2.8 padauginti atitinkami silumines energjos punktai. o pvz silumines energijos poreikis yra = visi_nuostoliai - visi_pritekejimai*0.62. ir nostoliai ir pritekejimai nieko bendra su jokiais COP-ais neturi, kaip ir galutinis rezultatas t.y. silumines energijos poreikis sildymui. pas mane jis ~ 15kwh/m2.
P.S. jau zinau kas yra mariaus 95.82 - tai sildymo, karsto vandens ir visos elektros pirminiu energiju suma (6.53+10.60+17.09)*2.8 = 95.82. Nei pas ji nei pas mane neina vesinimo energija.
ir supratau kodel sumines elektros sanaudos pas visus vienodos ir lygios 17.09 - tai normatyvinis skaicius ir tiek, matyt pagal kazkoki vidutini namu ukiu svartojima. i ji aiskiai neieina sildymo, karsto vandens ir vesinimo elektros sanaudos
P.S. jau zinau kas yra mariaus 95.82 - tai sildymo, karsto vandens ir visos elektros pirminiu energiju suma (6.53+10.60+17.09)*2.8 = 95.82. Nei pas ji nei pas mane neina vesinimo energija.
ir supratau kodel sumines elektros sanaudos pas visus vienodos ir lygios 17.09 - tai normatyvinis skaicius ir tiek, matyt pagal kazkoki vidutini namu ukiu svartojima. i ji aiskiai neieina sildymo, karsto vandens ir vesinimo elektros sanaudos
O kas tas 2.8? Jei tu teisus, tai mano energetikas neaiškiai man sudėstė. Gerai, pasiaiškinsiu ir aš dar sykį. Peace!