Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(zeng @ 2016 12 04, 23:58)
Rezultate bendras Smartwin Uw - 0,66. O Bango įrengtų berėmių apie 0.4.

Koks stiklo paketų q, t.y. saulės šilumos pralaidumo faktorius? Koks tų profilių Uf? Galbūt langai labai šilti, bet ar jie paima saulę? Jei jums apie 22 kv. m langų kainavo apie 10 500 eurų, tai man 32 kv. m. PVC kainavo apie 6500 eurų su montavimu. Už 4000 eurų skirtumą ilgai ir nuobodžiai galėsiu šildytis. Man medis patinka, bet proto ribose.
Atsakyti
Imeskit foto kaop beremio lango apdaila atrodo?
4 stiklu su kriptono ar argono dujomis gaminot?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 04, 19:20)
O kokį Sandaruma pavyko gauti?

Deja šito nežinau. Vienintelis sandarumo testas kurį darėme:
http://www.part.lt/i...f4c789f9871.JPG
Bangas pasiūlė patikrinti sandarumą naudojant paprasčiausią ventiliatorių, prijungtą prie oro padavimo angos rekuperatoriui, ir sukeliant neigiamą slėgį name. Tada apėjome visur su termovizoriumi. Tokiu būdu ir duris galėjome patikrinti, ką šiaip turbūt sunku padaryti su tikru testu. Viskas atrodė tikrai gerai, vos kelias vietas reikėjo sutvarkyt. Man šito ir užteko. Nuo pat pradžių nesiruošiau statyti sertifikatams ir už juos mokėti. Pageidautina buvo, kad namas atitiktų mano piniginės "setifikatą" mokant už šildymą ir t.t. smile.gif
Tiesa phpp skaičiavimus klaipėdiečiai projektui darė:
http://www.part.lt/i...1729ed8b190.png
Realus rezultatas turėtų būti dar geresnis, nes langai ir stogas gavosi daug geresnių verčių.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2016 12 04, 23:38)
Deja šito nežinau. Vienintelis sandarumo testas kurį darėme:
http://www.part.lt/i...f4c789f9871.JPG
Bangas pasiūlė patikrinti sandarumą naudojant paprasčiausią ventiliatorių, prijungtą prie oro padavimo angos rekuperatoriui, ir sukeliant neigiamą slėgį name. Tada apėjome visur su termovizoriumi. Tokiu būdu ir duris galėjome patikrinti, ką šiaip turbūt sunku padaryti su tikru testu. Viskas atrodė tikrai gerai, vos kelias vietas reikėjo sutvarkyt. Man šito ir užteko. Nuo pat pradžių nesiruošiau statyti sertifikatams ir už juos mokėti. Pageidautina buvo, kad namas atitiktų mano piniginės "setifikatą" mokant už šildymą ir t.t. smile.gif
Tiesa phpp skaičiavimus klaipėdiečiai projektui darė:
http://www.part.lt/i...1729ed8b190.png
Realus rezultatas turėtų būti dar geresnis, nes langai ir stogas gavosi daug geresnių verčių.

Aš vedinau namą kanaliniu 500 kubų ventiliatoriumi, tai iš vidaus durys tikrai sunkiai atsidarydavo net ir turint vieną laisvą D200 mm anga. Siūlyčiau normaliai patikrinti, dūmų testas puikiai parodytų ir durų problemas. Jeigu nereikia sertifikatui testo tai dar ir pigiau kainuotų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 04 gruodžio 2016 - 23:59
QUOTE(cibulis @ 2016 12 04, 23:03)
Koks stiklo paketų q, t.y. saulės šilumos pralaidumo faktorius? Koks tų profilių Uf? Galbūt langai labai šilti, bet ar jie paima saulę? Jei jums apie 22 kv. m langų kainavo apie 10 500 eurų, tai man 32 kv. m. PVC kainavo apie 6500 eurų su montavimu. Už 4000 eurų skirtumą ilgai ir nuobodžiai galėsiu šildytis. Man medis patinka, bet proto ribose.

Nesiginčyju, ekonomiškai gal sunkiai pagrindžiamas sprendimas. Na nepatiko nei vieni plastikiniai langai. Aišku brangus tas "nepatiko", bet kai pamatai ko tik neišdarinėja lietuviai namo vidaus apdailoje... Va ten man pavyzdžiui atrodo visiškai beprasmiška ir nereikalingas pinigų taškymas. Čia vis tik turbūt subjektyvūs dalykai, sunku objektyviai išmatuoti. Pas mane ir grindys paprasčiausias laminatas, tiesa sudėtas ant Haro Silent Pro pakloto su 0,01 varža. Tikrai tie langai buvo didele dalim emocinis pasirinkimas - norėjau su paslėpta varčia ir t.t. O plastikiniai vieninteliai Internorm panašaus tipo buvo, bet tuos iš Lenkijos būtų tekę vežtis..

Pietinėje pusėje vitrinose 3-stikliai Guardian nrG, ten kaip ir viskas aišku Ug 0,64, q 61
Rytinis ir vakarinis Quadruple G-Troetsch EN2plus Ug 0,44, q 49
Šiaurės vakarų ir durų Quadruple G-Troetsch Zero Ug 0,39, q 33

Bango berėmių tikslių duomenų net nežinau, reikia jo paklaust.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2016 12 04, 23:34)
Imeskit foto kaop beremio lango apdaila atrodo?
4 stiklu su kriptono ar argono dujomis gaminot?

Ne, ten jau argonas, dėl to ir paketas tokio storio.
http://www.part.lt/i...2ef58840c40.JPG
Atsakyti
Vakar radau įsijungusį rekuperatoriaus oro pašildytuvą. Plačiau čia.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 04, 23:55)
Aš vedinau namą kanaliniu 500 kubų ventiliatoriumi,  tai iš vidaus durys tikrai sunkiai atsidarydavo net ir turint vieną laisvą D200 mm anga. Siūlyčiau normaliai patikrinti,  dūmų testas puikiai parodytų ir durų problemas. Jeigu nereikia sertifikatui testo tai dar ir pigiau kainuotų.

Galbūt pasibaigus viska viduje, kai jau neskaičiuosim kiekvieno euro, pasidarysiu smalsumo dėlei.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2016 12 05, 11:24)
Galbūt pasibaigus viska viduje, kai jau neskaičiuosim kiekvieno euro, pasidarysiu smalsumo dėlei.

Tada jau nebus noro ir galimybių taisyti. Sandarumo testą verta daryti kol dar galima ištaisyti problematiškas vietas. Tikiuosi nesupyksit, bet jei namo sandarumas prastas, tai ir langai negelbės. Sandarumo testas daug nekainuoja, o ir didžiausias problemas galima tikrai nebrangiai ištaisyti. Per nesandarias vietas galima prarasti daugiau šilumos nei juos sutaupys labai šilti langai. Šiuo atveju turėjo būti kompleksinis sprendimas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 05, 10:29)
Tada jau nebus noro ir galimybių taisyti. Sandarumo testą verta daryti kol dar galima ištaisyti problematiškas vietas. Tikiuosi nesupyksit, bet jei namo sandarumas prastas, tai ir langai negelbės. Sandarumo testas daug nekainuoja, o ir didžiausias problemas galima tikrai nebrangiai ištaisyti. Per nesandarias vietas galima prarasti daugiau šilumos nei juos sutaupys labai šilti langai. Šiuo atveju turėjo būti kompleksinis sprendimas.

Aišku sandarumo testu negaliu to įrodyti, bet manau, kad tikrai neblogas sandarumas pas mane. Turiu pagrindo pasikliaut tuo kas ir kaip buvo daryta, savadarbis testas tik patvirtino, kad neblogai. Juolab, kad piniginės testą namas kas mėnesį jau išlaiko. Bet šiaip tiesa, dabar tikrai nebūtų noro ir galimybių taisyti.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2016 12 04, 13:38)
Perdanga: plokštės ir dalis monolitinė. Stogo sumuštinis nuo viršaus: betoninės čerpės, plėvelė, mineralinė plokštė, dvitėjinės sijos ir 40cm neoporo tarp jų, mineralinė plokštė, 4cm PIR.
http://www.part.lt/i...97d523f9539.JPG

Gera idėja apšiltinimą dėti tarp dvitėjų sijų, šių montavimo metu. Tik taip putplastį galima sudėti kokybiškiausiai.

Tai turbūt tiek. Turbūt sukrausiu visus statybos patyrimus ir vargus į kokį blogą, gal pravers kam kokia info, kaip kad man pravertė daugelio čia besistačiusiųjų.

Man tai jau nepagelbėsi, bet tikrai bus labai įdomu pasiskaitinėti.

Savąjį bloga talpinau vedamas Evoy raginimų, atsilyginti už gautą info SM forume, paviešinant statybų niuansus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 04, 23:03)
Už 4000 eurų skirtumą ilgai ir nuobodžiai galėsiu šildytis. Man medis patinka, bet proto ribose.

Grubiai 40 metų.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 12 05, 11:12)
Gera idėja apšiltinimą dėti tarp dvitėjų sijų, šių montavimo metu. Tik taip putplastį galima sudėti kokybiškiausiai.
Man tai jau nepagelbėsi, bet tikrai bus labai įdomu pasiskaitinėti.

Savąjį bloga talpinau vedamas Evoy raginimų, atsilyginti už gautą info SM forume, paviešinant statybų niuansus.

Bango išradimas čia. Jis man atrodo jau viešino šitą būdą iš savo namo statybos. Dideli putplasčio blokai buvo tiksliai išpjaustinėjami ir suleidžiami.
Atsakyti