Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(norcis @ 2017 11 23, 17:25)
<p>o jei dar atsiranda saulės kolektorius kaip tada? pas mus boileris 220l ir trys vidutinio dydžio gyvatukai (ne vieno vamdžio) pvz.: vartotojo įkelta nuotrauka</p>
<p> </p>
<p>geras klausimas kas efektyviau - geotermas nuolat sildastis juos per karsta vandeni ziema (tarkim vidutinis COP 3.5), o vasara saules kolektoriumi nemokamai ar el. tenas su taimeriu nuo 30C iki 50C pakeliantis ziema kai padziauni ranksluosti ir pats ijungi, o vasara nuo 10C iki 50C (kai sildymui karstas vanduo neruosiamas). Nepatinka ideja, kad vasara turint karsto vandens pertekliu gyvatukus tenu reiktu sildyti...</p>

Jei jau pats lenkiate (nebesvarstote žemė-vanduo ar nei oras-vanduo; atsiranda saulės kolektoriai) svarstykles į norimą pusę tai tikrai jos svyra į gyvatuko pajungimo nuo DHW pusę biggrin.gif
Atsakyti

Taip pat renkuosi  gyvatuką kokį gyvatuką rinktis ir kaip jungti. 1-as variantas - elektrinis. 2-as variantas - nuo karšto  vandens recirkuliacijos (DHW). Kiek radau internete, tai gyvatukai skirti šildymo sistemoms (paprasti plieniniai) netinka jungti prie karšto vandens ruošimo sistemos. O nerūdyjančio plieno ar žalvarinių pasirinkimas itin menkas (radau tik vieną Lietuvos gamintoją). Kokius gyvatukus jungiat prie DHW?

Atsakyti
QUOTE(valdus @ 2017 11 24, 12:03)
Kiek radau internete, tai gyvatukai skirti šildymo sistemoms (paprasti plieniniai) netinka jungti prie karšto vandens ruošimo sistemos.

Bet būtent tokie pajungti milijonuose daugiabučių.
Atsakyti
QUOTE(valdus @ 2017 11 24, 13:03)
<p>Taip pat renkuosi  gyvatuką kokį gyvatuką rinktis ir kaip jungti. 1-as variantas - elektrinis. 2-as variantas - nuo karšto  vandens recirkuliacijos (DHW). Kiek radau internete, tai gyvatukai skirti šildymo sistemoms (paprasti plieniniai) netinka jungti prie karšto vandens ruošimo sistemos. O nerūdyjančio plieno ar žalvarinių pasirinkimas itin menkas (radau tik vieną Lietuvos gamintoją). Kokius gyvatukus jungiat prie DHW?</p>

Pasirinkau nerudijančio plieno, be jokio virinimo ar jungimo. Arba reikia žiūrėti žalvarinius, varinius. Bet anie nejuokingai kainuoja.
Po viso ko, galiu konstatuoti faktą, kad geriausias pasirinkimas - nejungti prie jokio vandens. Rezirkuliacijai papildomi vamzdžiai, darbas, cirkuliacinis, boilerio aušinimas, labai problematiškas pačio gyvatuko pasirinkimas (arba jo nebuvimas) pačio gyvatuko kaina. Kai pasižiūrėjau kokie grožiai egzistuoja elektrinių gyvatukų pasaulyje, tai šikau ir tapšnojau aš tuos DHW ir visus kitus. Ką ten rezultate taupom?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 11 24, 14:38)
Kai pasižiūrėjau kokie grožiai egzistuoja elektrinių gyvatukų pasaulyje, tai šikau ir tapšnojau aš tuos DHW ir visus kitus. Ką ten rezultate taupom?

Atsakymas - šūdą ten taupom! Aš labai už elektrą. Visur!
Atsakyti

Bet būtent tokie pajungti milijonuose daugiabučių.

Būtent toks (paprastas plieninis) man daugiabutyje ir buvo prakiuręs - viduryje vamzdžio atsirado skylutė. Gerai kad pirmas aukštas, tai kaimynai nenukentėjo. Kai keitė daugiabutyje vamzdyną pastatė nerūdyjančio plieno.  

Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 11 24, 17:23)
Atsakymas - šūdą ten taupom!

Pasakė žmogus, kuris išleido 1300 EUR žemės šilumokaičio įrengimui:)
Atsakyti
QUOTE(Makaroncikas @ 2017 11 24, 18:29)

ne, nu realiai kai suskaičiuoji įdėtus pinigėlius ir kiek tas malonumas kainuoja varinėjant šilumą iš boilerio, tai manau elektros sąnaudas padengsit ne ką blogiau, o jau elektrinių gyvatukų pasirinkimo įvairovė už tą patį biudžetą tiesiog stogą rauna.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 11 24, 19:16)
ne, nu realiai kai suskaičiuoji įdėtus pinigėlius ir kiek tas malonumas kainuoja varinėjant šilumą iš boilerio, tai manau elektros sąnaudas padengsit ne ką blogiau, o jau elektrinių gyvatukų pasirinkimo įvairovė už tą patį biudžetą tiesiog stogą rauna.

Na mano atveju, tai tą karštą vandenį vistiek reiks varinėti, nes antra vonia nuo boilerio bus nutolus per kokį 13-15 m, tai nesinori laukti porą minučių, kol šiltas vanduo pradės bėgti iš čiaupo:) jeigu vien dėl gyvatuko daryti recirkuliaciją, tai taip, gal ir neverta
Atsakyti
a idomu, kaip pas šilumokaitininkai dabar, tokiais orais, kai grunte kataklizmai darosi, viskas permirke kiaurai...
Maniski uzpyle smeliu (oro paėmimo angą)- reikia atsikasinėt

QUOTE(Makaroncikas @ 2017 11 24, 17:29)

Atsakyti
QUOTE(Makaroncikas @ 2017 11 24, 17:29)

Po metų palyginsit gyvatuką su viso namo kaina:)

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 11 25, 10:21)
a idomu, kaip pas šilumokaitininkai dabar, tokiais orais, kai grunte kataklizmai darosi, viskas permirke kiaurai...
Maniski uzpyle smeliu (oro paėmimo angą)- reikia atsikasinėt

Aš nieko negaliu pasakyti, nenaudoju dar. Bet pas mus smėlis, tai viskas nusidrenuoja labai greitai. Tai jei yra kokie nors kataklizmai - tai labai giliai po žeme.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 11 25, 23:14)
Po metų palyginsit gyvatuką su viso namo kaina:)

Aš nesišaipau, tik norėjau pabrėžti, kad ne visos investicijos statybose daromos dėl finansinės naudos ir atsiperkamumo, kartais tai būna iš idėjos, įsitikinimų, smalsumo, ar paprasčiausio komforto:)
Atsakyti