Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(Makaroncikas @ 2017 10 24, 02:19)
Prieš porą savaičių pirkau frezuotą Termo Organikos polistirolą 30 cm storio, problemų dėl užsakymo jokių nebuvo

Sveiki, jei ne paslaptis po kiek kubas? lietuvoj pirkot ar lenkijoj ?
Atsakyti
QUOTE(sauliusz @ 2017 10 24, 08:38)
Sveiki, jei ne paslaptis po kiek kubas? lietuvoj pirkot ar lenkijoj ?

Pirkau per lietuvius Termo Organika Termonium, gavosi apie 50 eurų kubas (nefrezuotas būtų euru pigesnis). Buvo dar to paties gamintojo fasadinis Galaxy neoporas, su šiek tiek prastesnėm charakteristikom už berods 48.5 eurus. Nežinau ar apsimokėtų pirkti pačiam tiesiai iš lenkų, nebent gautumėt kokias didmenines kainas, kadangi mano atveju atvežimas nieko nekainavo, o perkant pačiam, mažmeninė kaina lenkijoje gaunasi gal 2-3 eurais už kubą pigiau, bet reik pačiam rūpintis pristatymu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makaroncikas: 24 spalio 2017 - 10:42
QUOTE(vaikis_ @ 2017 10 24, 00:03)
<p>Jeigu kažkam įdomu, turiu viešai prieinama šiokia tokia statistika paprasto "zhenderio" rekuperatoriaus. Dabar pučia apie 126 m3/h</p><p>Tik per mobilų telefoną nelabai gražiai Grafana atvaizduoja. Per žiemą dar šilumos siurblio ir pačio rekuperatoriaus el. sąnaudas padarysiu jog atvaizduotu, niekaip lituoklio į rankas neprisiverčiu paiimti.</p><p>Linkas <a data-ipb='nomediaparse' href='http://188.69.247.119:3000/dashboard/db/comfoair-ca-350-monitoring?orgId=1'>http://188.69.247.119:3000/dashboard/db/comfoair-ca-350-monitoring?orgId=1</a></p>

Super! Labai gerai. Jei dar kas nors turi ką viešinti - viešinkit!
Atsakyti

Sveiki,

kaip išvengti ties garažo vartais šalčio tilto tarp trinkelės ir plokštinio pamato? Vartai išnešti į apšiltinimo sluoksnį.

Pridėta:

Atsakyti

Povilai, gal galėtumėt pasidalinti, kaip pakeliamus vartus į apšiltinimo sluoksnį įdėjot? Sudomino. Kokius nors laikiklius gaminotės?

Mes dabar irgi galvojam kaip sumažint šalčio tiltą jūsų nurodytoj vietoj. Galvojam daryti kaip kad jūsų brėžiny ir dėt gumą kaip slenkstuką.

Visiškai išvengt turbūt neįmanoma dėl pačio vartų principo. Tiek apačioj, tiek šonuose, tiek viršuj. Dėl to garažas turėtų būti nešildoma patalpa norint gauti A ar kitos klasės sertifikatą.

Kiek aš domėjaus, tai vienintelis būdas - dvivėriai vartai. Bet tai itin nepatogu.

Atsakyti

Povilai, gal galėtumėt pasidalinti, kaip pakeliamus vartus į apšiltinimo sluoksnį įdėjot? Sudomino. Kokius nors laikiklius gaminotės?

Mes dabar irgi galvojam kaip sumažint šalčio tiltą jūsų nurodytoj vietoj. Galvojam daryti kaip kad jūsų brėžiny ir dėt gumą kaip slenkstuką.

Visiškai išvengt turbūt neįmanoma dėl pačio vartų principo. Tiek apačioj, tiek šonuose, tiek viršuj. Dėl to garažas turėtų būti nešildoma patalpa norint gauti A ar kitos klasės sertifikatą.

Kiek aš domėjaus, tai vienintelis būdas - dvivėriai vartai. Bet tai itin nepatogu.

Sveiki,

laikikliai pagaminti iš 40x4 mm metalo juostos, tvirtinta kas 50-70 cm.

Priedas  vartu montavimas.jpg   124,2KB   3 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo povilas00: 31 spalio 2017 - 18:25

Spalio mėn. sąnaudos oras-vanduo šildymas ir karštas vanduo 135 kwh, rekuperatorius dirbdamas apie 126 m3/h našumu sunaudojo 18 kwh. Viduje temperatūros vidurkis 23C, namo kubatūra apie 480 m3

Atsakyti

klausykit, perskaičiau, kad pasyvaus namo kvadratas atsieina 700 eur - gali taip būti? tai tikrai nėra taip daug.. 

Atsakyti
QUOTE(pranukas2017 @ 2017 11 07, 15:31)
<p>klausykit, perskaičiau, kad pasyvaus namo kvadratas atsieina 700 eur - gali taip būti? tai tikrai nėra taip daug.. </p>

Mano ekonominė statyba ir tai daugiau gavos.
Atsakyti
QUOTE(pranukas2017 @ 2017 11 07, 15:31)
<p>klausykit, perskaičiau, kad pasyvaus namo kvadratas atsieina 700 eur

O trikampis dar pigiau - 500€... Neatsibodo spamint per visas temas? Sakyk geriau iškart ką reklamuot susiruošei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 11 07, 19:07)
O trikampis dar pigiau - 500€... Neatsibodo spamint per visas temas? Sakyk geriau iškart ką reklamuot susiruošei biggrin.gif

Keistos visos jo rašliavos,per visas temas..... Gal žmogus neturi ką veikti,rašo ,kad rašyti ir tiek....
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2017 11 07, 21:38)
Keistos visos jo rašliavos,per visas temas..... Gal žmogus neturi ką veikti,rašo ,kad rašyti ir tiek....

šiaip, įtariu, tai čia šioks toks SM apribojimas yra. Norint ten kažką nors truputi galėti, reikia postų kažkiek parašyti. Bet toks kiaurų postų rašinėjimas per visas temas iš eilės - tai visiška nepagarba kitiems forumo dalyviams ir toks truputi vidinio ego demonstravimasis. Užtektų parašyt, jog soriukas, nekreipkite dėmesio į mane, man reikia skaičiaus postų ar kažką tokio. Nebūtina savęs statyti į intelekto nesugadintų veidų gretas.
Atsakyti