QUOTE(mintas @ 2017 10 19, 21:57)
Pamenu, kai dar buvau savo namo projektavimo stadijoje, svarsčiau įvairius savo namo stogo variantus. Ilgiausiai buvau apsistojęs ties vienšlaičiu stogu ir ieškojau įvairių jo konstrukcijos variantų. Kažkas buvo įmetęs nuorodą į labai panašų, taipogi lenkišką filmuką su identiška stogo konstrukcija. Tada pamenu net nepradėjau svarstyti galimybės apie tokį variantą nes primečiau, kokia tai turėtų būti kaina. Nemanau, kad tokio varianto kaina ir dabar bus patrauklesnė. Tikrai nepalyginsi su ekovatos variantu.
Plius, kas man ten labai stipriai užkliuvo, tai kad folga yra iš apšiltinimo sluoksnio išorės, ir dar papildomai pereinama su lipnia juosta, galutinai užsandarinant visus plyšiukus. Nu nesąmonė gi tai. Ne ten turi būti garo izoliacinis sluoksnis.
kai pradedi domėtis ta ekovata, tai tada pigiausi variantai atpuola labai greitai (jei darai sau). Tada įsivertini varžos skirtumus, sluoksnio storius, darbo sąnaudas (plokštes galima susimontuoti ir namų ūkio būdu, ekovatą teks samdyti) įsivertini visokias savybes, visokius susėdimus, osb, garo izoliacijas, vėl darbo įkainius ir tas skirtumas jau nebeatrodo toks ir didelis, jeigu jis aplamai dar lieka. Mano galva ten vieni pliusai ir nematau jokių minusų. Na, jeigu jie ir yra , tai tikrai nelygiaverčiai.
Folija ir išorėje ir viduje, apie ką jūs čia, Mintai? O jeigu dar iš pačio principo panagrinėtumėt, tai kam tas garas ten galėtų pakenkti? Jeigu jis kažkokiu stebuklingu būdu ir sugebėtų prasiskverbti pro kur nors. Jūs čia skaičiuojat viską viską iki smulkmenų, be to visą laiką akcentuojama visuma. Tai va plokštės žymiai geriau tą visumą atitinka. Klausimas kiek už tai reikia sumokėti. Kai suskaičiuoji viską viską, tai supranti jog beveiki nieko.
Naudojau ir ekovatą ir tas plokštes ir žinau apie kainas ir savikainas labai daug. Tik dėjom viską iš vidaus, prie gegnių, su visomis iš to išeinančiomis problemomis. Kitam namui pasirinkimas Nr1 būtų būtent toks būdas. Su plokštėm ir virš gegnių. Garantuotai pigiau ir geriau, ir greičiau nei žaidimas su ta ekovata. Labai gaila, Mintai, jog nepradėjot svarstyti ir dėl išankstinės nuomonės visiškai nurašėt šią medžiagą. Superinis reikalas.