Tiek batų, tiek rūbų džiūvimą sieninėje spintoje smarkiai pagerintų joje įrengtas oro ištraukimas.
QUOTE(vaikis_ @ 2017 10 03, 23:18)
<p>Tai kas jau pradėjote šildymo sezoną?</p>
kolkas dar ne, 22c vis dar laikosi.
Dar ne,nors sendien ryta rode 21 laipsni. Pas mus ant kalno vejuota,pucia tiesiai i vitrinas.. Manau greitu laiku reikes jungti.
Rekuperatorius rodo, kad iš namų ištraukia +21,3 laipsnių orą, vidaus termometras ir termostatai rodytų apie +22 laipsnius. Aš dar neperjungiau geoterminio į šildymo režimą, nes manau, kad jis jau būtų jungęsis šildymui. Mano geoterminis reaguoja į lauko temperatūrą ir kuomet lauke buvo apie +5, jis tikriausiai jau būtų įsijungęs, nors poreikio nėra. O kaip tavo situacija?
Rekuperatorius rodo, kad iš namų ištraukia [url="http://www.part.lt/img/e6e1fa272c3befb5b9c9d432283e207c143.jpg"]+21,3 laipsnių orą,[/url] vidaus termometras ir termostatai rodytų apie +22 laipsnius. Aš dar neperjungiau geoterminio į šildymo režimą, nes manau, kad jis jau būtų jungęsis šildymui. Mano geoterminis reaguoja į lauko temperatūrą ir kuomet lauke buvo apie +5, jis tikriausiai jau būtų įsijungęs, nors poreikio nėra. O kaip tavo situacija?Ryte viduje atsikėlęs radau 22.7, šildymas automatiškai įsijungs kai vidaus temperatūra nukris iki maždaug 21.5. Nusistatęs jog sildymas/saldymas automatiskai persijunginetu nuo tam tikrų lauko temperatūrų. Rekuperatorius dirba apie 130 kubų per valandą režime. Bet namuose jaučiasi nedidele vėsa, gaila saulės nėra.
QUOTE(vaikis_ @ 2017 10 04, 08:50)
Ryte viduje atsikėlęs radau 22.7, šildymas automatiškai įsijungs kai vidaus temperatūra nukris iki maždaug 21.5. Nusistatęs jog sildymas/saldymas automatiskai persijunginetu nuo tam tikrų lauko temperatūrų. Rekuperatorius dirba apie 130 kubų per valandą režime. Bet namuose jaučiasi nedidele vėsa, gaila saulės nėra.
Viduje 22,7, bet jauti nedidelę vėsą? Čia dėl rekuperatoriaus? Kokios temperatūros orą grąžina?
QUOTE(vaikis_ @ 2017 10 04, 10:26)
<p>Padavinėja 22, bent tiek matau iš pačio rekuperatoriaus temp. daviklio. Ir netikiu kai kuriu rotaciniu rekuperatoriu savininkų pasakymais jog nesijaučia kai pasiduoda 13-14 laipsnių oras. Arba pas juos oda stora
Gal aš čia labai jautrus ir 1 laipsnio skirtumą jaučiu....</p>

Oda tai dar nieko, bet gerklę peršalti ar kokią anginą pasigauti galima labai greitai.
<p>Padavinėja 22, bent tiek matau iš pačio rekuperatoriaus temp. daviklio. Ir netikiu kai kuriu rotaciniu rekuperatoriu savininkų pasakymais jog nesijaučia kai pasiduoda 13-14 laipsnių oras. Arba pas juos oda stora
Gal aš čia labai jautrus ir 1 laipsnio skirtumą jaučiu....</p>

Koki pats rekupa naudoji?
Maniskis amalvos pute 19.6c kai lauke 5.6c , o is namu istraukia 21.5, nasumas 40%
Vesiu monitoringa sia ziema, kiek pucia prie tam tikru temperaturu ir kiek tenas sunaudoja kai ijungi.
Kaip jus skaiciuojat rekupo nvk?
Koki pats rekupa naudoji?
Maniskis amalvos pute 19.6c kai lauke 5.6c , o is namu istraukia 21.5, nasumas 40%
Vesiu monitoringa sia ziema, kiek pucia prie tam tikru temperaturu ir kiek tenas sunaudoja kai ijungi.
Kaip jus skaiciuojat rekupo nvk?
Mano galima sakyti senesnis zhenderis 350. Visa temperaturu statistika kaupiama duomenu bazeje ir galiu Grafanoje persiziureti jeigu yra poreikis. Visa automatika pasidariau raspberry pi 3 ir openhab pagalba. Dar reikės šilumos siurblio elektros skaitliuku duomenu parodymus įrašinėti, vis laiko nerandu tam.
Ir netikiu kai kuriu rotaciniu rekuperatoriu savininkų pasakymais jog nesijaučia kai pasiduoda 13-14 laipsnių oras.
Tikrai jaučiasi bendras patalpų atvėsimas, kai rekupas paduodą vėsesnį orą. Nors ir rotacinio savininkas, bet aš juk rašiau, kad jei palieki ant vasarinio režimo rekupą žiemą, termometras rodo, kad turi būti šilta, bet patalpose šalta. Nors aš šilumos mėgėjas, jautriau reaguoju į šilumos trūkumą

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2017 10 04, 11:30)
Dar reikės šilumos siurblio elektros skaitliuku duomenu parodymus įrašinėti, vis laiko nerandu tam.
Kaip tai daroma? Irgi su Pi? Kiek daviklių gali loginti vienas Pi?