QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 09 07, 19:32)
35 cm XPS+EPS pamatai, 30 neoporo sienos ir 35 neoporo stogas ir
35 cm XPS+EPS pamatai (rostverkas +5cm), 35 neoporo sienos ir 40 neoporo stogas
Aš matau dar vieną galimą klaidą - neproporcingi apšiltinimo storiai. Mano namo, jei jis būtų sertifikuojamas kaip pasyvus, U vertės turėtų būti tokios: grindų 0,091, sienų - 0,088, stogo - 0,074 W/m2K. Jei būčiau fasadą apdailinęs tikromis klinkerio plytelėmis, tuomet būtų tekę naudoti išorines smeiges, kurios sukuria šalčio tiltą. Todėl sienos U vertė turėtų gerėti net iki 0,082 W/m2K. O tai reiškia, kad būtų nepakakę net 35 cm storio neoporo arba smeigių nuostolius būtų tekę kompensuoti kitur.
Įvardinsiu mano supratimu tavo šiltinimo klaidas. Grindų apšiltinimą reikėtų storinti iki 40 cm (tikriausiai dėsi 10 cm FF XPS, kurio liamda
0,036 W/m2K), o stogo neoporo sluoksnį reikėtų storinti iki 45 cm. Čia tuo atveju, jei sienas stori iki 35 cm. Mano tokius apšiltinimo storius įtakojo ir arti esantys kaimynų namai, medžiai, žodžiu, šešėliai.
Į kokią klasę taikai? Kokius nuostolius rodo lietuviški skaičiavimai?
Papildyta:
QUOTE(sauliusz @ 2017 09 08, 10:20)
O kaip su SS parinkimu? Kiek tau Cibuli paskaiciavo kad reikes galios ir kiek pirkai? Jei dabar dvigubai daugiau kainuoja sildymas nei skaiciavo tai pirkai dvigubai galingesni ar kaip ?
Tau Mintas puikiai atsakė. Neturiu ką pridėti. Nebent tai, kad tuo metu, kai skaičiavo, niekas nežinojo, kad realybėje šilumos bus suvartota dvigubai daugiau nei popieriuje. Šilumos šaltinis parenkamas pagal popierinius skaičius. Minėjau, kad mano pablogėjimą lėmė daug dalykų (žemiau pastatytas namas, didesnis šildomas tūris, prastenis rekuperatoriaus NVK, didesnis šešėliavimas ir t.t.). Neatmetu, kad PHPP skaičiuotojas galėjo pridaryti klaidų, nes kiek suprantu jam mano namas buvo pirmas. Jei būčiau namą sertifikavęs kaip pasyvų, vokiečiai būtų patikrinę skaičiavimus ir gal būtų radę klaidų. Kita vertus tas pats žmogus skaičiavo ir
šito sertifikuoto pasyvaus namo energijos nuostolius. Namas šildomas ne geoterminiu, o oras-vanduo siurbliu ir sąnaudos dar didesnės nei mano. Tikėtina, kad popieriniai skaičiavimai prasilenkia su realybe.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 09 08, 11:29)
Tamsta teisus, po kelių vėsių parų, ryte būna 18 +, bet po darbo dienos, randama 19-20.
Ruonis arba
mariakas, jei tau +18 pakanka. Apsiniaukusiomis dienomis JOKIU BŪDU namas nuo +18 neprišils iki +20. Mano name vakar vakare buvo 21,7 laipsniai. Šiandieną visa dieną šviečia saulė, temperatūra pakilo iki
22,1 laipsnio. Iki tol ji po truputį krito, o ne kilo.
Papildyta:
QUOTE(gintarass @ 2017 09 08, 12:46)
O tai tema "A, A+, A++, Pasyvus namas" kam. Rekupams,ŠS...
Turėjai suprasti, kad ten buvo sarkazmas. Man nepatinka, kai skaičiai imami iš akies.