QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 09 07, 23:13)
Aš manau, kad viskas brangs - elektra, produktai, augs palūkanos banke ir atlyginimas. Svarbu, kad kainos neaugtų sparčiau nei atlyginimai. Bet jei tikrai elektra pabrangtų nepadoriai - pyst oras oras ir vel 5 kart mažiau moki.
Nežinau nežinau. Nu ***** - kažkaip galėtų daugiau taupytis. O kai rodikliai rodo, kad bendras energijos suvartojimas tas pats, tik auga vėsinimas šildymo sąskaita - tai bendra logika neneša investuoti. Labai norisi būti prie chebros su dideliais centimetrais, bet nekatalikiška kažkaip išleisti beveik lygioj vietoj.
Dar turiu laiko per naktį pagalvoti.
Nežinau nežinau. Nu ***** - kažkaip galėtų daugiau taupytis. O kai rodikliai rodo, kad bendras energijos suvartojimas tas pats, tik auga vėsinimas šildymo sąskaita - tai bendra logika neneša investuoti. Labai norisi būti prie chebros su dideliais centimetrais, bet nekatalikiška kažkaip išleisti beveik lygioj vietoj.
Dar turiu laiko per naktį pagalvoti.
Palūkanos iš vis minusinės dabar, tad apie santaupų augimą bankuose nerealu svajoti .
Lygioj vietoje pinigų neišleisi. 5 cm naudos vis tiek duos. Vat ir tavo paskaičiavimai, manai jie teisingi, pasižiūrėk į Cibulio postą, jo realios sąnaudos 2 kart didesnės nei paskaičiuotos, tai vien pagal šį postą tavo paminėti 35 metai trumpėja iki 17 metų. Taip, pas Cibulį buvo niuansų, bet bus ir pas tave, patikėk. Infliacija dar sumažina atsiperkamumą iki ~10 metų.
Orinuką visada spėsi nusipirkt, bet gal padaryk, taip kad kaip galima ilgiau jo nesinorėtų nusipirkt, o per tą laiką ir jų technologija patobulės, ir gal kaina nukris, o putplasčio kaina tik auga, plius vėliau jo jau neuždėsi.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kai šildaisi elektra, gailiesi kad pagailėjai dar bent 5 cm šiltalui, ir temperatūra laikai kaip galima žemesnę, aš kiek pamenu stengdavausi palaikyti apie 20C, bet man prie tokios šalta, nebent aktyvus esi, nuolatos judi, o ne TV, PC, žiūri ar knygą, laikraštį skaitai. Aišku, kai pradedi šildytis ŠS, ir temperatūra viduje sukyla ir pradedi nekreipti dėmesio į kailinių storį, bet kiek pamenu, tu tik apie elektrą labiau galvoji.
Pasilik orinuką rezervui, bet daryk taip, kad jo neprireiktų. Jei nuo pat pradžių į jį orientuosies, namas vien elektrai kategoriškai per šaltas gausis.