Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(jolitti @ 2017 07 13, 16:40)
tai reiskia a klasei dujos netinka?

Mano supratimu tinka, bet reikia bent minimalaus papildomo energijos kiekio ir iš atsinaujinančių šaltinių, kas būtų pav. pasistačius saulės kolektorių, bet po Cibulio posto, nedrįstu akių plėšyti dėl savo tiesos. Ten sertifikuotojai tvarkas kaitalioja valandomis, o ne mėnesiais, tad maža kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 liepos 2017 - 16:37
QUOTE(mintas @ 2017 07 13, 18:36)
Mano supratimu tinka, bet reikia bent minimalaus papildomo energijos kiekio ir iš atsinaujinančių šaltinių, kas būtų pav. pasistačius saulės kolektorių, bet po Cibulio posto, nedrįstu akių plėšyti dėl savo tiesos. Ten sertifikuotojai tvarkas kaitalioja valandomis, o ne mėnesiais, tad maža kas.

hm gal geriau sakyt ne netinka, o turbut oras vanduo paprastesnis sprendimas maziau galvos skausmo, nei isirengynet dujas?
Atsakyti
QUOTE(jolitti @ 2017 07 13, 17:49)
hm gal geriau sakyt ne netinka, o turbut oras vanduo paprastesnis sprendimas maziau galvos skausmo, nei isirengynet dujas?

Siūlau paskambinti sertifikuotojams ir paklausti tiksliau dėl dujų tinkamumo. Mano įsitikinimu, atsakymas turėtų būti taip, bet Cibulis teisingai pasakė. Mes juk nežinom visų sertifikavimų niuansų. Gal ir su dujom galima visai nesudėtingai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 07 13, 17:52)
Siūlau paskambinti sertifikuotojams ir paklausti tiksliau dėl dujų tinkamumo. Mano įsitikinimu, atsakymas turėtų būti taip, bet Cibulis teisingai pasakė. Mes juk nežinom visų sertifikavimų niuansų. Gal ir su dujom galima visai nesudėtingai.

Dujos A klasei tinka, pirmą kartą girdžiu kitaip... Atsinaujinančių šaltinių A klasei juk nereikia
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 07 17, 21:02)
Dujos A klasei tinka, pirmą kartą girdžiu kitaip... Atsinaujinančių šaltinių A klasei juk nereikia

Ankščiai tai tikrai reikėjo atsinaujinančių energijos šaltinių ir A energinės klasės namui.

Šildymui (C1) atsinaujinančių energijos šaltinių ne mažiau 0,5, o karšto vandens ruošimui (C2) - ne mažiau 0,15.

Ši lentelė sudaryta Cibulio, pagal sudarymo metu galiojusius reikalavimus. Pamenu pats tikrinau, viskas buvo gerai surašyta.

vartotojo įkelta nuotrauka

Kaip minėjau, ten tvarkos keičiasi ne valandomis, o sekundėmis, tad, kaip tiksliai to reikalaujama dabar, nežinau. Kam aktualu, reikėtų pasitikslinti.
Papildyta:
Parašiau, ir pamačiau kur klydau.

C1 ir C2 nereikalauja atsinaujinančių energijos šaltinių vartojimo. Automatiškai dujos tinka tiek A tiek A+ namui ir be atsinaujinančių energijos šaltinių vartojimo. Užtenka mažinti šilumos suvartojimą, tiek namo šildymui, tiek karšto vandens ruošimui imant nuo bendro viso namo energijos suvartojimo ir pasieksi tą neatsinaujinančių energijos šaltinių naudojimo konkrečiam šildymui koeficientą.

Pamenu žiūrėjau aš į tuos koeficientus ir visaip galvą sukau, ką gi jie galėtų reikšti. Panašu, kad supratau neteisingai.

Bet tuomet matau ir kitą būdą, nebūtinai namo kailinius storinti. Galima apšvietimui naudoti kaitrines lemputes, buitinę techniką pirkti ne aukštesnės nei B klasės ir bendras energijos suvartojimas kils, o koeficiento dalis tenkanti šildymui mažės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 liepos 2017 - 13:16
QUOTE(mintas @ 2017 07 18, 14:13)
Pamenu žiūrėjau aš į tuos koeficientus ir visaip galvą sukau, ką gi jie galėtų reikšti. Panašu, kad supratau neteisingai.

Būtent. Man bandė aiškinti, ką jie reiškia, bet panašu, kad ne tik aš, bet ir pats aiškinantysis nesuprato, ką nori paaiškinti. Kitas dalykas tas, kad ta lietuviška programa, kuri skaičiuoja namo energetines klases savo principu panaši į PHPP. Vienur gali pridėti, kitur atimti ir žiūrėti kokia klasė išeina.

Jei žmogus tikrai gerai moka naudotis ta programa, tai jis gali padėti sukurti optimaliausiai pagal kainą A/A+ klasės namą. Galbūt žmogui apsimoka sienų apšiltinimą pastorinti 5 cm ir montuoti dujinį katilą ir bus A klasės namas. O gal reikia langus geresnius sudėti. Tada įsivertinti, kuris variantas mažiausiai skausmingas kišenei ir turi optimaliausią variantą.

Tik nepažįstu skaičiuotojo, kuris tą patį namą pateiktų su keliais variantais: tarkime šilumos šaltinis dujos ir geoterminis siurblys. Kaip tuomet keičiasi kiti namo sprendimai dėl šildymo būdo. Ir atvirkščiai. Jei užsakovai neprašo, tai kam jiems vargti. Juo labiau, kad standartas naujas ir dar patys tikriausiai tik gaudosi kaip ta sistema veikia. Po kelių metų priskaičiuos daugybę variantų ir turės šablonus. O dabar dar tik kuriama sistema, bandoma ją suprasti. O gal dar ir skaičiuoklę tobulins?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 liepos 2017 - 14:04
Gaila, bet statyti reikia jau šiandien. Kai dar nėra jokių šablonu. Ir minimum metus-kitus nauji namai bus B, A, A+klasės. Kurios tiksliai - nueks nežinos. Ka norės- tą suskaičiuos.
Deja, tokia realybė..

QUOTE(cibulis @ 2017 07 18, 14:02)
Būtent. Man bandė aiškinti, ką jie reiškia, bet panašu, kad ne tik aš, bet ir pats aiškinantysis nesuprato, ką nori paaiškinti. Kitas dalykas tas, kad ta lietuviška programa, kuri skaičiuoja namo energetines klases savo principu panaši į PHPP. Vienur gali pridėti, kitur atimti ir žiūrėti kokia klasė išeina.

Jei žmogus tikrai gerai moka naudotis ta programa, tai jis gali padėti sukurti optimaliausiai pagal kainą A/A+ klasės namą. Galbūt žmogui apsimoka sienų apšiltinimą pastorinti 5 cm ir montuoti dujinį katilą ir bus A klasės namas. O gal reikia langus geresnius sudėti. Tada įsivertinti, kuris variantas mažiausiai skausmingas kišenei ir turi optimaliausią variantą.

Tik nepažįstu skaičiuotojo, kuris tą patį namą pateiktų su keliais variantais: tarkime šilumos šaltinis dujos ir geoterminis siurblys. Kaip tuomet keičiasi  kiti namo sprendimai dėl šildymo būdo. Ir atvirkščiai. Jei užsakovai neprašo, tai kam jiems vargti. Juo labiau, kad standartas naujas ir dar patys tikriausiai tik gaudosi kaip ta sistema veikia. Po kelių metų priskaičiuos daugybę variantų ir turės šablonus. O dabar dar tik kuriama sistema, bandoma ją suprasti. O gal dar ir skaičiuoklę tobulins?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 07 18, 21:51)
Gaila, bet statyti reikia jau šiandien. Kai dar nėra jokių šablonu. Ir minimum metus-kitus nauji namai bus B, A, A+klasės. Kurios tiksliai - nueks nežinos. Ka norės- tą suskaičiuos.
Deja, tokia realybė..

Reikia negailėti, o drožti tuos skaičiuotojus ir viskas išsispręs. Reikia nebijoti klausti, perklausti, tikslintis iki kol bus aišku ir bus pasiektas norimas rezultatas. Bet jei tik mygsi, tai nieko ir nebus.
Atsakyti
Liepos mėnesio vėdinimo ir vėsinimo duomenys.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 07 31, 17:34)
Liepos mėnesio vėdinimo ir vėsinimo duomenys.

Viskas ciki,bet nepatiko didelis temperaturu skirtumas kai buvo lauke karsta..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 07 31, 22:21)
Viskas ciki,bet nepatiko  didelis temperaturu skirtumas  kai buvo lauke karsta..

O tai kiek vakar turėjo būti mano name? Rytoj lauke žada +33. Kiek tuomet turi būti namo viduje? Puikiai supranti, kad sunkų mūrinį namą greitai neįšildysi ir greitai neatvėsinsi. Kokia temperatūra tavo namo viduje?
Atsakyti
Vakar, grizus 17,00 viduj radau +22.
Neseniai nulyta truputi buvo. Dregme lauke - apie 80. Viduj=panasiai

QUOTE(cibulis @ 2017 08 01, 10:39)
O tai kiek vakar turėjo būti mano name? Rytoj lauke žada +33. Kiek tuomet turi būti namo viduje? Puikiai supranti, kad sunkų mūrinį namą greitai neįšildysi ir greitai neatvėsinsi. Kokia temperatūra tavo namo viduje?

Atsakyti