QUOTE(arkava @ 2017 07 13, 08:36)
Kaimyno namas apšiltintas identiškai, sildo dujomis, paskaičiavus sanaudas 1m2 - atrodo pralaimi šildomam ŠS.
Šilumos šaltinis - viskas aišku. ŠS jau pripažįstamas atsinaujinančiu energijos šaltiniu, tokio jau gal ir užtektų A, ar net A+ energinės klasės namui, granuliniai dar seniau laikomi atsinaujinančiais energijos šaltiniais. Dujinis kiek žinau nelaikomas atsinaujinančiu energijos šaltiniu.
Taigi, kaip tenkinti net A klasei reikalaujamus atsinaujinančios energijos minimalaus vartojimo reikalavimus, ne didinant atsinaujinančios energijos vartojimą, o tiktai didinant apšiltinimo sluoksnį, kuris tiktai mažina bendrą energijos vartojimą, bet visai neįtakoja atsinaujinančios/neatsinaujinančios energijų santykio.
Net jei skaičiavimams imama pritekėjusi per langus saulės šiluma, tai bus vertinama tiktai šildymui sunaudota atsinaujinanti energija, nu ir nors užmuškit, nesuprantu, kaip gali būti pasiektas net A klasei reikalaujamas 50% iš bendro šildymui naudojamo energijos kiekio.
Apie karštą vandenį iš vis patyliu. Ten nors A klasės namui reikalaujama tik 15% atsinaujinančios energijos vartojimo, kaip storinant apšiltinimo sluoksnį, suvartosim daugiau atsinaujinančios energijos vandens šildymui?
Papildyta:
Dėl aiškumo atsiverčiau savo
Energinės klasės sertifikatą, kai šildoma geoterminiu šilumos siurbliu. Žvilgtelėjau į atsinaujinančios energijos vartojimą - 0.
Ok, mano namas buvo sertifikuotas dar tada, kai ŠS nebuvo laikomi atsinaujinančios energijos šaltiniais, bet tai rodo, jog per langus pritekėjusi saulės energija taipogi nevertinama, kaip atsinaujinančios energijos šaltinio vartojimas.
Paaiškinkit man kas nors suprantantis, kaip storinant kailinius, ir nevartojant absoliučiai jokio atsinaujinančios energijos šaltinio, nes dujos nėra atsinaujinantis energijos šaltinis, galima pasiekti minimalius atsinaujinančios energijos vartojimo reikalavimus?
Ir kodėl tuomet pas mane, kai sienų apšiltinimo storis 30cm, energijos šildymui suvartojamos energijos kiekis sertifikate nurodytas tik 14,40 kWh(m2*metai), langai beveik visi į pietų pusę, atsinaujinančios energijos suvartojimo santykis nurodytas - 0,00.
Čia apie kailinių pastorinimą iki 20cm-25cm kalbama, pas mane net 30cm, na paaiškinkit kas nors
.
Tiesa, dar dėl sertifikate nurodyto neatsinaujinančios energijos vartojimo kiekio 122kWh(m2*metai). Realiai visos namo elektros energijos sąnaudos per metus ~7000-8000kWh/metus. Daugiau nenaudojamas absoliučiai joks energijos šaltinis, pas mane nėra kamino, viskas kabo tik ant elektros. Perskaičiavus realius elektros energijos suvartojimo skaičius, gaunam bendrą visą sunaudojamos energijos dydį vienam kvadratui 61kWh(m2*metai). Taigi, sertifikuojant, sertifikuotojai tikrai priskaičiuoja stebuklų, na bet įneškite kas nors aiškumo.