Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(Diukas66 @ 2016 11 24, 11:52)
Randu sfi600p tik 10.4kg balioną kuris kainuoja 400eur plius, o tai tikrai brangu dėl abejotinos naudos. Putas reikėtų purkšti tik apie 20mm gyliu (ką padaryti būtų sunku), kad kameroje liktų vietos kondensatui nubėgti. Kyla abejonių ar putos to kondensato nepradės įgėrinėti su atitinkamoms pasekmėms užšalus į ledą. Todėl aš labiau už tokias juostas kaip rehau deda. Radau soudal panašias juostas, bet jos tik po 1metrą parsiduoda sukarpytos, nors gal tai ir ne problema.

gal galima toki kevala sukist? smile.gif
https://www.celsis.l...-ZZ-Dn15x6.html
Atsakyti
QUOTE(Diukas66 @ 2016 11 24, 11:41)
Sveikinu pagaliau pasiekus norimą rezultatą. Galvoju, ar vertėtų tokias dešreles susidėti į savo kommerling 88plus langus? Ar tai duotų juntamą efektą? Gal žinote kokia šios medžiagos kaina?

Net neabejoju, kad šitos dešros pagerina lango šilumines savybes ir sandarumą. Taip pat jos pagerina ir lango akustines savybes. Kainą kažkuriame šios ar ankstesnės temos puslapyje rašiau, jei netingi paieškok. Kažkaip nebrangi pasirodė. Jei gerai pamenu lyg ir 0,3 euro už metrą. O gal ir 1 euras. Nepasakysiu tiksliai, bet nebrangi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 lapkričio 2016 - 17:56
QUOTE(cibulis @ 2016 11 24, 17:55)
Net neabejoju, kad šitos dešros pagerina lango šilumines savybes ir sandarumą. Taip pat jos pagerina ir lango akustines savybes. Kainą kažkuriame šios ar ankstesnės temos puslapyje rašiau, jei netingi paieškok. Kažkaip nebrangi pasirodė. Jei gerai pamenu lyg ir 0,3 euro už metrą. O gal ir 1 euras. Nepasakysiu tiksliai, bet nebrangi.

Video minite, kad dešras dėjote tik nevarstomuose languose. Ar varstomuose kažkas kitaip? po stiklajuostėmis neina sukišti?
Atsakyti
Abiejų langų rūsys- su stiklajuostėm, ir gali būt su dešrom
Dėl savybių pagerinimo - autoriaus nuomonė subjektyvi, nepamatuojama. Ant kiek efektyvu.
( jei jau sumokėta ir idėta- turi būt efektyvu).
Kaip iš tikro - neaišku.

QUOTE(Diukas66 @ 2016 11 24, 17:21)
Video minite, kad dešras dėjote tik nevarstomuose languose. Ar varstomuose kažkas kitaip? po stiklajuostėmis neina sukišti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 24 lapkričio 2016 - 18:33
QUOTE(Diukas66 @ 2016 11 24, 19:21)

Varstomuose languose sudėjo kamerinę tarpinę. Tenai tos dešros nededamos.

Aš irgi galvojau, kad jas galima sudėti ir varstomuose languose, bet jos tenai paprasčiausiai netilptų. Nebent tenai reikia sudėti labai plonas 13 mm. Man "Rehau" sakė, kad į varstomas dalis nededamos tos dešros.
Papildyta:
Dar štai koks dalykas.
Atsakyti
Tai nelabai logiška- puse lango apšiltint, puse- ne. Kad ir plona dešra, mažas tarpas- bet jį užsandarins.
Jei būtų paketas mazesnis pagamintas - tilptų storesnė dešra.
Tokius dalykus galvot turėgo g- bos metu, atirinkamai paskaičiavus paketo dydį. Būtų vienodi tarpai, ir dešros...

QUOTE(cibulis @ 2016 11 24, 17:58)
Varstomuose languose sudėjo kamerinę tarpinę. Tenai tos dešros nededamos.

Aš irgi galvojau, kad jas galima sudėti ir varstomuose languose, bet jos tenai paprasčiausiai netilptų. Nebent tenai reikia sudėti labai plonas 13 mm. Man "Rehau" sakė, kad į varstomas dalis nededamos tos dešros.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 24, 20:15)
Tai nelabai logiška- puse lango apšiltint, puse- ne. Kad ir plona dešra, mažas tarpas- bet jį užsandarins.
Jei būtų paketas mazesnis pagamintas - tilptų storesnė dešra.
Tokius dalykus galvot turėgo g- bos metu, atirinkamai paskaičiavus paketo dydį. Būtų vienodi tarpai, ir dešros...

Tai jau ne man sakyk, o langų gamintojams. Tikrai sudėtų, nes ta dešra nėra brangi. O ir jos prie mano namo buvo atsivežę tiek daug, kad vienas žmogus per kelis kartus tik susinešė. Todėl nedėjo ne todėl, kad gaila ir brangu, o todėl kad nepriklauso. Mano supratimu dešros gerąsias savybes varstomame lange atlieka stora, kamerinė tarpinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 lapkričio 2016 - 19:28
Tai ta tarpinė tik iš vienos kameros šaltos padaro dvi. smile.gif
O pati varčia taip ir lieka šaltesnė už lango rėmą prifarširuotą dešrom...

QUOTE(cibulis @ 2016 11 24, 18:24)
Tai jau ne man sakyk, o langų gamintojams. Tikrai sudėtų, nes ta dešra nėra brangi. O ir jos prie mano namo buvo atsivežę tiek daug, kad vienas žmogus per kelis kartus tik susinešė. Todėl nedėjo ne todėl, kad gaila ir brangu, o todėl kad nepriklauso. Mano supratimu dešros gerąsias savybes varstomame lange atlieka stora, kamerinė tarpinė.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 24, 20:40)
Tai ta tarpinė tik iš vienos kameros šaltos padaro dvi. smile.gif
O pati varčia taip ir lieka šaltesnė už lango rėmą prifarširuotą dešrom...

Tai kur tą dešrą kišti?
Atsakyti
Tai taip pat, kaip rėme. Tarp paketo ir profilio. Į plyšį.
Stiklajuostė tai nusiima ir atidengia viską....

QUOTE(cibulis @ 2016 11 24, 18:51)

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 11 24, 19:51)

rytoj pabandysiu nuimti savo stiklajuostes kommerling 88plus, kad pažiūrėt kokie tarpai varstomuose ir nevarstomuose languose. Cibuliui irgi patarčiau pažiūrėti savo varstomus langus. Gal stiklo paketus irgi padarė mažesnius kaip ir nevarstomuose languose ir gal ta vieta atrodo skirtingai negu brėžinyje. Nesunku stiklajuostę vieną nuimti.
Atsakyti
QUOTE(Diukas66 @ 2016 11 24, 21:04)
Gal stiklo paketus irgi padarė mažesnius kaip ir nevarstomuose languose ir gal ta vieta atrodo skirtingai negu brėžinyje. Nesunku  stiklajuostę vieną nuimti.

Jei gerai supratau "Rehau" aiškinimą, tai tik į nevarstomas dalis turi būti dedamas didesnis stiklo paketas. Varstomuose lygtai vienodi stiklo paketai. Aišku būtų gerai patikrinti. Bet pats nelįsiu. Tegul jie ardo ir tada pažiūrėsim. Aš jiems dar darbų priėmimo-perdavimo akto nepasirašiau, o antstolė jau klausinėja, ką daryti. Bet kuriuo atveju dar turės atvažiuoti prie namo.
Atsakyti