Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(Verteris @ 2017 06 21, 21:06)
Dėl langų juostų.

Iš vidaus ant langu kaip ir aišku ką dėti. Klausimas dėl difuzinių/priešvėjinių juostų iš lauko pusės. Ar dėjote/klijavote ant sandarinimo putų ką nors? Ar šiaip uždengėt EPS'u ar vata ir viskas? Man tos lauko juostos paskirtis gan mistiška atrodo, iš vienos pusės juosta, tipo, nuo vėjo putas uždengia, bet iš kitos pusės, ten ir taip viskas fasado šiltalu pasislepia, už profilių ir išsiplečiančių juostų tarp šiltalo ir lango rėmo, kam tada ji?

Ir jei juosta būtina, kokie jos variantai? Montuojant langus nieko neklijuota, tai dabar, jei klijuoti, reiktų kažkokios vienpusio lipnumo max 5 cm pločio juostos tai putai užklijuoti. Tiesa, langai sumontuoti į karkasą, putų ten max iki 2 cm...

dar juostų tema, ant sienos klijuotas polistirolis, ir jis susikerta nuo stogo eina difuzine plėvele, ir tenai lieka tarpas 1 cm , tarp polistirolio ir difuzinės plėvelės kaip tą mazgą darėte? šiltinant vata tarp gegnių , vata dasistumia ligi polistirolio , tą tarpą klijavote, ar kitaip sandarinote..
Atsakyti
Apie šviežius grybus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 06 30, 23:45)

Ar butina per kelias temas tapati delioti?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 07 01, 07:15)
Ar butina  per kelias temas tapati delioti?

Įrašas apima du dalykus: rekuperatorių ir geoterminį. Todėl nuorodas patalpinau tose temose. Įrašas apima ir pasyvaus namo eksploataciją. Todėl nuoroda patalpinta ir čia. Ne visi visas temas skaito.
Atsakyti
Gal šiltų namų savininkai gali pasidalinti, kas dedasi jų namuose šiuo metu: temperatūra, ar yra vėsinimas ir ar buvo jis jungtas, ar yra šešėliavimas. Tiesiog labai smalsu, kas tokią lietuvišką vasarą dedasi.
Atsakyti
Nezinau kad dejosi LT 10 d, bet grizus paryciais radau 19 laipsniu.
Langai seseliuoti, vesint nereikia, saules ypatingai ypac nepriteka, namas neperkaista niekad.

Kaimynas maciau malkas i krosnele nesa....
Vasara....., 5 val - 7 laipsniai buvo
Ilipus i auto prie +34, islipus prie +7 - jausmas idomus

QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 07 07, 18:30)
Gal šiltų  namų savininkai gali pasidalinti, kas dedasi jų namuose šiuo metu: temperatūra, ar yra vėsinimas ir ar buvo jis jungtas, ar yra šešėliavimas. Tiesiog labai smalsu, kas tokią lietuvišką vasarą dedasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 07 liepos 2017 - 21:09
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 07 07, 18:30)
Gal šiltų  namų savininkai gali pasidalinti, kas dedasi jų namuose šiuo metu: temperatūra, ar yra vėsinimas ir ar buvo jis jungtas, ar yra šešėliavimas. Tiesiog labai smalsu, kas tokią lietuvišką vasarą dedasi.

viduje 22-23, vesinimas per grindis atostogauja jau ilga laika, pietines ir vakarines vitrinos nepilnai seseliuotos. Lauke esant prie 27 ir daugiau vesinimas jau isijungineja. Tiek man, tiek zmonai zemiau 22 jau saltoka. Rekuperatorius diena veikia 60% galingumu, nakti 40%, o nasumas 350 kubu.
Atsakyti
Aš labai neseku, bet šiandieną termostatai rodė 22,5-23 laipsnius. Kalibruotas termometras rodė lyg ir 22 laipsnius, negaliu tiksliai pasakyti, nes jo baterija senka ir ekrane beveik nieko nesimato. Mano name vėsinimas įsijungia tada, kai lauke +20 ir daugiau. Šį vakarą vėsinimas veikė, bet jį puikiai valdo termostatai: vieni kambariai buvo vėsinami, kiti ne. Šį vakarą man name buvo karštą, nes rekūpą buvau palikęs pirmu greičiu (70 kubų). Todėl vos užėjęs, įjungiau maksimumą (330 kubų) ir po 15 minučių jau buvo gerai. Ant mano grindų patiestas paprastas popierius ir storas kartonas, o langai be jokių užuolaidų, žaliuzių. Buvau su ilgom kelnėmis. Bute vaikštau su šortais, gal dėl to skirtingas temperatūrų pojūtis. Dabar sėdžiu atsidaręs langus, jaučiu, kad pėdos ledinės, bet man gerai. Kiekvienam savaip. Šiuo metu 00:40 val. Dar rekūpo informacija. Tiesa, net ir kai buvo labai vėsu, name nereikėjo jokio šildymo. Buvo tikrai šilta ir gaivu. O jis dar negyvenamas. Gyvenant name gali būti ir 1 laipsniu aukštesnė temperatūra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 liepos 2017 - 23:44
sveiki
ar tiesa kad dujinis sildimas netinka a klases namams?
Atsakyti
QUOTE(jolitti @ 2017 07 12, 15:27)
sveiki
ar tiesa kad dujinis sildimas netinka a klases namams?

Netiesa. Pats darausi projektą su dujiniu šildymu - jokių pastabų negavau.
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2017 07 12, 22:05)
Netiesa. Pats darausi projektą su dujiniu šildymu - jokių pastabų negavau.

gavau toki komentara:
Tai taip, kaip ir aš kalbėjau dujos A klasei tinka, jeigu papildomai naudojama atsinaujinanti energija arba pastatas papildomai daugiau apšiltinamas, kaip kad pvz. namui, kuris turės oras-vanduo šildymą užtenka 20cm apšiltinimo sluoksnio neoporu, o su dujomis reiktų mažiausiai 25 cm apšiltinimo neoporu, arba kitose vietose kompensuoti, daugiau šiltinti stogą ir pan
Atsakyti
QUOTE(jolitti @ 2017 07 12, 21:25)
gavau toki komentara:
Tai taip, kaip ir aš kalbėjau dujos A klasei tinka, jeigu papildomai naudojama atsinaujinanti energija arba pastatas papildomai daugiau apšiltinamas, kaip kad pvz. namui, kuris turės oras-vanduo šildymą užtenka 20cm apšiltinimo sluoksnio neoporu, o su dujomis reiktų mažiausiai 25 cm apšiltinimo neoporu, arba kitose vietose kompensuoti, daugiau šiltinti stogą ir pan

Nepagaunu, kaip didesnis apšiltinimo sluoksnis leis padidinti atsinaujinančių energijos šaltinių vartojimą namui, vartojančiam tik dujas. Mano akimis žiūrint tai absurdas.

Dujos tinka energiškai efektyviam namui, bet norint atitikti A+ ar A++ namams keliamus atsinaujinančios energijos naudojimo reikalavimus, reikės arba saulės kolektoriaus, vandens pašildymui, arba saulės elektrinės bendram namo sunaudojamos energijos pervedimui ant atsinaujinančių šaltinių.
Atsakyti