QUOTE(*** @ 2017 06 21, 14:06)
Teko keleta paneliu megint tai nuvyle spalva, w ir sviesos kiekio santykis, isijungimo uzvelinimas.
Taip yra įjungimo užvėlinimas, spalva, tai dabar, kaip ir visų LED`inių lempučių, galima parinkti, o kas dėl efektyvumo, tai jo ir mane tai stipriai nuvylė bet ne visose patalpose jos sumontuotos, o kur sumontuotos, tikrai išvaizdžiau žiūrisi nei GU10, plius man labai patiko tai, kad jos taip neakina, kaip GU10 lemputės, tolygus šviesulys su nekoncentruotu šviesos srautu, tad papuolus į akiratį diskomfortas mažesnis nei nuo GU10 lempučių.
(o esamos perdega greit..).
Nors ir nenoriu reklamuoti, bet esu patenkintas senių pardavinėjamų, "Vagner" LED lempučių kokybe. LED pirkinėti ir montuoti pradėjau nuo 2012m. Papuolė vieną nusipirkti maksimoje, akcijinę, tai ji sugedo gal net metams nepraėjus (matosi vienas diodas pajuodavęs), o Vagner dar nei viena neperdegė. Aišku didžioji dauguma dar 5m nepradirbusios, bet yra ir tiek laiko nuolatos dirbančių ir puikiausiai laikančių. Pasikartosiu, nė viena neperdegė.
Teks kazkada didinti skyles gipse i GU10, kas nera labai paprasta..
Absoliučiai nieko sudėtingo nematau.
Asmeniskai susidejau 3 - 4w galios philips GU10 lemputes. Isijungia be jokio uzvelinimo, spalva labai artima kaitrinem, dar ne viena neperdege per 2 metus.
Tai kinietiškos Vagner man jau daugiau pralaikė . Didžiają dalį pirkau per trečiadieninius išpardavimus .
Kas dėl spalvos, tai ankščiau su ja buvo daugiau problemų, o dabar ieškau neutralios spalvos lempučių su šviesos spektro temperatūra ~4000K (kai kur dar vadinama dienos šviesos spalvos). Kaitrinių lempučių, "šilta" šviesa man per geltona.
Pvz virtuve planavau taip. Virtuve L formos ~ 7m darbinio ploto. Per ta ilgi po spintelem kabinamom i spintele ileistos led juostos. Ten kur spinteliu nera eina 5vnt po 4w lemputes. Grindis apsviecia dar 4vnt lempuciu, nematau poreikio daugiau, kokia prasme jai jos sviecia i nugara. Visos isijungia atskirais jungtukais.
Po virtuvės spintelėm iš Lemonos nusipirkau 12W/m galingumo juostas. Žinoma permokėjau, iš Aliexpreso būtų pigiau, bet tiek to . Bet visoms lemputėms žadu po vieną mygtuką, vieną panelėms ir vieną visoms juostoms po spintelėmis. Nenoriu daug mygtukų prikaišioti, o LED`ai elektros rija nedaug, tad nenubiednėsiu, kad degs porą metrų ir už nugaros .
Grindų apšvietimo nedariau, gal ir prikolnai žiūrėtūsi, bet nematau poreikio .
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2017 06 21, 16:12)
O kaip pats jausmas/vaizdas lyginant paneles su lemputėm? Yra kažkokių skirtumų? Jei ne, tai lempučių el. suvartojimas perpus mažesnis - panelės kaip ir neapsimoka..
Panelės išvaizdžiau žiūrisi nei GU10, plius man labai patiko tai, kad jos taip neakina, kaip GU10 lemputės, tolygus šviesulys su nekoncentruotu šviesos srautu, tad papuolus į akiratį diskomfortas mažesnis nei nuo GU10 lempučių.