Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(*** @ 2017 06 21, 14:06)
Teko keleta paneliu megint tai nuvyle spalva, w ir sviesos kiekio santykis, isijungimo uzvelinimas.

Taip yra įjungimo užvėlinimas, spalva, tai dabar, kaip ir visų LED`inių lempučių, galima parinkti, o kas dėl efektyvumo, tai jo ir mane tai stipriai nuvylė bet ne visose patalpose jos sumontuotos, o kur sumontuotos, tikrai išvaizdžiau žiūrisi nei GU10, plius man labai patiko tai, kad jos taip neakina, kaip GU10 lemputės, tolygus šviesulys su nekoncentruotu šviesos srautu, tad papuolus į akiratį diskomfortas mažesnis nei nuo GU10 lempučių.

(o esamos perdega greit..).

Nors ir nenoriu reklamuoti, bet esu patenkintas senių pardavinėjamų, "Vagner" LED lempučių kokybe. LED pirkinėti ir montuoti pradėjau nuo 2012m. Papuolė vieną nusipirkti maksimoje, akcijinę, tai ji sugedo gal net metams nepraėjus (matosi vienas diodas pajuodavęs), o Vagner dar nei viena neperdegė. Aišku didžioji dauguma dar 5m nepradirbusios, bet yra ir tiek laiko nuolatos dirbančių ir puikiausiai laikančių. Pasikartosiu, nė viena neperdegė.

Teks kazkada didinti skyles gipse i GU10, kas nera labai paprasta..

Absoliučiai nieko sudėtingo nematau.

Asmeniskai susidejau 3 - 4w galios philips GU10 lemputes. Isijungia be jokio uzvelinimo, spalva labai artima kaitrinem, dar ne viena neperdege per 2 metus.

Tai kinietiškos Vagner man jau daugiau pralaikė smile.gif. Didžiają dalį pirkau per trečiadieninius išpardavimus smile.gif.

Kas dėl spalvos, tai ankščiau su ja buvo daugiau problemų, o dabar ieškau neutralios spalvos lempučių su šviesos spektro temperatūra ~4000K (kai kur dar vadinama dienos šviesos spalvos). Kaitrinių lempučių, "šilta" šviesa man per geltona.

Pvz virtuve planavau taip. Virtuve L formos ~ 7m darbinio ploto. Per ta ilgi po spintelem kabinamom i spintele ileistos led juostos. Ten kur spinteliu nera eina 5vnt po 4w lemputes. Grindis apsviecia dar 4vnt lempuciu, nematau poreikio daugiau, kokia prasme jai jos sviecia i nugara. Visos isijungia atskirais jungtukais.

Po virtuvės spintelėm iš Lemonos nusipirkau 12W/m galingumo juostas. Žinoma permokėjau, iš Aliexpreso būtų pigiau, bet tiek to smile.gif. Bet visoms lemputėms žadu po vieną mygtuką, vieną panelėms ir vieną visoms juostoms po spintelėmis. Nenoriu daug mygtukų prikaišioti, o LED`ai elektros rija nedaug, tad nenubiednėsiu, kad degs porą metrų ir už nugaros smile.gif.

Grindų apšvietimo nedariau, gal ir prikolnai žiūrėtūsi, bet nematau poreikio smile.gif.

Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2017 06 21, 16:12)
O kaip pats jausmas/vaizdas lyginant paneles su lemputėm? Yra kažkokių skirtumų? Jei ne, tai lempučių el. suvartojimas perpus mažesnis - panelės kaip ir neapsimoka..

Panelės išvaizdžiau žiūrisi nei GU10, plius man labai patiko tai, kad jos taip neakina, kaip GU10 lemputės, tolygus šviesulys su nekoncentruotu šviesos srautu, tad papuolus į akiratį diskomfortas mažesnis nei nuo GU10 lempučių.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 06 21, 16:12)
.. Jei ne, tai lempučių el. suvartojimas perpus mažesnis..

Jei ziureti lietuviskus puslapius, tai liumeniu raso bilenkiek pvz:
6w -> 600 lm: https://www.elmo.lt/...-led-panel.html

ieskant amazon 6W panele max 500 liumeniu generuoja.

dar idomiau v-tac ziurint (ale placiau zinomesnis nei elmo)
http://www.v-tac.eu/...e-1-detail.html
t.y. 6W -> 420 lm, bet atitikmuo kaip kaitrines 24W. (jei butu tai led lempute tuomet butu 40W)
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 06 21, 18:05)

ieskant amazon 6W panele max 500 liumeniu generuoja.

dar idomiau v-tac ziurint (ale placiau zinomesnis  nei elmo)
http://www.v-tac.eu/...e-1-detail.html
t.y. 6W -> 420 lm, bet atitikmuo kaip kaitrines 24W. (jei butu tai led lempute tuomet butu 40W)

Realiai, tai gal prieš 10 metų kai skaičiau apie LED, tai buvo paminėta, kad tai dienai realus NVK iš 1W ~50-80 liumenų, o teorinis maksimalus galimas 320 liumenų.

Situacija su išduodamais liumenais taip ir liko. Rinkoje esantys ledai deklaruojama, kad "duoda" ~50-100 liumenų. 100 liumenų vis dar labai geras NVK smile.gif.

Čia užsiminiau apie tai kas yra rinkoje. Jei kalbėti apie pasiekimus LED technologijoje, tai prieš kelias dienas, 2017-06-17 Samsung paskelbė, jog pagamino LED duodantį 220 liumenų iš vato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 birželio 2017 - 17:35
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 06 21, 18:05)

Dėl panelių 600 Liumenų, tai greičiausiai į jas sudėta diodų juosta su NVK 100 liumenų/W. Realiai ta panelė spinduliuos ne daugiau nei 50 liumenų iš vato.
Atsakyti
Dėl langų juostų.

Iš vidaus ant langu kaip ir aišku ką dėti. Klausimas dėl difuzinių/priešvėjinių juostų iš lauko pusės. Ar dėjote/klijavote ant sandarinimo putų ką nors? Ar šiaip uždengėt EPS'u ar vata ir viskas? Man tos lauko juostos paskirtis gan mistiška atrodo, iš vienos pusės juosta, tipo, nuo vėjo putas uždengia, bet iš kitos pusės, ten ir taip viskas fasado šiltalu pasislepia, už profilių ir išsiplečiančių juostų tarp šiltalo ir lango rėmo, kam tada ji?

Ir jei juosta būtina, kokie jos variantai? Montuojant langus nieko neklijuota, tai dabar, jei klijuoti, reiktų kažkokios vienpusio lipnumo max 5 cm pločio juostos tai putai užklijuoti. Tiesa, langai sumontuoti į karkasą, putų ten max iki 2 cm...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 21 birželio 2017 - 21:08
QUOTE(Verteris @ 2017 06 21, 21:06)
Dėl langų juostų.

Iš vidaus ant langu kaip ir aišku ką dėti. Klausimas dėl difuzinių/priešvėjinių juostų iš lauko pusės. Ar dėjote/klijavote ant sandarinimo putų ką nors? Ar šiaip uždengėt EPS'u ar vata ir viskas? Man tos lauko juostos paskirtis gan mistiška atrodo, iš vienos pusės juosta, tipo, nuo vėjo putas uždengia, bet iš kitos pusės, ten ir taip viskas fasado šiltalu pasislepia, už profilių ir išsiplečiančių juostų tarp šiltalo ir lango rėmo, kam tada ji?

Ir jei juosta būtina, kokie jos variantai? Montuojant langus nieko neklijuota, tai dabar, jei klijuoti, reiktų kažkokios vienpusio lipnumo max 5 cm pločio juostos tai putai užklijuoti. Tiesa, langai sumontuoti į karkasą, putų ten max iki 2 cm...

is lauko klijuota Soudalio issiplecianti juostele, prie jos glaudziasi putplastis.
Cibulio A+ Namas Facebook puslapyje pasiziurekit
https://scontent-waw...amp;oe=59DF31AC
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 06 21, 17:37)
Dėl panelių 600 Liumenų, tai greičiausiai į jas sudėta diodų juosta su NVK 100 liumenų/W. Realiai ta panelė spinduliuos ne daugiau nei 50 liumenų iš vato.

Liumenai dar ne viskas, CRI taip pat noretusi kuo aukstesnio. Tiesiai is Kinieciu uzsisakiau LED juostu i visas nisas bei lentynas, prikau su pakankamai naujais 2216 led'ais kurie turi CRI 91-93. Spalvos tikrai naturaliau atrodo.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 06 21, 22:48)
is lauko klijuota Soudalio issiplecianti juostele, prie jos glaudziasi putplastis.
Cibulio A+ Namas Facebook puslapyje pasiziurekit
https://scontent-waw...amp;oe=59DF31AC
[b]

Ar teisingai suprantu, jog šiuo atveju soudalio issiplecianti juostelė naudojama rėmo-putplascio sandūroje iš lauko pusės vietoj garui laidzios juostos rėmo-mūro sanduroje?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 06 21, 22:06)
Ir jei juosta būtina, kokie jos variantai?

Išorinė juosta skirta apsaugoti putas nuo UltraVioletinių spindulių ir lietaus vandens.

Nors Cibulis dar ir išsiplečiančią juostą klijavo, manau, kad tą funkciją puikiausiai atlieka ir armavimo tinklelis klijuojamas prie rėmo, kuris vėliau būna nuarmuojamas ir padengiamas struktūriniu tinku.

Aš, ten kur Cibulis klijavo išsiplečiančią juostą, purškiau balionėlines putas ir su jomis, prie rėmo klijavau putplastį. Kai vėliau bandžiau atplėšti, putplastis buvo gerai prilipęs ir plyšinėjo per putplastį, klijus nuo rėmo su putplasčio gabalais reikėjo gramdyti. Naudojau Ceresit CT 84 klijus.
Papildyta:
Liumenai dar ne viskas, CRI taip pat noretusi kuo aukstesnio. Tiesiai is Kinieciu uzsisakiau LED juostu i visas nisas bei lentynas, prikau su pakankamai naujais 2216 led'ais kurie turi CRI 91-93. Spalvos tikrai naturaliau atrodo.

Pritariu. Naujasnių LED šviesos spektras tikrai malonesnis akiai. Vis tik CRI reikšmei didelio dėmesio neskyriau, tad mano įsigytos juostos deklaruojamas CRI>80 su SMD2835 ir 100lm/W.

AliExprese patrauklesnių variantų galima rasti, bet manoji "pagaminta Lietuvoje" smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(bpm @ 2017 06 21, 23:57)
Ar teisingai suprantu, jog šiuo atveju soudalio issiplecianti juostelė naudojama rėmo-putplascio sandūroje iš lauko pusės vietoj garui laidzios juostos rėmo-mūro sanduroje?

Esu įsitikinęs, kad ne. Išsiplečianti juostelė naudota vietoje išorinės juostos, o vidinė sumontuota kaip ir priklauso. Jei vidinės juostos nebūtų, tai ties savaime išsiplečiančia juosta bus minusinės temperatūros ir ten patekusi drėgmė užšaltų ir suplėšytų viską, ką tik įmanoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 birželio 2017 - 23:28
QUOTE(mintas @ 2017 06 21, 17:48)
Taip yra įjungimo užvėlinimas, spalva, tai dabar, kaip ir visų LED`inių lempučių, galima parinkti,  o kas dėl efektyvumo, tai jo ir mane tai stipriai nuvylė bet ne visose patalpose jos sumontuotos, o kur sumontuotos, tikrai išvaizdžiau žiūrisi nei GU10, plius man labai patiko tai, kad jos taip neakina, kaip GU10 lemputės, tolygus šviesulys su nekoncentruotu šviesos srautu, tad papuolus į akiratį diskomfortas mažesnis nei nuo GU10 lempučių.

Akinimas priklauso nuo kampo. Buna ivairiu nuo 30 iki 120 laipsniu.. Man patinka siauro kampo.
GU10 remelius pirkau pacius maziausius kokius radau, baltus. Lemputes plasmase irgi balta. Principe lubos turi buti lygios baltos, tas ju subadymas lemputem, dumu davikliam ir tt grozio nepriduoda smile.gif

Nors ir nenoriu reklamuoti, bet esu patenkintas senių pardavinėjamų, "Vagner" LED lempučių kokybe. LED pirkinėti ir montuoti pradėjau nuo 2012m. Papuolė vieną nusipirkti maksimoje, akcijinę, tai ji sugedo gal net metams nepraėjus (matosi vienas diodas pajuodavęs), o Vagner dar nei viena neperdegė. Aišku didžioji dauguma dar 5m nepradirbusios, bet yra ir tiek laiko nuolatos dirbančių ir puikiausiai laikančių. Pasikartosiu, nė viena neperdegė.

Tos senosios tinka nebent kiemo apsvietimui.. Akis zaloji smile.gif pamegink kanors nufotografuoti po tokiu apsvietimu..

Kas dėl spalvos, tai ankščiau su ja buvo daugiau problemų, o dabar ieškau neutralios spalvos lempučių su šviesos spektro temperatūra ~4000K (kai kur dar vadinama dienos šviesos spalvos).

Silta balta yra 2700 - 3000K, 4000+ cia dienos sviesa bet musu akiai ji jau i melyna puse.. Dienos sviesos spektra geriausiai atkartoja liumiscensines, dirbancios prie 5000 - 5500K yra labai brangios.

Po virtuvės spintelėm iš Lemonos nusipirkau 12W/m galingumo juostas. Žinoma permokėjau, iš Aliexpreso būtų pigiau, bet tiek to smile.gif. Bet visoms lemputėms žadu po vieną mygtuką, vieną panelėms ir vieną visoms juostoms po spintelėmis. Nenoriu daug mygtukų prikaišioti, o LED`ai elektros rija nedaug, tad nenubiednėsiu, kad degs porą metrų ir už nugaros smile.gif.

Led juostos turiu susidejes bet praktiskai nenaudoju. Pirma nes is ju sviesos netaip daug kaip is paprastu gu10, antra tai jos labai kaista.. Prisaudytos ar klijuotos atrodo negraziai, sumontuotos i spec lovelius kaisdamos ar vesdamos traska..

Mygtukais, perjungejai man labai patinka kai yra patogiai isplanuoti smile.gif

Kaitrinių lempučių, "šilta" šviesa man per geltona.

Zalsva, rausva + dar koks vos juntamas mirgejimas tai cia pigiu ledu bruozas..

Papildyta:
kazkadaise visa buta buvau pasidares su 12v halogeninem. Tuometiniai trafai buvo nepatikimi, kainavo brangiai o tarnavimas negarantuotas:) kaip as dziaugiausi kai atsirado ledai tiesiai nuo 220 veikiantys...

Pries darant tuos visus juostinius apsvietimus reikia neblogai pasiplanuot kur stoves trafas, kokios galios, koks atstumas, kabelius prasitamput smile.gif Mano kuklia nuomone ten kokiu ~14w led juostu salia mdf baldu kazkaip nelabai noretus.. Po virtuvem kur turiu susimontaves tai ten specialiai baldiniai jau firminiame dangtelyje. Vonios veidrodi pirkau su led juostom tai ten irgi visa konstrukcija aliuminio.

Tiesiai is Kinieciu uzsisakiau LED juostu i visas nisas bei lentynas, prikau su pakankamai naujais 2216 led'ais kurie turi CRI 91-93. Spalvos tikrai naturaliau atrodo.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 06 22, 00:24)
Esu įsitikinęs, kad ne. Išsiplečianti juostelė naudota vietoje išorinės juostos, o vidinė sumontuota kaip ir priklauso. Jei vidinės juostos nebūtų, tai ties savaime išsiplečiančia juosta bus minusinės temperatūros ir ten patekusi drėgmė užšaltų ir suplėšytų viską, ką tik įmanoma.

Tai ir turėjau omenyje.

Bet ar ta issiplecianti juosta nera perteklinis dalykas? Juk lango rėmo-tinko profilis su savo kompensacine klijuojama juosta atlieka tą pačią funkciją. Net jeigu ir naudoti issipleciancia juosta, tau tik tuo atveju jei putplastis uzleidziamas pakankamai daug ant rėmo, nes kitų atveju nelieka vietos issiplecianciai juostai. Ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2017 06 22, 09:09)
Led juostos turiu susidejes bet praktiskai nenaudoju. Pirma nes is ju sviesos netaip daug kaip is paprastu gu10,

Tai kad šviesos kiekis priklauso nuo juostos galingumo ir išskiriamo liumenų kiekio. Taipogi aišku svarbus niuansas, ar tiesiogiai šviesa pasiekia apšviečiamą plotą, ar nuo atspindžių. Juostos gali duoti daugiau šviesos, nei kad GU10 lemputės.

Zalsva, rausva + dar koks vos juntamas mirgejimas tai cia pigiu ledu bruozas..

Aš kalbėjau apie kaitrinių lempučių šviesą. Man pabuvus prie LED`inio 4000K apšvietimo, nepatinka kaitrinių lempučių apšvietimas nes kaitrinių lempučių apšvietimas man per geltonas.

Papildyta:
QUOTE(bpm @ 2017 06 22, 21:44)
Tai ir turėjau omenyje.

Bet ar ta issiplecianti juosta nera perteklinis dalykas? Juk lango rėmo-tinko profilis su savo kompensacine klijuojama juosta atlieka tą pačią funkciją. Net jeigu ir naudoti issipleciancia juosta, tau tik tuo atveju jei putplastis uzleidziamas pakankamai daug ant rėmo, nes kitų atveju nelieka vietos issiplecianciai juostai. Ar ne taip?

Aš ten išsiplečiančios juostos nei dėjau, nei dabar nedėčiau. Putos mano supratimu pakankamai laidžios garui, tad labiau tinkamas variantas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2017 06 22, 09:09)
Akinimas priklauso nuo kampo. Buna ivairiu nuo 30 iki 120 laipsniu.. Man patinka siauro kampo.

Tos senosios tinka nebent kiemo apsvietimui.. Akis zaloji smile.gif pamegink kanors nufotografuoti po tokiu apsvietimu..
...

Pabandziau led paneles su ijungta kamera paziuret, tai tarkim elmo labai mirgejo...
Atsakyti