Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(hangover @ 2017 06 14, 22:55)
<p>Žiūrėjau  Kubinis metras namų nuotraukas ir užkliuvo </p>
<p><a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.kubinismetras.lt/wp-content/uploads/2017/01/IMG_3835.jpg'>http://www.kubinismetras.lt/wp-content/uploads/2017/01/IMG_3835.jpg</a></p>
<p> </p>
<p>Mane kaip tik domina apdaila prikalta prie karkaso, o karkasas ant xps. Tokio tipo sprendimą esu radęs tik pas Klezį bloge. </p>
<p> </p>
<p>Keli klausimai iškilo žiūrint į nuotraukas. Kaip karkasą pritvirtinti prie mūro virš xps be šalčio tilto ir ar nereikia xps dar kažkaip apsaugoti po apdaila?</p>

Aš gal klijuociau nebent finfoamo magnezine plokštę tiesiai prie polistirolo su poliretaniniais klijais. Plokščių prekyboje oficialiai dar nėra, bet labai panorėjus parduotu. Turi baltu ir pilkų plokščių, Restoje kalbėjau su finfoamu. Jeigu jau naudojame medį kaip karkasa, polistorola reikėtų uzarmuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 15 birželio 2017 - 21:41
QUOTE(vaikis_ @ 2017 06 15, 21:38)
Aš gal klijuociau nebent finfoamo magnezine plokštę tiesiai prie polistirolo su poliretaniniais klijais. Plokščių prekyboje oficialiai dar nėra, bet labai panorėjus parduotu. Turi baltu ir pilkų plokščių, Restoje kalbėjau su finfoamu. Jeigu jau naudojame medį kaip karkasa, polistorola reikėtų uzarmuoti.

koki karkasa benaudotum, poilstirola reiktu uzarmuot. Idomu kad statybine mediena turi geresne degumo klase nei polistirolas.
kodel butent finfoamo magnezine, kitu gamintoju netinka ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 16 birželio 2017 - 10:25
QUOTE(madwifi @ 2017 06 16, 10:21)
koki karkasa benaudotum, poilstirola reiktu uzarmuot. Idomu kad statybine mediena turi geresne degumo klase nei polistirolas.
kodel butent finfoamo magnezine, kitu gamintoju netinka ?

Nes pakankamai neblogai atrodė jų stende, yra įvairių storiu . Tiesa ir kaina visai humaniška.
Atsakyti
Sveiki,

Kokia nuomone apie Led paneles kokie +- lyginant su iprastom led lemputem?

Mano supratimu led paneliu minusai :
* jei sudeti per didelios galios ir noresi ideti mazesnes, turesi per didele skyle lubose (su led lemputem nera problemos)
* jei viena is paneliu numirs klausimas ar gausi identiska.

pliusai:
* didesnis svieciantis plotas, gal ne taip akina?

Keista bet nemaciau rimtu gamintoju kaip pvz osram, philips paneliu parduotuvese..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 19 birželio 2017 - 09:23
Sveiki draugai. Pasakykite, kur aš klystu. Jeigu ši lentelė teisinga, gamindamas karštą vandenį tik elektra aš negalėsiu gauti nei A / A+ / A++ namo sertifikato, nes negalėsiu pasigaminti 15% / 20% / 30% karšto vandens atsinaujinančių šaltinių pagalba? Kitaip tariant, jei turi tik elektrinį boilerį - negali statytis namo?

Lentelę paėmiau iš 40 temos įžangos: https://www.supermam...-1358281107.jpg

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 19 birželio 2017 - 12:21
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 06 19, 09:22)

Keista bet nemaciau rimtu gamintoju kaip pvz osram, philips paneliu parduotuvese..

nes didesnis biznis is kinietisku, "brandinius" gaminius ne visi sugeba ipirkti ;)
Atsakyti
Dar klausimėlis. Paveikslėlyje matomas uždaras gonkelis - į lauką išeinantis nešildomas tambūras. Jis bus neapšiltintas (tik išorinė apdaila) arba labai mažai apšiltintas. Tačiau pagal architektus jis priskirtas bendram plotui. Užsidaviau sau klausimą - ar šis visai neapšiltintas prielipa man nemuš sienų varžos vidurkio ir negadins reikalų sertifikuojant namo energetinę klasę. Gonkelis paveiklsiuke, o čia visa namo architektūrinė dalis.

Pridėta:

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 06 19, 10:22)
Sveiki,

Mano supratimu led paneliu minusai :
* jei sudeti per didelios galios ir noresi ideti mazesnes, turesi per didele skyle lubose (su led lemputem nera problemos)
* jei viena is paneliu numirs klausimas ar gausi identiska.

pliusai:
* didesnis svieciantis plotas, gal ne taip akina?

Pas mane daug paneliu. Sviesos niekada nebuna perdauk.,😀 Tiesa as pagudravau,pvz virtuveje du atskiri apsvietimai,plius po baldais,salione sviestuvas su trim padetim tai del perryskaus apsvietimo nera problemu. Viskas pirkta Elmo.( Kitaicai) o ermitaze maciau filips paneliu,bet labai nedaug.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 06 19, 14:26)
Pas mane daug paneliu.  Sviesos niekada nebuna perdauk.,😀  Tiesa as pagudravau,pvz virtuveje du atskiri apsvietimai,plius po baldais,salione sviestuvas su trim padetim tai del perryskaus apsvietimo nera problemu. Viskas pirkta Elmo.( Kitaicai)    o ermitaze maciau filips paneliu,bet labai nedaug.

O kokios galios paneles dejot (pvz virtuve) 6W ar galingesnius ?
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 06 19, 14:19)
Dar klausimėlis. Paveikslėlyje matomas uždaras gonkelis - į lauką išeinantis nešildomas tambūras. Jis bus neapšiltintas (tik išorinė apdaila) arba labai mažai apšiltintas. Tačiau pagal architektus jis priskirtas bendram plotui. Užsidaviau sau klausimą - ar šis visai neapšiltintas prielipa man nemuš sienų varžos vidurkio ir negadins reikalų sertifikuojant namo energetinę klasę. Gonkelis paveiklsiuke, o čia visa namo architektūrinė dalis.

man idomiau butu pamatyti konstrukcine stogo dali, t.y. gegnes ir ju atramos taskus, nes atstumai tarp murlotu bus grubiai 6.5m ir speju papildomos atramos kraige nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 19 birželio 2017 - 13:52
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 06 19, 13:50)
man idomiau butu pamatyti konstrukcine stogo dali, t.y. gegnes ir ju atramos taskus, nes atstumai tarp murlotu bus grubiai 6.5m ir speju papildomos atramos kraige nera.

Kol kas dar negaliu pasakyti - konstrukcinė dalis nepadaryta. Ji išaiškės, kai pasirinksiu SIP skydų gamintojus. Kaip tik greitu metu baigsiu formuluoti užduotį skaičiavimams.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 06 19, 14:50)
Papildyta:

Palei siena virs baldu po 3 vatus 12 vienetu. Virs pusiau salos tris paneles po gal 12 vatu,nepamenu.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 06 19, 10:22)
Sveiki,

Pagrindinis pliusas yra panelės aukštis. Absoliučiai nereikia sukti galvos, kurioje vietoje po gipsu yra karkasas, nes panelės aukštis neviršija gipso storio.

Dar vieną pliusą matau tame, kad panelė gali būti naudojama vietoje atsarginio liuko pavyzdžiui prieiti prie ortakių reguliavimo vožtuvų. Apie tai sumasčiau truputį pe vėlai, tad dabar gailiuosi, kad ne paneles ten susidėjau smile.gif.

Dar vienas niuansas yra tas, kad panelės yra 12V parduodamos kartu su išoriniu maitinimo bloku.

Kas dėl švietimo spalvos, tai aš paneles pirkau Elmo parduotuvėje, tai pardavėjas atrinkinėjo kad man parduotų panelių šviesos atspalvis būtų vienodas. Iš kitos pusės pastaruoju metu perku tiktai neutralios šviesos (~4000K) visus apšvietimo prietaisus, nes šilta spalva, man per daug geltona, o balta, į melsvumą yra per šalta. Ir plius minus atspalvis gaunasi panašus, bet vienam kambarį, jau reikėtų visas lempas keisti vienu metu, nes jausis atspalvių skirtumai.

Dėl per didelės galios manau galvos sukti nereikia, nes prie didelės galios žmogaus akis gana greitai pripranta, o ant tiek didelės galios, kad net akims būtų nemalonu, abejoju, kad pasistatysi smile.gif. Paprastai būna problemų tiktai su per maža apšvietimo galia, arba su neteisingai orientuotais didesnės galios apšvietimo elementais nukreiptais tiesiai į akis. Panelių šviesa yra išsklaidyta, tad problemų su akinimu neturėtų kelti. Tuo jos tikrai geresnės už lemputes, kurias jau reikia žiūrėti, kur montuoti, nes gali ir akinti.

Tiesa, dėl panelių galingumo. Susidūriau su tuo, kad panelės turi būti gerokai galingesnės už lemputes, gal net dvigubai, norint to paties apšvietimo galingumo. Nesvarbu, kad liumenų daug prirašo. Reikalas tas, kad panelėse diodai šviečia iš kraštų į panelės vidurį ir patalpas pasiekia jau atsispindėjusi šviesa, o ne tiesioginė, kaip lempučių atveju, taigi panelės yra mažiausiai dvigubai mažiau ekonomiškas sprendimas už lemputes. Bet vaizdas tai tikrai visai kitas.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 06 19, 14:50)

Savo nedidelėje virtuvėlėje dėjau 4vnt. 12W galios panelių ir šviesos tikrai ne per daugiausiai. Vietinis apšvietimas po pakabinamom spintelėmis ne grožio, bet būtinumo reikalas. Kaip minėjau, panelės gerokai prasčiau apšviečia patalpas, nei to pačio galingumo lemputės.

~30m2 svetainėje dėjom 4vnt. po 18W galios panelių, bei dar įrenginėju papildoma apšvietimą įgilintose lubose, bet svetainėje šviesos kaip ir pakankamai. Nors jei kokią knygą sugalvotum skaityti, šviesos gal ir mažokai būtų, trūktų komforto, vargintum akis, jau reikėtų papildomo vietinio apšvietimo.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 06 19, 13:19)
gamindamas karštą vandenį tik elektra aš negalėsiu gauti nei A / A+ / A++ namo sertifikato

Ne, neteisingai suformulavai teiginį. Ne tik karšto vandens ruošimas, bet ir namo šildymas žiūrimas. Kai aš sertifikavau savo namą, tai geoterminis buvo vertinamas, kaip neatsinaujinantis šilumos šaltinis, tad į geresnę nei B klasę net negalėjau orientuotis. Dabar jau šilumos siurblys kaip ir atsinaujinantis šilumos šaltinis, bet man atrodo, kad iki A+ klasės vis tiek dėl pirminės energijos rodiklio nedatempčiau.

Tai juk sakau, orientuokis į namo šildyma su oras-oras, o vandens šildymą su saulės kolktorium ir į A+ turėtum drąsiai taikyti, nereikėtų ir saulės baterijų smile.gif.
Atsakyti