Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(cibulis @ 2017 05 19, 07:10)
Sutvarkė mano "Zehnderį": atnaujino programinę įrangą, iš rankinio paliko automatinį nustatymą ir temperatūrą iš Adaptive pakeitė į Fixed.

Cibuli, o cia prie kiekvieno gali prieiti Zhenderio, ar tik tavo. Nes minėjei lyg, kad darys nuotoliniu būdu monitoringą ir pan. Na ta prasme įdomu, ar tūlas pilietis įsigijęs irgi gali tikėtis tokio serviso?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 19, 16:46)
Cia ta mano teorija jog sis skaičius nurodo viršutinė riba kada baypassas nebeveikia. Pas mane aktyvus vesinimas jau įsijungęs, tiesa COP įspūdingas ir šokinėja tarp 8-10

Aš irgi taip manau, bet man vienas dalykas keistas. Kodėl padidinus RMOT iki 26 bypassas neatsidarė? Greičiausiai įtakos turi lauko, vidaus temperatūros. Atitinkamas algoritmas vertina, kada atidaryti, o kada - ne.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 05 19, 22:34)
Cibuli, o cia prie kiekvieno gali prieiti Zhenderio, ar tik tavo. Nes minėjei lyg, kad darys nuotoliniu būdu monitoringą ir pan. Na ta prasme įdomu, ar tūlas pilietis įsigijęs irgi gali tikėtis tokio serviso?

Viskas, kas prijungta prie interneto, gali būti pasiekiama iš bet kur. Vakar paleidau geoterminio pasyvų vėsinimą. Tuo metu pavaros buvo uždaros, siurblys neturėjo kur atiduoti vėsą ir išmetė klaidą. Perjungiau termostatus, įjungiau/išjungiau siurblį ir sistemą pasileido. Tuo pat metu skambinau montuotojams. Jis vos pakėlęs ragelį sako, kad žino apie sutrikimą.

Kai jungėsi prie "Zehnderio" aš daviau tik PIN kodą, kuris nuolatos kinta. Kai jie prisijungė, aš negalėjau jungtis. Monitoringo kažkodėl nedaro, galbūt aš ir taip gerai viską per SM ir FB išviešinau. smile.gif Manau, kad visi gali tikėtis tokio pačio serviso. Šiaip tai nebuvo jokių problemų su "Zehnderiu" iki įrangos atnaujinimo. Mano supratimu ir iki įrangos atnaujinimo "Zehnderis" puikiai veikė, nes po įrangos atnaujinimo niekas realiai nepasikeitė. Viską lemia jo bypasso algoritmas, kurį jau po truputį pradedu perprasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 gegužės 2017 - 08:03
Paleidau geoterminio siurblio vėsinimo. Įdomu kaip seksis kovoti su karščiu name, kuomet veikia ir rekuperatorius.
Papildyta:
Dar apie plastikinius langus.
Atsakyti
Vandenį man ruoš elementarus elektrinis boileris ir bandysiu tai daryti naktimis. Kaip manote, ar 2 suaugusiems ir potencialiai 2 vaikams užtektų 160 ltr naktį užkaitinant iki 77 laipsnių? Nesame labai besipliuškenantys, vonią kartą į mėnesį naudosime (dušai aišku visu kitu laiku), indaplovė aišku bus, duše naudosime termostatinius maišytuvus. Primenu, boileris tik vandeniui, šildymo sistema elektra. Kokia asmeninė patirtis? Gal net per daug tų 160 ltr?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 20 gegužės 2017 - 22:05
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 05 20, 23:04)
Vandenį man ruoš elementarus elektrinis boileris ir bandysiu tai daryti naktimis. Kaip manote, ar 2 suaugusiems ir potencialiai 2 vaikams užtektų 160 ltr naktį užkaitinant iki 77 laipsnių? Nesame labai besipliuškenantys, vonią kartą į mėnesį naudosime (dušai aišku visu kitu laiku), indaplovė aišku bus, duše naudosime termostatinius maišytuvus. Primenu, boileris tik vandeniui, šildymo sistema elektra. Kokia asmeninė patirtis? Gal net per daug tų 160 ltr?

Turiu 80l, šildau iki boilerio palaikomo maksimumo, tai įtariu iki kokiu 90C turėtų būti. Ryte nusiprausti užtenka dviem žmonėms. Bandžiau šildyti tik naktį, tai vakare jau vos drungnas vanduo bėga, taigi 80l boileris per mažas, kad jį galima būtų šildyti tik naktimis. Manyčiau ir 120l bus per mažas, tuo labiau, kad planuose yra iki 4 žmonių, tad sakyčiau, kad 160l elektrinis boileris +- pats tas. Vis tik aš pamąstyčiau apie saulės kolektorius vandens pašildymui. Neįrenginėk dabar, bet numatyk galimybę. Aš net boilerį pirkčiau pritaikytą saulės kolektorių pajungimui ;).

Vat dabar turiu pritaikytą tik geoterminiam (vis dar neužkūriau), ir galvoju, kaip dar man tą saulės kolektorių pajungti. Yra variantas, su kolektoriu šildyti patį buitinį karštą vandenį tiesiogiai, arba kitas variantas, bandyti pajunginėti prie šildymo sistemos termofikato, kad su termofikatu vandenį šildyt. Bet čia jau problemos. Nusipirkus boilerį iškart pritaikytą saulės kolektoriams, tik dasipirkai kolektorių ir valdiklį ir pusę sezono nemoki už karšto vandens ruošimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 gegužės 2017 - 22:29
QUOTE(mintas @ 2017 05 20, 22:24)
Vat dabar turiu pritaikytą tik geoterminiam (vis dar neužkūriau), ir galvoju, kaip dar man tą saulės kolektorių pajungti. Yra variantas, su kolektoriu šildyti patį buitinį karštą vandenį tiesiogiai, arba kitas variantas, bandyti pajunginėti prie šildymo sistemos termofikato, kad su termofikatu vandenį šildyt. Bet čia jau problemos. Nusipirkus boilerį iškart pritaikytą saulės kolektoriams, tik dasipirkai kolektorių ir valdiklį ir pusę sezono nemoki už karšto vandens ruošimą.

Kažin, jei kolektorių statyti ne ant stogo, bet per kokius 5 m. nuo namo (blogojo kiemo - šiaurinėje pusėje) - kokios problemos? Izoliuoti karšto vandens vamzdelius, kurie eitų po žeme? Ant stogo nekelsiu. Vis tiek ateitis yra Tesla roof - nei saulės elektrinės, nei kolektoriai gadina vaizdą, jokių papildomų šildymo sistemų apart elektros. Galėtų valstiečiai vietoj alelio draudimų alternatyvius šaltinius paskatinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 21 gegužės 2017 - 23:07
Garso izoliacijos klausimai:
1. Antram aukste turiu vidiniu sienu (storis 12cm), kurios nekerta siltinimo sluoksnio (PIR), t.y. tarpas ~10 cm. Pries montuojant gipsa, kuris bus zemiau nei esamas tarpas, noreciau uzsandarinti tarpa del garso sklidimo is vieno kambario i kita. Klausimas kuom? Pirma mintis kieta vata was-35 (5cm x2) ?

2. Ar yra tikslas i gipso karkasa dedi vatos, tikslu sumazinti garso sklidima is vieno kamabario i kita? Sneku tik apie 2a.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 22 gegužės 2017 - 10:11
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 05 22, 10:11)
Garso izoliacijos klausimai:
1. Antram aukste turiu vidiniu sienu (storis 12cm), kurios nekerta  siltinimo sluoksnio (PIR), t.y.  tarpas ~10 cm. Pries montuojant gipsa, kuris bus zemiau nei esamas tarpas, noreciau uzsandarinti tarpa del garso sklidimo is vieno kambario i kita. Klausimas kuom? Pirma mintis kieta vata was-35 (5cm x2) ?

2. Ar yra tikslas i gipso karkasa dedi vatos, tikslu sumazinti garso sklidima is vieno kamabario i kita? Sneku tik apie 2a.

1. Jeigu dedi vata siulyciau ja apasaugoti su aktyvia garo izoliacine plevele

2. Nematau jokio tikslo jeigu viska darai pagal 1 varianta.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 22, 13:03)
1. Jeigu dedi vata siulyciau ja apasaugoti su aktyvia garo izoliacine plevele
...

galvojau tiesiog plevele panaudoti smile.gif arba kazkur rasiu kas metrais pardavineja garo plevele..
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 05 22, 15:05)
galvojau tiesiog plevele panaudoti smile.gif arba kazkur rasiu kas metrais pardavineja garo plevele..

Matau kad kažko nesuprantu. Kam vidinėms sienoms garo plėvelė? Uždėjus iš abiejų pusių, jei ten kažkokiu būdu pateks drėgmė tai sušus vata. Turėtų iš vienos pusės būt nelaidi garui, iš kitos laidi, bet tada iš kurio kambario pusės dėt nelaidžią? smile.gif
Atsakyti
sviestas-sviestuotas smile.gif

gipsa suksit, bus skylučių - tikslas koks?
vata dedama garsui (nors jei dvigubas GKP), nekažką padės

QUOTE(balamūtas @ 2017 05 22, 13:22)
Matau kad kažko nesuprantu. Kam vidinėms sienoms garo plėvelė? Uždėjus iš abiejų pusių, jei ten kažkokiu būdu pateks drėgmė tai sušus vata. Turėtų iš vienos pusės būt nelaidi garui, iš kitos laidi, bet tada iš kurio kambario pusės dėt nelaidžią? smile.gif

Atsakyti