QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 05 20, 23:04)
Vandenį man ruoš elementarus elektrinis boileris ir bandysiu tai daryti naktimis. Kaip manote, ar 2 suaugusiems ir potencialiai 2 vaikams užtektų 160 ltr naktį užkaitinant iki 77 laipsnių? Nesame labai besipliuškenantys, vonią kartą į mėnesį naudosime (dušai aišku visu kitu laiku), indaplovė aišku bus, duše naudosime termostatinius maišytuvus. Primenu, boileris tik vandeniui, šildymo sistema elektra. Kokia asmeninė patirtis? Gal net per daug tų 160 ltr?
Turiu 80l, šildau iki boilerio palaikomo maksimumo, tai įtariu iki kokiu 90C turėtų būti. Ryte nusiprausti užtenka dviem žmonėms. Bandžiau šildyti tik naktį, tai vakare jau vos drungnas vanduo bėga, taigi 80l boileris per mažas, kad jį galima būtų šildyti tik naktimis. Manyčiau ir 120l bus per mažas, tuo labiau, kad planuose yra iki 4 žmonių, tad sakyčiau, kad 160l elektrinis boileris +- pats tas. Vis tik aš pamąstyčiau apie saulės kolektorius vandens pašildymui. Neįrenginėk dabar, bet numatyk galimybę. Aš net boilerį pirkčiau pritaikytą saulės kolektorių pajungimui ;).
Vat dabar turiu pritaikytą tik geoterminiam (vis dar neužkūriau), ir galvoju, kaip dar man tą saulės kolektorių pajungti. Yra variantas, su kolektoriu šildyti patį buitinį karštą vandenį tiesiogiai, arba kitas variantas, bandyti pajunginėti prie šildymo sistemos termofikato, kad su termofikatu vandenį šildyt. Bet čia jau problemos. Nusipirkus boilerį iškart pritaikytą saulės kolektoriams, tik dasipirkai kolektorių ir valdiklį ir pusę sezono nemoki už karšto vandens ruošimą.