Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(cibulis @ 2017 05 18, 15:29)
kas per daiktas yra Start Cooling Season Now, nes aš galvojau, kad būtent šis punktas nustato, kada atidaryti bypassą.

"Cooling" atveju reikėtų įjungti ByPassą, kai lauko temperatūra žemesnė nei užduota, Heting režimo atveju, bypassas turi įsijungti kai lauko temperatūra aukštesnė už užduotą.

Kaip realizuota tavo rekupe nežinau, bet pagal aprašymą tavo pateiktuose printScreenuose, tai būtent taip ir yra.

Mano rekupe Cooling režimo nėra.

Beje, pabandžiau žvilgtelėti į savo rekupo aprašymą gamintojo svetainėje, deja, bet ten jau savo rekupo neradau. Tik pavadinimas +- panašus. Ne tik valdymo pultelis, bet ir rekuperatoriuje sumontuoti smegenys visiškai pakeisti. Įtariu, kad šiek tiek daugiau proto įkrėtė aparatui. Paskaitinėjau manualą, tai ir darbiniai režimai 4 , vietoje pas mane esančių 3, ir dar 4 režimai kurie kaip supratau suveikia užtrumpinus tam tikrus kontaktus (virtuvės gartraukio režimas, židinio veikimo režimas, nepamenu, kažkoks dar režimas ir dar vienas režimas atostogų, vat šitas tai man užkliuvo, 30min dirba 30 min ilsisisi ir vėl 30min dirba ir t.t. Jei dar pirmus tris režimus aš sugebėčiau su savo valdikliu kaip nors išpešti, tai atostogų režimo niekaip nesugebėčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 gegužės 2017 - 15:53
QUOTE(mintas @ 2017 05 18, 16:41)
"Cooling" atveju reikėtų įjungti ByPassą, kai lauko temperatūra žemesnė nei užduota, Heting režimo atveju, bypassas turi įsijungti kai lauko temperatūra aukštesnė už užduotą.

Kaip realizuota tavo rekupe nežinau, bet pagal aprašymą tavo pateiktuose printScreenuose, tai būtent taip ir yra.

Iš pradžių bypassas veikė (nustatymas buvo 20 laipsnių). Lauko temperatūra pradėjo kilti, ką tik pažiūrėjau - neveikia. Padidinau Cooling iki 24 laipsnių, kažkuriam laikui jungėsi bypassas (buvo apie 30 proc. atidarytas), bet ir vėl išsijungė. Lauke dabar 21,2 laipsnio, name 22,6 laipsnio ir per šilumokaitį grąžina tuos pačius 22,6 laipsnio. Geriau būtų, kad tiektų 1,4 laipsnio vėsesnį lauko orą, bet automatinis bypassas neveikia. Kažkas čia neveikia arba aš kažko nesuprantu. Štai realūs skaičiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 gegužės 2017 - 16:03
QUOTE(cibulis @ 2017 05 18, 15:58)
Iš pradžių bypassas veikė (nustatymas buvo 20 laipsnių). Lauko temperatūra pradėjo kilti, ką tik pažiūrėjau - neveikia. Padidinau Cooling iki 24 laipsnių, kažkuriam laikui jungėsi bypassas (buvo apie 30 proc. atidarytas), bet ir vėl išsijungė. Lauke dabar 21,2 laipsnio, name 22,6 laipsnio ir per šilumokaitį grąžina tuos pačius 22,6 laipsnio. Geriau būtų, kad tiektų 1,4 laipsnio vėsesnį lauko orą, bet automatinis bypassas neveikia. Kažkas čia neveikia arba aš kažko nesuprantu. Štai realūs skaičiai.

Paklausk venteko ar nera firmwaro atnaujinimo tavo modeliui, kiek buvau pas Vokiečius skaitinejas, tai daugelis panašiu smulkmenų issipresdavo atnaujinus programinė įranga.
Papildyta
Bet tai jeigu padidinai iki 24 logiška jog bypass užsidarė nes viduje žemesnė temperatūra.
Sezoniskumo valdymas labai panašus į mano oras vanduo šilumos siurblio tik nuorodomis ne vidutines temperatūros, o konkrečiai prie kokios automatiškai persijungineja iš šaldymo į šildymą ir atvirkščiai. Keiti start cooling season reikšmę kuri ir nusako kada atsidaro bypass automatiškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 18 gegužės 2017 - 16:40
Įjungiau rankinį bypassą 3 val. Veikia jau daugiau nei 15 minučių. Šilumokaičio apėjimas atidarytas ne 100 proc., o tik 94 proc. Vadinasi bypassas gali būti kintamas. Dabar jau visu 100 proc. atidarytas. Atnaujinimo nėra. Ventekas pats ar su vokiečiais išsiaiškins, prisijungs ir viską sutvarkys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 gegužės 2017 - 17:09
Sutvarkė mano "Zehnderį": atnaujino programinę įrangą, iš rankinio paliko automatinį nustatymą ir temperatūrą iš Adaptive pakeitė į Fixed. Su esamais nustatymais rekuperatorius persijungė į trečia greitį (buvo antras greitis). Esamus nustatymys palikau visai nakčiai, bypassas buvo atidarytas visą naktį, atidarytas ir dabar. Štai kokios temperatūros buvo vakar vakare, o štai kokios yra šį rytą. Lauke pradėjo kilti temepratūrą ir jau grąžina 17 laipsnių.

Namo oras per 9 šios nakties valandas atvėso lygiai pusę laipsnio. Vienintelis dalykas, kad vakar vakare į namą pūtė 17,4 laipsnių orą, šį rytą jau tik 15,7 laipsnių orą. Oro srautas nemažas ir įdomu ar neperšaltum miegodamas name? Kokias temperatūras naktį per bypassą pučia kitų įrenginiai? Ar nebūna per šalta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 gegužės 2017 - 07:29
QUOTE(cibulis @ 2017 05 19, 07:10)
Sutvarkė mano "Zehnderį": atnaujino programinę įrangą, iš rankinio paliko automatinį nustatymą ir temperatūrą iš Adaptive pakeitė į Fixed. Su esamais nustatymais rekuperatorius persijungė į trečia greitį (buvo antras greitis). Esamus nustatymys palikau visai nakčiai, bypassas buvo atidarytas visą naktį, atidarytas ir dabar. Štai kokios temperatūros buvo vakar vakare, o štai kokios yra šį rytą. Lauke pradėjo kilti temepratūrą ir jau grąžina 17 laipsnių.
Namo oras per 9 šios nakties valandas atvėso lygiai pusę laipsnio. Vienintelis dalykas, kad vakar vakare į namą pūtė 17,4 laipsnių orą, šį rytą jau tik 15,7 laipsnių orą. Oro srautas nemažas ir įdomu ar  neperšaltum miegodamas name? Kokias temperatūras naktį per bypassą pučia kitų įrenginiai? Ar nebūna per šalta?

pas mane visa nakti baypassas atidarytas ir tikrai nesijaucia jeigu pucia 15 laipsniu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 05 19, 08:10)
Ar nebūna per šalta?

Dėl to ar jauti, tai viskas priklauso ar randiesi tiesiai po difuzoriu ir ar stipriai orą pučią. Jei silpnai pūs, tai ir po difuzoriu stovėdamas nepajusi. Vis tik atkreipiau dėmesį, kad kambarį būnant jausmas toks, kad gerokai vėsiau, nei rodo termometras, ir jei pučia šiltesnį orą, kambarį atrodo gerokai šilčiau, nei rodo termometras.

Dėl peršalimo tai nemanau, kad tai grėstų, bet tiesiai po difuzoriu geriau nebūti. Dėl peršalimo baisiausia tiesioginio šalto oro srovė. Kadangi po sporto ne kartą esu mėnesį su sukaustytu kaklu vaikščiojęs, žinau apie ką kalbu smile.gif. Tik perpūsdavo mane lauke, šaltasnis vėjelis papūtęs, kuris tada atrodydavo ne šaltu, o gaiviu. Namuose jau tokių šaltų oro srovių vengiu, bet realiai jų ir nebūna, jei tiesiai po difuzoriu nestovi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 05 19, 10:17)
Dėl to ar jauti, tai viskas priklauso ar randiesi tiesiai po difuzoriu ir ar stipriai orą pučią. Jei silpnai pūs, tai ir po difuzoriu stovėdamas nepajusi. Vis tik atkreipiau dėmesį, kad kambarį būnant jausmas toks, kad gerokai vėsiau, nei rodo termometras, ir jei pučia šiltesnį orą, kambarį atrodo gerokai šilčiau, nei rodo termometras.

Dėl peršalimo tai nemanau, kad tai grėstų, bet tiesiai po difuzoriu geriau nebūti. Dėl peršalimo baisiausia tiesioginio šalto oro srovė. Kadangi po sporto ne kartą esu mėnesį su sukaustytu kaklu vaikščiojęs, žinau apie ką kalbu smile.gif. Tik perpūsdavo mane lauke, šaltasnis vėjelis papūtęs, kuris tada atrodydavo ne šaltu, o gaiviu. Namuose jau tokių šaltų oro srovių vengiu, bet realiai jų ir nebūna, jei tiesiai po difuzoriu nestovi.

nemazai priklauso ir nuo pacio difuzoriaus formos, vieni geriau issklaido ora kiti truputi blogiau. Todel kartais nereikai ir tiesiogiai po paciu difuzorium stoveti, o tiesiog metra nuo jo ir jauti oro srauta.
Atsakyti
Suprantu, kad nesuprantu kaip veikia bypassas. Šį rytą ir lauko (20,8 laipsnio), ir tiekiama į namą temperatūra (21,2 laipsnio) senai buvo perkopusi 20 laipsnių (užduota RMOT vėsinimui), bet bypasso funkcija vis dar buvo aktyvi. Po 10 minučių lauko temperatūra pakilo iki 21,3, grąžinama į namą temperatūra pašoko iki 21,8 ir bypassas nustojo veikti.

Išsijungus bypassui, tiekiama į namą temperatūra pradėjo kilti ir pasiekė 22,6 laipsnio, nors lauke dar buvo gana vėsu (21,2 laipsnio). Vėsinimo RMOT padidinau iki 26 laipsnių. Bypasso funkcija neįsijungė, o tiekiama į namo temperatūra vis kilo.

Tuomet bypasso funkciją atidariau rankiniu būdu (Open) ir tiekiamo į namą temperatūra šiek tiek krito (nuo 22,8 iki 22,5 laipsnio). Šiuo metu į namą tiekiama temperatūra ženkliai pakilus. Bypassui dar liko dirbti apie 14 min. (atidariau dviems val.), bet jausdamas, kad tiekiama temperatūra per didelė, rekuperatorius bypassą laiko atidaręs tik 60 proc. Dabar sumažino iki 48 proc. ir galiausiai visai uždarė, nors dar bypassas turėjo būti atviras apie 3 minutes. Ta proga įjungiau geoterminio siurblio pasyvų vėsinimą. Žiūrėsim, kuo čia viskas baigsis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 gegužės 2017 - 13:44
QUOTE(cibulis @ 2017 05 19, 13:08)
Suprantu, kad nesuprantu kaip veikia bypassas. Šį rytą ir lauko (20,8 laipsnio), ir tiekiama į namą temperatūra (21,2 laipsnio) senai buvo perkopusi 20 laipsnių (užduota RMOT vėsinimui), bet bypasso funkcija vis dar buvo aktyvi. Po 10 minučių lauko temperatūra pakilo iki 21,3, grąžinama į namą temperatūra pašoko iki 21,8 ir bypassas nustojo veikti.

Išsijungus bypassui, tiekiama į namą temperatūra pradėjo kilti ir pasiekė 22,6 laipsnio, nors lauke dar buvo gana vėsu (21,2 laipsnio). Vėsinimo RMOT padidinau iki 26 laipsnių. Bypasso funkcija neįsijungė, o tiekiama į namo temperatūra vis kilo.

Tuomet bypasso funkciją atidariau rankiniu būdu (Open) ir tiekiamo į namą temperatūra šiek tiek krito (nuo 22,8 iki 22,5 laipsnio). Šiuo metu į namą tiekiama temperatūra ženkliai pakilus. Bypassui dar liko dirbti apie 14 min. (atidariau dviems val.), bet jausdamas, kad tiekiama temperatūra per didelė, rekuperatorius bypassą laiko atidaręs tik 60 proc. Dabar sumažino iki 48 proc. ir galiausiai visai uždarė, nors dar bypassas turėjo būti atviras apie 3 minutes. Ta proga įjungiau geoterminio siurblio pasyvų vėsinimą. Žiūrėsim, kuo čia viskas baigsis.

Pabandyk Vėsinimo RMOT palikti ties 23 ir nekeisk nieko. Tikrai įdomiai čia pas tave veikia.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 19, 15:17)
Pabandyk Vėsinimo RMOT palikti ties 23 ir nekeisk nieko. Tikrai įdomiai čia pas tave veikia.

O kodėl 23? Turi kokių minčių?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 05 19, 14:24)
O kodėl 23? Turi kokių minčių?

Cia ta mano teorija jog sis skaičius nurodo viršutinė riba kada baypassas nebeveikia. Pas mane aktyvus vesinimas jau įsijungęs, tiesa COP įspūdingas ir šokinėja tarp 8-10
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 19 gegužės 2017 - 15:48